Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » RATO-koulutuksia tulossa syksyllä radan sähköistyksestä ja radan merkkien suunnittelusta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

RATO-koulutuksia tulossa syksyllä radan sähköistyksestä ja radan merkkien suunnittelusta

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2013 klo 09:43
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Liikennevirasto ja Hämeen ammattikorkeakoulu järjestävät yhteistyössä ratatekniset ohjeet (RATO) -koulutuksia syksyn aikana. Koulutukset liittyvät radan sähköistyksen ja radan merkkien suunnitteluun. Molempien koulutusten osalta luennoitsijoina toimii VR Track Oy:n asiantuntijat.

Sähköistetty rata -koulutuksessa 2.10.2013 käydään yleisellä tasolla läpi RATO 5 -ohjeistuksen sisällöt sekä aikaisempaan ohjeistukseen tehdyt muutokset ja uudet vaatimukset. Koulutuksen tavoitteena on antaa selkeä kuva rautateiden sähköistyksen eri osa-alueiden suunnittelun ohjeistuksesta ja tuoda esiin sähköistyksen vaikutuksia muuhun ratainfrastruktuuriin ja liikennöintiin. Koulutus soveltuu sähköratasuunnittelijoiden lisäksi myös muille rautateiden teknisille asiantuntijoille.

Syksyn toinen koulutuskokonaisuus, Radan merkit, järjestetään 26.–28.11.2013. Koulutuksen tavoitteena on antaa rautatiejärjestelmän kattava tuntemus radan merkkien suunnitteluun. Koulus antaa valmiudet merkkien asentamiseen sekä merkkisuunnitelmien ja -asennusten tarkastamiseen. Koulutuksen perustana on RATO 17 -ohjeistus. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti radan merkkien suunnittelijoille. Koulutukseen liittyvän kokeen voi suorittaa 12.12. Koulutukseen liittyvän kokeen hyväksytty suorittaminen antaa henkilölle kelpoisuuden radan merkkien suunnitteluun Liikenneviraston hankkeissa. Jatkossa Liikennevirasto edellyttää radan merkkien suunnittelijalta tämän koulutuksen hyväksyttyä suorittamista. Koska koulutukseen on rajoitettu osallistujamäärä, kannattaa oma paikka varata ajoissa.

Koulutuksiin pääsee ilmoittautumaan HAMKin nettisivujen kautta osoittessa www.hamk.fi/ilmoittaudu → ks. Liikenneala. Molemmat koulutukset pidetään Hämeen ammattikorkeakoulun tiloissa Riihimäellä, osoitteessa Kaartokatu 2. Koulutukset ovat maksullisia.

Lisätietoja: www.hamk.fi/taydennyskoulutus tai Hämeen ammattikorkeakoulu Marja Savolainen (sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi, p. 040 749 3818)

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs