Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Toimitusketju digitalisoituu kokonaan - manuaalisista tilauksista peritään jo palvelumaksuja

Logistiikkayritysten Liitto ry

Toimitusketju digitalisoituu kokonaan - manuaalisista tilauksista peritään jo palvelumaksuja

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2015 klo 15:15
Julkaisija: Logistiikkayritysten Liitto ry

Logistiikkayritysten Liitto haluaa toimitusketjut Suomessa täysin sähköisiksi. Jo useampi jäsenyritys on alkanut periä palvelumaksua puhelimella ja sähköposteilla tehdyistä tilauksista. Maksut perustuvat lisätyöhön, kun tiedot siirretään sähköiseen muotoon.

Lähetysmäärät ja tavarankäsittelyt ovat monivaiheisia ja nopeita eikä niitä pystytä enää hallitsemaan manuaalisesti. Lähetystä noudettaessa suullisia tai kirjallisia lisäpalvelupyyntöjä ei myöskään voida enää toteuttaa kuin erikoisjärjestelyillä. Siksi liitto aikoo muuttaa tavaralinjaliikenteen yleisiä kuljetusmääräyksiä siten, että kaikki lisäpyynnöt on tehtävä tilauksen yhteydessä.

Muut kuin suoraan järjestelmään tehdyt tilaukset edellyttävät manuaalista työtä, jotta kuljetukset voidaan toteuttaa. Tuotantojärjestelmät ja prosessit noudosta alkaen lähetysten vastaanottokuittauksiin asti perustuvat kuljetustilausvaiheessa järjestelmään syötettyihin tietoihin. Jokainen vaihe ketjussa etenee sähköisesti välitetyn tiedon pohjalta, Pekka Aaltonen Logistiikkayritysten Liitto ry:stä painottaa.

Yksilölliset rahtikirjanumerot ja viivakoodi välttämättömät

Kaikki lähetykset tulee merkitä standardoiduilla kolliosoitelapuilla, jotka sisältävät yksilöivän SSCC-viivakoodin (Serial Shipping Container Code) sekä yksilöllisen rahtikirjanumeron. Näin lähetystä voidaan seurata viivakoodilukijalla noudossa, terminaalissa ja kuljetusketjun eri vaiheissa tavaran luovuttamiseen saakka.

Teknologia varmistaa virheettömyyden ja tukee asiakaspalvelua. Käyttämällä sähköisiä kuljetustilauspalveluja ja tulostamalla SSCC-koodatut kollilaput asiakas näkee lähetyksen kulun koko toimitusketjun aikana, painottaa Aaltonen.

Liikenteenohjaukset suunnittelevat kuormat etukäteen tuotannonohjausjärjestelmiin tulleiden tietojen pohjalta ja varaavat tarvittavat kuljetusyksiköt. Myös kuljettajat lastaavat ja purkavat autot viivakoodilukijoiden avulla.

Mitään toimenpiteitä ei tehdä digitaalisessa toimitusketjussa ilman, että tieto siitä on järjestelmässä. Näin varmistetaan virheetön ja tehokas logistiikka, josta on pelkästään hyötyä kaikille osapuolille, Aaltonen jatkaa. 

Logistiikkayritysten Liitto kehittää logistiikan sähköistä toimintaympäristöä toiminnan tehokkuuden, virheettömyyden, läpinäkyvyyden ja hyvän asiakaspalvelun lähtökohdista. Ekologisten arvojen tukijana se haluaa hyödyntää teknologiaa myös energiaystävällisten toimintatapojen löytämisessä.

Tervetuloa liiton osastolle 6g81 Kuljetus-Logistiikka 2015 -messuilla
 
Katso uusi video nykyaikaisesta kuljetusprosessista: Sähköinen kuljetustilaus

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh. +358-50 349 2259, pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi 

Logistiikkayritysten Liitto on Suomessa avoimilla markkinoilla toimivien tavaralogistiikkapalveluyritysten elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö, tehtävänään edistää jäsenyritysten liiketoiminnan edellytyksiä. www.logistiikkayritykset.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs