Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Trafin mallilla voitaisiin lisätä ajoneuvoverotuksen ympäristöohjausta

Trafi

Trafin mallilla voitaisiin lisätä ajoneuvoverotuksen ympäristöohjausta

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2011 klo 12:50
Julkaisija: Trafi

Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite autoilun verotuksen painopisteen siirtämisestä hankinnan verotuksesta käytön verotukseen. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa on kehitetty malli ajoneuvoveron korottamiseksi hallitusohjelman suuntaisesti. Pienikulutuksisille autoille korotus olisi suhteessa pienempi, lähtötasona nykytaso tai haluttaessa jopa nolla euroa. Enemmän kuluttaville autoille korotus olisi suhteessa suurempi. Malli perustuu Trafin ajoneuvoliikennejärjestelmän tietoihin.

Mallin pääajatuksena on, että hallitusohjelman mukainen korotus on mahdollista toteuttaa tasokorotuksen sijaan ympäristöohjausta lisäten. Kaikista vähäpäästöisimmille ajoneuvoille korotus olisi suhteessa pienin. Siellä missä autoja on eniten eli päästövälillä 111-200 g/km, alkaisi ympäristöohjaus vaikuttaa voimakkaammin. Tässä ryhmässä ohjausta saadaan jo pienillä veron määrän muutoksilla.

Trafin mallissa ajoneuvoverokertymän korotus on esimerkinomaisesti joko 90 miljoonaa taikka 180 miljoonaa suhteessa nykyiseen ajoneuvoverokertymään (kts. liite). Korotuksen määrä on poliittisesti päätettävä asia.

Hallitusohjelman mukaan liikenteen päästöjä vähennetään tukemalla joukkoliikennettä ja autokannan uudistumista sekä suosimalla vähäpäästöistä ajoneuvoteknologiaa. Ajoneuvokannan päästöjen keskiarvo on viimevuosina laskenut, mutta toistaiseksi liian hitaasti. Isommat muutokset vievät vuosia. Trafin mallin mukaan ajoneuvoveron määrää olisi mahdollista muuttaa joustavasti ajoneuvokannan kehitystä seuraten.

Ajoneuvoverolla ohjataan päästövähennystavoitteiden saavuttamista

Kasvihuonekaasu-päästöistä 90 % aiheutuu tieliikenteestä ja tästä 60 % syntyy henkilöautoista.  Keskimääräiset uusien autojen CO2-päästöt EU27-maissa vuonna 2010 olivat 140,3 g/km: Suomessa 149,6 g/km, Tanskassa 126,6 g/km ja Portugalissa 127,3 g/km. EU-tavoitteen 130 g/km vuonna 2015 ja 95 g/km vuonna 2020 saavuttaminen tulee olemaan Suomessa jo nykyisellään vaikeaa, sillä tällä hetkellä 130 g/km:llä ja sen alle päästäviä autojen osuus on vain 5,9%.

EU:n Liikenteen valkoisessa kirjassa päästövähennystavoitteet ja ns. aiheuttaja maksaa –periaate on tuotu vahvasti esiin. Päästövähennys voidaan saada aikaan autokannan uudistamisella nykyistä vähäpäästöisempään suuntaan. Tällöin autovalintoihin ja kuluttajakäyttäytymiseen vaikuttaminen ympäristöperusteisella taloudellisella ohjauksella on entistä tärkeämpää.

Trafi on seurannut autoilijoiden näkemyksiä ja asennemuutosta usean vuoden ajan. Trafin tänä vuonna teettämän Ympäristöystävällinen autoilu -tutkimuksen mukaan autoilijoista jo yli puolet (55 %) on valmis maksamaan ajoneuvoveroa jopa yli 500 € vuositasolla, ennen kuin edes harkitsee autoilusta luopumista. Miehistä 32 prosenttia maksaisi yli 1000 euroa vuodessa ajoneuvoveroa, ennen kuin luopuisi yksityisautoilusta.

Lisätietoja

Rekisteripalvelujen ylijohtaja Olli Lindroos, puh. 020 618 5400, olli.lindroos(at)trafi.fi
osastonjohtaja Janne Huhtamäki, puh. 020 618 5599, janne.huhtamaki(at)trafi.fi

 

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs