Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » P-Pormestari avautui maanantaina 13.10. Lappeenrannan keskustassa

Lappeenrannan kaupunki

P-Pormestari avautui maanantaina 13.10. Lappeenrannan keskustassa

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 08:36
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Williparkki Oy:n rakennuttama maanalainen pysäköintitalo Technoparkki II on otettu käyttöön maanantaina 13.10.2014 Lappeenrannan keskustassa. Pysäköintitalossa on noin 300 uutta maksulliseen pysäköintiin tarkoitettua autopaikkaa. Technoparkki II kuuluu samaan kokonaisuuteen kuin vuodesta 2008 asti toiminnassa ollut Technoparkki I, jossa autopaikkoja on 104.  Vanhan ja uuden osan muodostama reilun 400 autopaikan kokonaisuus on nimeltään P-Pormestari.

P-Pormestarin uudet sisään- ja ulosajoluiskat sijaitsevat Valtakadulla ja Villimiehenkadulla.  Vanhaa osaa palvelevan Valtakadun ajoluiskan kautta pääsee myös uusiin tiloihin. Pysäköintitalo on auki klo 6‒22. Muina aikoina sisälle pääsee sopimuskortilla tai pysäköintilipukkeella. 

Williparkki Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamiehen mukaan tarkoituksena on, että P-Pormestari palvelee erityisesti lyhytaikaista pysäköintiä, mutta myös uusille sopimusasiakkaille on tilaa. 

‒ Laajentuneen pysäköintilaitoksen autopaikat riittävät myös pian valmistuvan Technopolis Vapaudenaukio II  -toimistotalon tarpeisiin. Lisäksi pysäköintilaitos palvelee kaupungintalon viereen rakennettavaa Centreä. Kun Cityconin kauppakeskuskin rakentaa laajennusosansa yhteyteen maanalaista paikoitustilaa, parkkipaikkoja on kirjaston, uuden teatterin ja kaupungintalon tuntumassa riittävästi vuosiksi eteenpäin, Hietamies arvioi. 

Paasikivenpuiston alle rakennettu P-Pormestarin uusi osa yltää tällä hetkellä länsisuunnassaan Pormestarinkatuun risteävän Raatimiehenkadun kohdalle. Myöhemmin, alueen kortteleiden mahdollisesti uudistuessa, maanalaista pysäköintihallia on mahdollista jatkaa aina Kirkkokadulle asti, jolloin parkkipaikkoja olisi kaikkiaan noin 500 autolle.  

P-Pormestarin uudesta osasta poistutaan kahden porrastornin kautta, joissa molemmissa on hissi ja maksuautomaatti.  Toinen porrastorni sijaitsee Paasikivenpuiston keskiosassa ja toinen Raatimiehenkadun tuntumassa. Pysäköintimaksun voi maksaa myös vanhan osan puolella.  

Uudisosassa parkkiruudut ovat rivissä vinottain, mikä helpottaa ruutuun ajamista. Myös paikkaleveys on nykyisten vaatimusten mukaan aiempaa leveämpi. Energiatehokkuutta edistetään ledvaloilla, jotka syttyvät ja sammuvat automatiikan ansiosta tarpeen mukaan. P-Pormestarin uudisosa on Williparkki Oy:n tämänhetkisistä pysäköintilaitoksista ainoa, jossa voi ladata sähköautoja. 

Sopimusasiakkaaksi haluavat voivat varata ja tehdä pysäköintioikeussopimuksia Williparkin pysäköintilaitoksiin uudessa sähköisessä Nettiparkki-palvelussa. Sopimuksia voi jo varata Williparkin nettisivujen kautta. Williparkki aloittaa sopimusten käsittelyn 21.10.2014. 

Pysäköintilaitoksessa tehdään vielä käyttöönoton jälkeen viimeistelytöitä, muun muassa opasteiden asennus on kesken.  Vapaudenaukion ja Paasikivenpuiston rakennustyöt jatkuvat pitkälle ensi vuoden puolelle.  P-Pormestarin uudisosan pääurakoitsijana on toiminut Destia Oy. 

Lappeenrannan kaupunkiyhtiöihin kuuluva Williparkki Oy tarjoaa maksullista pysäköintiä Lappeenrannassa. P-Pormestarin lisäksi Williparkilla on maanalainen pysäköintilaitos P-Tori kauppatorin laidalla.

Seuraava Williparkin uudisrakennushanke on Citykorttelin alle rakennettava maanalainen pysäköintilaitos. Sen rakennustyöt aloitetaan keväällä 2015.   

Citykorttelin pysäköintilaitoksen käyttöönoton jälkeen Williparkki Oy:llä on kaikkiaan lähes tuhat maanalaista pysäköintipaikkaa Lappeenrannan keskustassa. 

Lisätietoja: 

Williparkki oy
Toimitusjohtaja Mikko Hietamies
puh. 0400 509 611
mikko.hietamies@lappeenranta.fi

Palveluisännöitsijä Marko Markkanen
puh. 0400 279 648
marko.markkanen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs