Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Posti jatkaa uudistumisen ja kasvun tiellä

Posti Group

Posti jatkaa uudistumisen ja kasvun tiellä

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2016 klo 11:04
Julkaisija: Posti Group

”Postille on kriittisen tärkeää turvata kilpailukyky ja kannattavuus. Haluamme olla Suomen johtava logistiikka- ja postialan palveluyritys, ja olemme jo hyvässä vauhdissa tavoitteemme saavuttamiseksi”, toimitusjohtaja Heikki Malinen luonnehtii Postin päivitettyä strategiaa. ”Vahvistamme ydinliiketoimintaamme samalla, kun haemme rohkeasti kasvua uusilta alueilta.”

Postin vuonna 2015 julkistama strategia on päivitetty. Päälinjat pysyvät ennallaan, Postin tavoitteena on olla asiakkaan ensisijainen valinta postin ja logistiikan palveluissa Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä. Nyt tärkeintä on keskittyä toteuttamaan strategiassa asetetut tavoitteet.

Uusi postilaki ja valtion omistajaohjauksen suunnittelemat muutokset nopeuttavat Postin uudistumistarvetta. Digitalisoituminen muuttaa Postin liiketoimintamalleja ja luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kansainvälinen verkkokauppa kasvaa ja tuo lisää paketti- ja kirjevirtoja Suomeen. Samalla kilpailu kiristyy posti- ja logistiikkapalveluissa. Jotta Posti pysyy kannattavana ja kilpailukykyisenä yrityksenä, toimintatapoja on edelleen uudistettava.

Hallitus linjasi toukokuussa valtion omistajaohjauspolitiikkaa. Postin osalta maan hallitus esittää eduskunnalle, että Postin omistusrajaa muutetaan sadasta prosentista 50,1 prosenttiin, ja yhtenä vaihtoehtona on listautuminen. Päätöksiä Postin omistuksen mahdollisesta myynnistä ei kuitenkaan ole vielä tehty.

- Postin näkökulmasta muutos tukisi Postin uudistumista postialan murroksessa ja vahvistaisi yhtiön kasvumahdollisuuksia. Omistajuuden laajentaminen seuraisi 2000-luvulla alkanutta yleiseurooppalaista yksityistämistrendiä. Suomalainen ja koko eurooppalainen postimarkkina on kokonaan vapautunut, ja Posti toimii täysin kilpailluilla markkinoilla, toteaa Malinen.

Postin strategiset painopisteet vuosille 2016 - 2018

Postin hallitus on täsmentänyt yhtiön strategisia tavoitteita vuosille 2016 - 2018. Ne tähtäävät Postin uudistumiseen ja kannattavaan kasvuun uusissa palveluissa.

  • Olemme askeleen edellä postialan murrosta. Meillä on johtava asema postipalveluissa, kotipalveluissa ja digitaalisissa markkinointipalveluissa. Tavoitteena on pidentää palvelujen elinkaarta mahdollisimman pitkään.
  • Paketti- ja logistiikkapalveluissa olemme markkinajohtaja ja asiakkaan ensisijainen kumppani logistiikan ja verkkokaupan palveluissa Suomessa ja Baltiassa. Panostamme toimitusketjuratkaisuihin ja hallitsemme verkkokaupan pakettivirtoja. Haemme kasvua muun muassa elintarvikelogistiikasta sekä uusien toimialaratkaisujen, yritysostojen ja kumppanuuksien kautta.
  • Venäjällä olemme markkinajohtaja sopimuslogistiikassa ja meillä on vahva asema maa-, lento- ja merirahdissa sekä loppujakelussa. Vahvistamme varasto- ja kuljetusliiketoimintaa ja kasvamme verkkokaupan kumppanina. Haemme kasvua muun muassa lääke- ja elintarvikesektoreiden palveluista sekä vahvistamme osaamistamme pakettien kotiinkuljetuksissa MaxiPost-yrityksen kautta. Verkkokauppa kasvaa myös Venäjällä ja haluamme olla siinä kasvussa mukana.
  • Taloushallinnon palveluja tarjoava OpusCapita on tärkeä osa konserniamme. OpusCapitan uusi strategia tulee viemään yhtiötä yhä enemmän kohti hankinta- ja laskutusprosessien automatisointia.
  • Postilla on tehokas, laadukkaasti johdettu ja digitalisoitu maan kattava tuotantoverkosto, jonka varaan rakennamme kasvumme. Keskitymme kustannusten ja laadun jatkuvaan parantamiseen. Tuotantoa kehitetään laadukkaalla johtamisella ja yhteisöllisyydellä.
  • Haemme rohkeasti kasvua uusista kotiin tarjottavista palveluista ja ateriakuljetuksista. Postin kotipalveluita ovat hoiva-, turva- ja kiinteistöpalvelut. Luomme uusia varasto- ja kuljetuspalveluja mm. elintarvike-, juoma- ja sisälogistiikkaan. Kehitämme digitaalista markkinointia ja tietopalveluja hyödyntäen Postin dataa.
  • Osaava henkilöstö varmistaa asiakastyytyväisyyden ja jatkuvan uudistumisen. Kehitämme henkilöstön osaamista uusissa palveluissa ja kykyä vastata digitalisoituvan liiketoiminnan mahdollisuuksiin. Panostamme työhyvinvoinnin ja turvallisuuden kehittämiseen.

Posti uudistuu turvatakseen kannattavuutensa

Postille merkittävä kasvualue Suomessa on kotipalvelut, joiden avulla Posti tulee yhä lähemmäs asiakkaiden arkea.

- Me käymme jokaisen suomalaisen kotiovella viisi kertaa viikossa, ja meillä on koko Suomen kattava verkosto, jota me voimme hyödyntää uusien palvelujen tarjoamisessa. Positiivinen asiakaskokemus ja sujuvampi arki ovat meille postilaisille sydämen asia, sanoo Postin strategiajohtaja Sanna Ahonen.

Jakeluaikojen muutoksen ansiosta postia jaetaan joustavasti jokaisena arkipäivänä aamun sanomalehdistä illan verkkokauppaostoksiin. Kotipalveluiden lisäksi Postipalveluissa haetaan kasvua ainutlaatuiseen dataan perustuvista markkinointipalveluista.

Paketti- ja logistiikkapalveluissa tavoitteena on tarjota verkkokaupan ja logistiikan kustannustehokkaat ratkaisut Suomessa ja Baltiassa sekä tehokkaat toimitusketjun ulkoistusratkaisut. Kokonaislogistiikkapalveluihin keskittyvissä toimitusketjuratkaisuissa Posti on jo alan johtava toimija.

Posti haluaa olla mukana mahdollistamassa suomalaisen verkkokaupan kansainvälistymisen. Postilla on DHL:n ja Bringin kanssa verkkokaupan yhteistyösopimus, joka kattaa 16 maata ja 43 000 palvelupistettä. Kuljetuspalveluissa Posti kasvaa vahvasti esimerkiksi elintarvikelogistiikan palveluissa. Baltiassa jatketaan vahvaa varastopalvelua sekä kasvavaa verkkokaupan pakettiliiketoimintaa.

Verkkokauppa kasvaa myös Venäjällä ja Itella Venäjä haluaa olla kasvussa mukana. Itella Venäjän tavoitteena on olla markkinajohtaja sopimuslogistiikassa sekä kasvattaa markkinaosuutta kuljetuspalveluissa. Tavoitteena on lisäksi laajentua uusiin palveluihin, kuten esimerkiksi elintarvikekuljetuksiin sekä lisäksi kehittää verkkokaupan ratkaisuja ja tarjota kattava terminaaliverkosto.

OpusCapita hakee kansainvälistä kasvua sekä Euroopasta että Yhdysvalloista.

- OpusCapitan tavoitteena on olla globaali johtaja ostaja-toimittaja-ekosysteemien ratkaisuissa pohjautuen vahvaan pohjoismaiseen asemaan dokumenttien ja taloushallinnon automaatiossa, kertoo Ahonen.

Osaava henkilöstö uudistumisen edellytys

Muuttuvat asiakastarpeet vaativat myös henkilöstön osaamisen jatkuvaa kehittämistä. Tämä tarkoittaa kaikille postilaisille uusien asioiden ja toimintamallien oppimista.

- Osaava henkilöstö on uudistumisen edellytys. Jotta me voimme vastata muuttuviin asiakastarpeisiin, panostamme strategiamme mukaisesti henkilöstömme kehittämiseen, Malinen toteaa.

Lisätietoja medialle
Postin MediaDesk: puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00-16.30)
www.posti.com/media

In English: Posti continues to grow and renew itself

På svenska: Posti fortsätter att förnya sig och satsa på tillväxt

Liitetiedostot

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs