Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » UNDERSØKELSE AV NORGES INFRASTRUKTURMARKED

Sito

UNDERSØKELSE AV NORGES INFRASTRUKTURMARKED

Pressemeldingen.
Publisert: 31.08.2016 kl. 13:48
Publisher: Sito

Sito Oy og Asenso AS utførte en markedsundersøkelse i samarbeid med Innolink Research Oy for å utrede markedsutviklingen av tjenester for infrastrukturplanlegging og rådgivning, samt se nærmere på hvordan nye aktører blir tatt i mot i Norge. Undersøkelsen ble gjennomført i etterkant av at det finske selskapet Sito hadde utvidet sin virksomhet til det norske markedet ved å kjøpe Asenso AS.

Undersøkelsesresultatene viser at utviklingen av anskaffelser er positiv i denne bransjen, og at nye aktører blir tatt godt i mot i markedet. En stor del av deltakerne i undersøkelsen er også interessert i å høre mer om Sito-Asenso og selskapets virksomhet.

Positiv utvikling innen infrastruktur

Den sterke markedsveksten innen bygging av infrastruktur i Norge reflekteres i økningen av planleggings- og konsulentoppdrag i bransjen, både i privat og offentlig sektor. Av de som svarte mente 30 prosent at anskaffelsene deres vil utvikle seg i positiv retning det kommende året, og over halvparten mente at de vil forbli uendret.

Prosjektsjef Mikko Leinonen, som utførte undersøkelsen i Innolink Research Oy, beskriver undersøkelsesresultatene som usedvanlig positive med tanke på Sito-Asenso. "Det norske markedet er generelt sett ganske utfordrende for utenlandske aktører i og med at prosjektene gjennomføres som regel ved hjelp av etablerte samarbeidspartnere. Resultatene fra undersøkelsen tyder på at det er store forventninger til nye typer tjenester og at det etterlyses mer konkurranse i infrastrukturbransjen."

Samarbeidet med Sito-Asenso anses som interessant

Både administrerende direktør Tapio Puurunen og administrerende direktør Sigurdur Thor Gardarsson i de to selskapene har tillit til fremtiden og mulighetene som skapes på det norske markedet.

– Innen planlegging og konsulenttjenester for infrastrukturbygging kan man tydelig se interesse i nye, konkurransedyktige internasjonale aktører. Totalt sett er opptil 71 prosent av de som svarte villige til å vurdere et samarbeid med Sito-Asenso, sier administrerende direktør Sigurdur Thor Gardarsson i Asenso AS.

– Vi har allerede i et par års tid aktivt undersøkt forskjellige alternativer for å etablere oss i nettopp Norge. Sitos målsetting er at vi om 2-3 års tid er en anerkjent og velkjent aktør i vår egen sektor i Norge, sier administrerende direktør Tapio Puurunen i Sito Oy.

For mer informasjon, kontakt:

Sigurdur Thor Gardarsson
Mobil: +47 405 64 234
E-post: sigurdur.thor.gardarsson@asenso.no

 

Asenso har vært operativ i Oslo siden 2002 og spesialiserer seg innen infrastruktur, industri og boligsektor, bygging og prosjekteringsledelse. Selskapet opererer hovedsakelig i Oslo-regionen og sysselsetter ca. 20 rådgivere. www.asenso.no

Sito er et multitalent selskap innen infrastruktur, trafikkløsninger, logistikk, arealbruk, miljø og digitale tjenester. Mer enn 500 eksperter tilbyr tjenester av høy kvalitet som dekker alle faser av designprosessen – fra rådgivning til prosjektledelse. Sito er et av de største partnereide rådgivnings- og ingeniørselskaper i Finland. www.sito.fi/en

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs