Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Spondan Vuosaaren sataman rakennukset valmiina vastaanottamaan asiakkaat

Spondan Vuosaaren sataman rakennukset valmiina vastaanottamaan asiakkaat

Julkaistu: 25.11.2008 klo 10:39
Julkaisija:

Vuosaaren sataman laivaliikenteen käynnistyessä maanantaina 24.11.2008 käynnistyy toiminta myös kiinteistösijoitusyhtiö Spondan PortGate-logistiikkakeskuksessa. Vuosaaren satama on Spondan suurin kiinteistökehityshanke ja samalla Suomen mittavin logistinen rakennusurakka

Vuosaaren sataman laivaliikenteen käynnistyessä maanantaina 24.11.2008 käynnistyy toiminta myös kiinteistösijoitusyhtiö Spondan PortGate-logistiikkakeskuksessa. Vuosaaren satama on Spondan suurin kiinteistökehityshanke ja samalla Suomen mittavin logistinen rakennusurakka. Spondan hankkeet ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti ja ensimmäiseen vaiheen hankkeet valmistuivat aikataulussa sataman avajaisiin mennessä.

Spondan rakennuttama PortGate-logistiikkakeskus koostuu n. 18 000 neliön porttikeskuksesta sekä 130 000 neliön logistiikka-alueesta, josta ensimmäisessä vaiheessa valmistui 70 000 neliön tilat. Porttikeskus muodostuu sataman maamerkkinä toimivasta 13-kerroksisesta toimistorakennuksesta, pysäköintilaitoksesta ja matkustajaterminaalista. Lisäksi Sponda rakennuttaa alueelle sataman toimijoita palvelevan Vuosaari Service Centerin, joka koostuu toimisto- ja sosiaalitilarakennuksesta sekä huolto- ja korjaamorakennuksesta.

Palvelut ja toimistotilat porttikeskuksesta

Porttikeskuksen toimistorakennukseen sijoittuvat sataman toimijoiden, kuten tullin ja satamaoperaattoreiden toimisto- ja asiakaspalvelutilat. Talo tarjoaa satamatoimijoiden käyttöön modernin toimistotilan sekä edustus- ja neuvottelutilojen lisäksi erilaisia yritysten liiketoimintaa tukevia palveluita, kuten aula- ja vastaanottopalvelut sekä ravintolapalvelut. Porttikeskuksen ylimpään kerrokseen sijoittuvista edustustiloista avautuu huikea näkymä merelle, ja edustustilan ulkoterassilta voi seurata laivojen rantautumista satamaan.

Yksi porttikeskuksen palveluntarjoajista on lounasravintoloitsija Jaakko Karujärvi, joka siirtyy harjoittamaan lounasravintola- ja catering-toimintaansa sataman rakennusvaiheen aikaisesta työmaaruokalasta PortGate-toimistorakennuksen ensimmäisen kerroksen palvelutiloihin. "Siirtyminen uusiin ja eritoten ravintolatoimintaan suunniteltuihin tiloihin helpottaa suuresti päivittäistä työtämme. Edustaviin tiloihin on myös helpompi rekrytoida henkilökuntaa, joka on meille tärkeä voimavara", Liha-Matti Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Karujärvi kertoo. "Satamatoiminnan käynnistymisen myötä asiakaskuntamme vaihtuu ja palvelemme rakentajien sijasta satamassa toimivien yritysten ja niiden henkilökunnan tarpeita. Tarjontamme pysyy ennallaan, mutta joustavat tilaratkaisut avaavat myös mahdollisuuksia toimintamme ja palvelujemme kehittämiseen."

Sijainti satamassa säästää kustannuksia ja aikaa

Logistiikkatilojen sijoittuminen satamaan hyödyttää erityisesti vienti- ja tuontiyrityksiä, joiden tavarakierto on nopeaa ja joiden tavaravirrasta suurin osa suuntautuu Etelä-Suomen alueelle. Kuljetuskustannukset pienenevät ja aikaa säästyy, kun logistiikkakeskuksen sijainti sataman alueella poistaa tarpeen välikuljetuksille kauempana sijaitseviin keskusvarastoihin. Ylimääräisten kuljetusten vähenemisellä on myös ympäristöä säästäviä vaikutuksia.

PortGate-logistiikka-alueen tilat soveltuvat sekä pitempiaikaiseen varastointiin että tavaroiden nopeaan läpivirtaukseen. Alueen suunnittelussa on painotettu tilojen toiminnallisuutta ja tilankäyttöä edistäviä ratkaisuja. Noin 35 hehtaarin laajuinen logistiikka-alue muodostuu riveittäin sijoitetuista läpivirtausterminaaleista ja varastoista sekä niiden välisistä liikennevyöhykkeistä. Kontit on mahdollista kuljettaa satamakoneilla suoraan laivasta terminaaliin, mikä tehostaa ja nopeuttaa tavaravirtojen käsittelyä. Uloslastausvyöhykkeiltä on sujuva yhteys satamakeskuksen katuverkkoon ja satamarataan tai kaksikaistaista tieyhteyttä pitkin tehokkaasti muualle Suomeen.

Logistiikkarakennukset rakentuvat noin 5 500 neliön blokeista, joita yhdistelemällä tai jakamalla ja varustelutasoa vaihtamalla yritys voi vuokrata tarpeisiinsa parhaiten sopivat tilat.

Monipuolisia logistisia palveluja tarjoavan SA-TU Logistics Oy:n muutto Vuosaaren satamaan on sujunut ongelmitta. Yhtiö muuttaa ennen sataman avajaisia varasto- ja terminaalipalvelunsa PortGate-logistiikka-alueelle ja asiakaspalvelu- ja toimistotilansa porttikeskuksen toimistorakennukseen. "Olemme viimeisten kahden kuukauden aikana tehneet merkittäviä sopimuksia uusien asiakkaiden kanssa, jotka haluavat käsitellä tai varastoida tavaransa kustannustehokkaasti sataman logistiikka-alueella. Henkilökuntamme on myös tyytyväinen päästessään Länsisataman vanhoista tiloista upouusiin toimisto- ja varastotiloihin", SA-TU Logistics Oy:n toimitusjohtaja Niko Plith toteaa.

Sponda Oyj


Lisätietoja:

Asiakkuuspäällikkö Perttu Hokkanen, puh. 0400-896 784


Sponda Oyj on Suomen ja Venäjän suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimisto-, liike- ja logistiikkakiinteistöjä toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 2,9 mrd euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,4 milj. m².

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs