Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Saimaa VTS:n valvontakausi alkaa

Liikennevirasto

Saimaa VTS:n valvontakausi alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 07:03
Julkaisija: Liikennevirasto

Alusonnettomuuksien ennaltaehkäisy on tänäkin vuonna Saimaa VTS:n ykköstavoite

 

Saimaa VTS (Vessel Traffic Services) aloittaa Saimaan syväväylän alusliikenteen valvonnan lauantaina 9.4.2016. Valvonta alkaa heti, kun Saimaan kanava avataan liikenteelle. Saimaa VTS:n tavoitteena on lisätä alusliikenteen turvallisuutta, ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja parantaa alusliikenteen sujuvuutta Saimaalla ja näin toimien osaltaan myös vähentää ympäsitöön kohdistuvaa vesien pilaantumisriskiä. Tehtäviin kuuluu lisäksi turvallisuus- ja hätäradioliikenteen hoito. 

 

Saimaa VTS käynnistää taas ensi lauantaina 9.4. talvitauolla olleet valvontanäytöt ja aloittaa alusliikenteen valvonnan. Saimaa VTS valvoo Saimaan syväväylien liikennettä ja välittää hyödyllistä tietoa Saimaan syväväylillä liikkuville yli 24 metriä pitkille aluksille. VTS-keskuksen kautta välitetään aluksille tietoa esimerkiksi muusta liikenteestä, keliolosuhteista ja turvalaitteista.

 

"Meillä on VTS-keskuksessa paras tilannekuva Saimaan syväväylän olosuhteista ja liikenteestä. Tätä tietoa me sitten välitämme väylällä liikkuville aluksille käyttäen alueen VHF-radioverkkoa", kertoo Saimaan VTS-keskuksen päällikkö Kari Jämsen.

 

"Vuosittain erilaisia vaaratilanteita sattuu noin 5-10 kappaletta. Jos näemme mahdollisen vaaratilanteen, niin puutumme siihen ennaltaehkäisevästi. Näin pystymme tehokkaasti estämään esimerkiksi karilleajoja ja alusten yhteentörmäyksiä", Jämsen toteaa.

 

Alusliikennelain mukaan yli 24 metriä pitkät alukset ovat velvollisia osallistumaan alusliikennepalveluun. VTS-alueella liikkuessaan alusten on ylläpidettävä jatkuvaa päivystystä alueen työskentelykanavalla sekä noudatettava VTS-alueella tapahtuvaa liikennöintiä koskevia säännöksiä.

 

Lisätietoja:

Kari Jämsen
Päällikkö/Saimaa VTS
p. 0295343287

Seinäjoki–Oulu-radan parantaminen lyhentää matka-aikoja, mahdollistaa junaliikenteen lisäämisen ja
vähentää sen häiriöherkkyyttä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs