Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Pysäköintisovellus näyttää vapautuvat parkkipaikat

Lahden kaupunki

Pysäköintisovellus näyttää vapautuvat parkkipaikat

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 10:07
Julkaisija: Lahden kaupunki

Autoilijat auttavat toisiaan

ParkMan on avannut uuden palvelun, joka antaa autoilijoille mahdollisuuden löytää vapautuvat katupysäköintipaikat. ParkMan-sovelluksen käyttäjät maksavat pysäköintimaksunsa älypuhelimen avulla ja auttavat samalla muita löytämään vapaat parkkipaikat. Sovellus näyttää käyttäjille kartalla paikat, joissa on hiljattain lopetettu ParkMan-sovelluksella maksettu pysäköinti.

- Kun käyttäjämäärät kasvavat riittävän suureksi, autoilijoiden ei tarvitse enää etsiä parkkiruutua. Nyt ParkManilla on jo kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Autoilijat valitsevat ParkMan-sovelluksen sen helppokäyttöisyyden vuoksi, kertoo ParkManin toimitusjohtaja Matias Lindroos.

- Kännykkäpysäköintipalvelut tarjoavat asiakkaalle joustavan ja helpon tavan hoitaa pysäköintimaksut. Palvelut on otettu Lahdessa hyvin vastaan ja niiden käyttäjämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa. ParkManin lanseeraama uusi palvelu helpottaa vapaan pysäköintipaikan löytymistä ja vähentää sitä kautta vapaiden pysäköintipaikkojen etsimisestä aiheutuvaa ylimääräistä liikennettä keskustassa, toteaa liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors Lahden kaupungilta. 

Näin se toimii:

  1. Avaa ParkMan-sovellus puhelimessasi ja näe, kuinka muut ParkMan-käyttäjät lopettavat pysäköintinsä lähistöllä.
  2. Valitse mihin haluat pysäköidä ja maksa pysäköinti painamalla “Aloita pysäköinti”-nappia.
  3. Kun lopetat pysäköinnin, paina “Lopeta pysäköinti”-nappia. Maksat vain käytetystä pysäköintiajasta ja vapautuva parkkipaikkasi näkyy nyt muille käyttäjille.

Yleistä tietoa kännykkäpysäköintipalveluista Lahdessa

Lahdessa otettin joulukuussa käyttöön sekä ParkMan että EasyPark-kännykkäpysäköintipalvelut. Niiden piiriin tuli Lahden kaupungin kadunvarsi- ja ulkoaluepysäköinti eli noin 1400 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksut säilyivät ennallaan, mutta asiakas maksaa EasyParkille tai ParkManille palvelun käytöstä.

ParkMan ja EasyPark -palvelut tekevät jokapäiväisestä autoilusta entistä helpompaa ja sujuvampaa, sillä enää ei tarvitse varata kolikkoja pysäköintimaksuja varten. Autoilija voi jatkaa matkapuhelimellaan pysäköintiaikaa toisin kuin aiemmin, jolloin pysäköintiajan jatkaminen edellytti käyntiä pysäköintiautomaatilla ja autolla.

Lisätietoja:
liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors, Lahden kaupunki, p. 050 559 4139, jukka.lindfors(at)lahti.fi
toimitusjohtaja Matias Lindroos, ParkMan, p. 050 527 4938, matias.lindroos(at)parkmanworld.com

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs