Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Turku ja OnniBus saivat neuvotteluratkaisun pysäkkikysymyksessä

Turun kaupunki

Turku ja OnniBus saivat neuvotteluratkaisun pysäkkikysymyksessä

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 14:14
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina 8.2.2016 tulevassa lausuntoehdotuksessa kaupungintalon kohdalla oleva OnniBus.comin ja Åbusin käytössä oleva kaukoliikenteen pysäkki siirtyy kaupungintalon kulmasta lähemmäs Linnankatua kaupungintalon puistikon kohdalle. Lausuntoehdotus perustuu kaupungin ja OnniBussin väliseen neuvotteluratkaisuun nykyisen tilanteen kohentamiseksi.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on pyytänyt kaupunginhallitukselta lausuntoa Turun kaupungintalon kohdalla sijaitsevien pysäkkien käytöstä. Lausuntopyyntö liittyy OnniBus.com Oy:n reittiliikenneluvan muutoshakemukseen, jota yhtiö on päivittänyt vastaamaan kaupungin kanssa saavutettua neuvottelutulosta. ELY-keskus toimii Turusta suuntautuvan kaukoliikenteen lupahakemuksista päättävänä viranomaisena.

Turun kaupungin lausuntoehdotuksen mukaan Aurakadun pysäkki siirretään nykyisestä paikasta aivan kaupungintalon kohdalta kaupungintalon puistikon kohdalle kolmen auton Föli-pysäkille. Pysäkkiväli Linja-autoasema – Kaupungintalo on jatkossa vain 5 minuuttia, jolloin bussit eivät jatkossa seiso tarpeettomasti Aurakadun pysäkillä tai häiritse Föli-liikennettä. Pysäkin siirto helpottaa jatkossa Fölin vaihtoliikennekäyttöä kaukoliikenteeseen. Joukkoliikennelautakunnan käsittelyyn ensi viikolla tuleva joukkoliikenneviranomaisen lausuntoluonnos tukee ratkaisua.

Uusi kaupungintalon pysäkki on jatkossa ainoastaan matkustajien ottamista ja jättämistä varten, jolloin pysähtymisaika vähenee oleellisesti aiemmasta. Muutoksen myötä myös linja-autoa odottavien matkustajien olosuhteet paranevat suojaavan pysäkkikatoksen ansiosta. Aurakadun toisella puolella ongelmia ei ole esiintynyt ja tilanne siellä säilyy nykyisellään.

Kaupungintalon kulman ruuhkautuminen rauhoittuu ratkaisun seurauksena. Nykyinen kaupungintalon vieressä sijaitseva pysäkki otetaan pois reittiliikenne käytöstä ja palautetaan aiemman käytännön mukaisesti palvelemaan vain kaupungin kiertoajeluliikennettä.

Lähtöpysäkkinä linja-autoasema

Jatkossa linja-autoasema toimii OnniBussin lähtöpysäkkinä ja ajantasauspaikkana. Linja-auto-asema on luontevin paikka henkilöautoilla tapahtuvalle saattoliikenteelle. Kerran tunnissa linja-autoasemalta liikennöivät OnniBussin autot korostavat aseman merkitystä Turun kaukoliikenteen ensisijaisena lähtöpaikkana.

OnniBussin reitti jatkuu linja-autoasemalta Aninkaistenkadun ja Maariankadun kautta Aurakadulle. Kaupungintalon pysäkin jälkeen seuraavana pysäkki on Hämeenkadun ja Kiinamyllynkadun kulmassa.

Uusi liikenne on tarkoitus aloittaa 7.3.2016 ja nykyinen Åbusin liikenne loppuu OnniBussin liiketoimintakaupan myötä 6.3.2016.

Lisätietoja:

Turun kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, p. 050 5590 222, jarkko.virtanen@turku.fi
OnniBus, toimitusjohtaja Pekka Möttö, p. 044 974 2477

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs