Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Muistutus tuontirajoituksista erityisesti Venäjältä tuleville matkailijoille

Tulli

Muistutus tuontirajoituksista erityisesti Venäjältä tuleville matkailijoille

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2014 klo 10:47
Julkaisija: Tulli

Lihan ja lihavalmisteiden sekä maidon ja maitotuotteiden tuonti Venäjältä on kielletty. Kalastustuotteita saa tuoda yhteensä alle 20 kg/henkilö tai yhden suolistetun kalan painosta riippumatta. Hunajaa, linnunmunia, ostereita, simpukoita, etanoita jne. enintään 2 kg/henkilö. Sammen kaviaaria saa tuoda ilman CITES-lupaa korkeintaan 125 grammaa henkeä kohti.

Lemmikkien eli koirien ja kissojen tuonnille on monia rajoituksia. Lemmikkinä voi tuoda yhteensä enintään viisi lemmikkiä ja monien tuontiehtojen pitää täyttyä (= hyväksytyt saapumispaikat, tunnistusmerkintä, raivotautirokotus ja mahdollinen vasta-ainetesti, ekinokokkilääkitys koirilla, lemmikkipassi tai eläinlääkärintodistus).

Lääkkeitä matkustaja voi tuoda korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Reseptilääkkeiden kohdalla matkustajan on kyettävä osoittamaan reseptillä tai lääkärintodistuksella, että lääkevalmiste on hankittu hänen omaan lääkitykseensä. Ainoastaan seuraeläinten hoitoon tarkoitettuja eläinlääkevalmisteita on sallittua tuoda korkeintaan yhden kuukauden käyttöä vastaava määrä, eivätkä tuotavat eläinlääkevalmisteet saa sisältää huumausaineita. Eläinlääkevalmisteet on tuotava maahan samanaikaisesti hoidettavan eläimen kanssa.

Nyrkkirautojen, stilettien, heittotähtien, muuksi esineeksi naamioitujen teräaseiden, sähkölamauttimien, sähköpatukoiden, jousipatukoiden sekä tarkkuussinkojen ja -linkojen tuonti on kielletty.

Ilotulitteiden tuonti edellyttää TUKES:in myöntämää maahantuontilupaa, jota yksityishenkilö ei voi saada eli ilotulitteiden tuonti Venäjältä ei ole mahdollista.

Vähintään 10 000 euron arvosta käteistä rahaa mukanaan kuljettavan henkilön on tehtävä tästä kirjallinen ilmoitus Tullille saapuessaan EU:n alueelle tai poistuessaan EU:n alueelta. Kyse on vain ilmoitusvelvollisuudesta, sillä ei kielletä tai rajoiteta käteisrahan tuontia tai vientiä sinänsä.

Venäjältä voi tuoda alkoholijuomia vain rajoitetun määrän omaan käyttöön tai lahjaksi:

4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja rosé-) JA
16 litraa olutta
Lisäksi:
1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI
2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %), kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit)

Alkoholintuonnilla on myös aikarajat  eli jos asut Suomessa ja saavut Suomeen Euroopan talousalueen ulkopuolelta muutoin kuin lentäen, saat tuoda maahan alkoholijuomia vain, jos matkasi on kestänyt yli 20 tuntia. Alle 20 tunnin matkalta alkoholijuomia ei saa tuoda edes verot maksamalla. Jos asut Etan ulkopuolella ja saavut Suomeen muutoin kuin lentäen, saat tuoda alkoholijuomia vain, jos viivyt Suomessa yli 72 tuntia. Jos vain matkustat Suomen kautta (kauttakulkumatkustus), tätä rajoitusta ei ole.

Venäjältä voi tuoda tupakkatuotteita vain rajoitetun määrän omaan käyttöön tai lahjaksi:

200 savuketta TAI
100 pikkusikaria (maks. 3 g/kpl) TAI
50 sikaria TAI
250 g piippu- ja savuketupakkaa

Tupakkatuotteissa on oltava terveyshaitoista varoittavat pakkausmerkinnät suomeksi ja ruotsiksi. Jos merkinnät puuttuvat, ei tupakkatuotteita saa edes verot maksamalla tuoda enempää kuin 200 savuketta, 50 sikaria, 100 pikkusikaria ja 250 grammaa piippu- tai savuketupakkaa.

Lisätietoja: Jarkko Keskinen, p. 040 332 2570

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs