Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Monipuolinen kattaus start up –firmoja kisaa parhaasta matkaketjuratkaisusta

VR Group

Monipuolinen kattaus start up –firmoja kisaa parhaasta matkaketjuratkaisusta

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 12:26
Julkaisija: VR Group

VR on valinnut ensi viikolla järjestettävään Ovelta ovelle -hackathoniin osallistuvat joukkueet. Viiden päivän aikana kymmenen start upia ja kaksi VR:n omaa tiimiä kokoontuvat innovatiiviseksi työtilaksi muutettuun Helsingin rautatieaseman lipunmyyntihalliin ja luovat ehdotuksia tulevaisuuden matkaketjupalveluiksi. Mukaan valitut joukkueet kisaavat keskenään ja paras ehdotus palkitaan hackathonin päätöspäivänä perjantaina 16.9. VR sitoutuu kehittämään parhaita matkaketjuratkaisuja eteenpäin.

Hackathoniin mukaan valitut joukkueet ovat: matkaruokien ja tuotteiden tilauspalvelun kehittäjä Yonoton, yksityisautojen Airbnb:ksi luonnehdittu Faraday, liikkumisen ja siihen liittyvien palvelujen suunnittelija Tuup, mobiilisti maksettavia liikkumisen palveluita kehittävä PayIQ, Mobility as a Service –yritys MaaS Global, pysäköintipalveluiden kehittäjä Caroom, paikannusteknologioita hyödyntävä Proximi.io, kimppakyytiapplikaatioiden kehittäjä Ridefy, mobiiliviestinnän helppokäyttöisyyttä edistävä BookIT Finland sekä YourTravel-tiimi, joka koostuu yritysten Confidex Ltd, Nimble Devices Oy ja Vincit Oy työntekijöistä. Lisäksi VR osallistuu hackathoniin kahdella omalla tiimillä, joista toinen keskittyy matkaketjusovelluksen asiakasviestinnän kehittämiseen ja toinen mobiileihin ravintolapalveluihin.

VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen on innoissaan siitä, että mukaan saatiin niin monipuolinen joukko yrityksiä. 

–Odotamme ensi viikolta luovia ja konkreettisia ehdotuksia, jotka vauhdittavat VR:ää eteenpäin matkaketjujen kehittämisessä. Tällainen työtapa on uusi aluevaltaus myös meille. Tästä tulee hieno kokemus, sanoo Romanainen.

Matkaketju tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että matkustajan valitessa lähtöpaikan ja määränpään, sujuvimmat reitit, kulkuvälineet ja niiden yhdistelmät mietitään hänelle valmiiksi. Lisäksi matkaketjuun voidaan liittää myös muita oheispalveluita.

Ovelta ovelle -hackathon järjestetään 12.–16.9. välisenä aikana Helsingin päärautatieasemalla. Suuri yleisö pääsee osallistumaan ideointiin 14.9. klo 15–17, jolloin hackathonin yhteydessä järjestetään tulevaisuuden matkustamiseen liittyvä yleisötilaisuus.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 8 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs