Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Sähköavusteisen polkupyörän muuttaminen moottorikäyttöiseksi polkupyöräksi tulee mahdolliseksi

Trafi

Sähköavusteisen polkupyörän muuttaminen moottorikäyttöiseksi polkupyöräksi tulee mahdolliseksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 09:56
Julkaisija: Trafi

Sähköavusteisen polkupyörän muuttaminen moottorikäyttöiseksi polkupyöräksi tulee mahdolliseksi 1.7.2016 alkaen. Lisäksi polkupyörien valo- ja heijastinvaatimukset kevenevät. Muutoksella on vaikutuksia myös kevyiden sähköajoneuvojen teknisiin vaatimuksiin.

Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-A -luokka) rakentamiseen ja rakenteen muuttamiseen voidaan 1.7. alkaen soveltaa polkupyörän vaatimuksia. ”Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että 250 W:n moottorilla varustetun sähköavusteiden polkupyörän voi muuttaa ilman lisätestejä tai muita rakennemuutoksia 1 kW:n tehoiseksi moottorilla varustetuksi polkupyöräksi”, kertoo Trafin erityisasiantuntija Timo Kärkkäinen.

Polkupyörässä pitää edelleen pimeällä tai hämärässä ajettaessa olla edessä ainakin yksi valkoinen valo. Lisäksi polkupyöriin saa asentaa taakse punaisia valoja ja sivulle keltaisia valoja.

1.7. alkaen poistuvat polkupyörän valaisimien minimi- ja maksimikorkeusvaatimukset. ”Nämä korkeusvaatimukset olivat aikansa eläneitä rajoituksia emmekä katsoneet, että vaatimusten poistamisella olisi vaikutusta liikenneturvallisuuteen. Nyt on sitten ihan laillisestikin mahdollista asentaa esimerkiksi keltaiset pinnavalot polkupyörään. Valaisimet voi myös korvata ominaisuuksiltaan vastaavilla polkupyöräilijään kiinnitetyillä valaisimilla eli etuvalona voi käyttää vaikka otsalamppua”, sanoo Kärkkäinen.

Polkupyörässä tulee olla valkoinen etuheijastin, punainen takaheijastin sekä valkoiset tai ruskeankeltaiset sivuheijastimet. Urheilu- tai kilpakäyttöön rakennetussa polkupyörässä ei kuitenkaan vaadita etu- eikä sivuheijastimia valoisaan aikaan ajettaessa. ”Nyt poistuu vaatimus poljinheijastimista. Käytännön tasolla vaatimus on ollut kohtuuton, sillä moniin lukkopolkimiin tällaisten heijastimien asennus on ollut hankalaa”, toteaa Kärkkäinen.

Lisäksi poistettiin vaatimus polkupyörien soittokellosta. ”Kuitenkin polkupyörässä pitää olla jonkinlainen äänimerkinantolaite, mutta tekniikkaa ei enää rajata”, tarkentaa Kärkkäinen.

Muutoksilla on vaikutuksia myös kevyiden sähköajoneuvojen teknisiin vaatimuksiin. Nyt pimeällä ja hämärässä ajaessa riittää ajovalaisimen lisäksi henkilöön kiinnitettävä heijastin. Kevyissä sähköajoneuvoissa ei siis enää tarvitse olla kiinteitä heijastimia.

Lisätietoja

Moottoroidun polkupyörän vakuuttaminen (LVK) http://www.lvk.fi/kysyttyaliikkumisvalineista

Trafin määräys kaksi- ja kolmipyöräisten ajoneuvojen, nelipyörien, niiden perävaunujen sekä kevyiden sähköajoneuvojen rakenteesta ja varusteista

erityisasiantuntija Timo Kärkkäinen, timo.karkkainen@trafi.fi, p. 029 5345 380

 

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs