Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Trafi on myöntänyt Liikennevirastolle turvallisuusluvan ja VR:lle turvallisuustodistuksen

Trafi

Trafi on myöntänyt Liikennevirastolle turvallisuusluvan ja VR:lle turvallisuustodistuksen

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2012 klo 11:42
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt Liikennevirastolle turvallisuusluvan rataverkon suunnittelua, rakentamista, kunnossapitämistä ja hallintaa varten ja  turvallisuustodistuksen VR-Yhtymä Oy:lle rautatieliikenteen harjoittamista varten. Turvallisuuslupa ja -todistus ovat kumpikin voimassa enintään viisi vuotta.

Liikennevirastolle myönnetty turvallisuuslupa on osoitus siitä, että virasto on toiminnassaan huomioinut turvallisuutta koskevat vaatimukset ja pystyy toimimaan hallinnoimallaan rataverkon osalla turvallisesti.

Rautatieyritys voi liikennöidä vasta saatuaan turvallisuustodistuksen. VR-Yhtymä Oy:lle myönnetty turvallisuustodistus on osoitus siitä, että VR on ottanut käyttöön vaaditun turvallisuusjohtamisjärjestelmän ja että se toimimalla turvallisuusjohtamisjärjestelmänsä mukaisesti pystyy täyttämään sille asetetut vaatimukset riskien hallitsemiseksi ja kuljetuspalvelujen tarjoamiseksi rautatieverkolla turvallisesti.

Suomessa rautatielain (304/2011) uudistamisen yhteydessä turvallisuustodistusta ja lupaa koskevia säännöksiä uudistettiin. Rautatieliikenteen turvallisuutta koskevat vaatimukset tulevat pääosin EU-lainsäädännöstä.

Tavoitteena korkea turvallisuustaso

Rautatieturvallisuus halutaan pitää Suomessa korkealla tasolla ja turvallisuuden jatkuvasta parantamisesta halutaan huolehtia.

Toiminnan kokonaisvaltaista turvallisuutta hallitaan hyvällä turvallisuusjohtamisella, jonka menettelyjä, tavoitteita ja päämääriä kuvataan turvallisuusjohtamisjärjestelmässä.

Rautatiejärjestelmässä turvallisuuden hallinta pohjautuu EU:ssa hyväksytyille yhteisille turvallisuustavoitteille ja -menetelmille.

Lisätietoja
vaatimuksenmukaisuus-toimialan ylijohtaja Pekka Henttu, puh. 020 618 6031, pekka.henttu(at)trafi.fi
rautatiejohtaja Yrjö Mäkelä, puh. 020 618 6825, yrjo.makela(at)trafi.fi
ryhmäpäällikkö Jouko Linnasaari, puh.020 618 6823, jouko.linnasaari(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs