Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Punainen henkilöauto ei enää yleisin liikenteessä

Trafi

Punainen henkilöauto ei enää yleisin liikenteessä

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2011 klo 13:43
Julkaisija: Trafi

Punaisen värin pitkä valtakausi henkilöautoissa suosituimpana värinä on päättynyt. Eniten liikenteessä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa enemmän harmaita henkilöautoja kuin vanhoja suosikkeja, punaisia. Punaisten henkilöautojen osuus liikenteessä on 20,4 prosenttia kun harmaiden osuus on noussut jo 20,5 prosenttiin.

Ensirekisteröinneissä punaisten osuus on ollut laskussa koko 2000-luvun lukuunottamatta pientä nousupiikkiä vuonna 2008. Punaisten autojen ensirekisteröintien määrä on jälleen hieman laskenut viime vuoden 13 prosentista ja oli alkuvuonna 12,3 %.

Harmaat henkilöautot suosituimpia

Tilastojen mukaan ensirekisteröityjen henkilöautojen suosituin väri on ollut viime vuosina selkeästi harmaa. Tilanne on sama niin kokonaistilastoissa kuin sukupuolen mukaan tehdyissä tilastoissa; muutaman prosenttiyksikön tarkkuudella harmaan osuus on neljännes kaikista ensirekisteröidyistä henkilöautoista. Alkuvuoden aikana ensirekisteröidyistä henkilöautoista harmaita oli 24 % ja kokonaisuudessaan Suomen teillä liikkuvista henkilöautoista harmaita oli 20,5 %.

Samaan väriskaalaan kuuluvia eli hopeanvärisiä autoja liikennekäytössä olevista oli 6,6 %. Mustia liikenteessä olevista henkilöautoista oli 10 %. Harmaansävyisiä eli harmaita, hopeisia ja mustia liikenteessä olevista henkilöautoista oli yhteensä 37,2 %. Tilastojen valossa sekä miehet että naiset tuntuvan suosivan pääasiassa tummia värejä.

Valkoiset henkilöautot ensirekisteröityjen nousija

Ensirekisteröintien nousijana olivat alkuvuonna 2011 valkoiset henkilöautot, joita ensirekisteröidyistä autoista oli  13 %. Valkoisten autojen yleistyminen on jo pidemmän aikaa jatkunut trendi. Edellisena vuonna valkoisten osuus henkilöautoista oli 11,2 % ja vuotta aiemmin 7,8 %.

Mustien henkilöautojen koko 2000-luvun jatkunut nousu sen sijaan on taittunut vuonna 2009 ja ensirekisteröintien määrä on pysynyt lähes samalla tasolla myös alkuvuoteen 2011. Alkuvuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista mustia oli 17,5 %

Lisätietoja

Ylitarkastaja Pasi Kilpelä, puh. 020 618 6053, pasi.kilpela(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs