Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Logistiikan tietopankki pilottikäytössä Kymenlaaksossa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Logistiikan tietopankki pilottikäytössä Kymenlaaksossa

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2013 klo 08:57
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Logistiikka-ala on suuri työllistäjä ja alalla on paljon toimijoita. Logistiikkaa koskevaa tietoa tuotetaan runsaasti eri viranomaisten, organisaatioiden ja yritysten toimesta, mutta haasteena on ollut, että tieto on pirstaleista ja kokonaiskuvaa on vaikea hahmottaa.

Tilanteeseen saatiin parannusta helmikuussa 2013, kun LOGINFO -portaali avautui. Portaaliin on koottu mm. logistiikkaa koskevaa viranomaistietoa, strategioita, ennusteita, uutisia, tilastoja ja tutkimuksia. Kymenlaakso logistiikkamaakuntana on pilotoinut aluekohtaiset sivut, joilta löytyy maakuntaa koskevaa tarkemman tason tietoa mm. yrityksille, aluekehittäjille ja logistiikan opetukselle.

Ensikommentit portaalin käyttäjiltä ovat olleet positiivisia. ”Hienoa, kun logistiikan tieto saadaan yksiin kansiin ja toivottavasti pysymään ajantasaisena. Vaikka portaali on nyt lähtenyt pilottina Kymenlaakson alueelta, toivotaan sen laajenevan koko Suomeen ja palvelevan erityisesti kansainvälisiä asiakkaita”, sanoo Straightwayn toiminnanjohtaja Elina Multanen.

Portaali syntyi useiden toimijoiden yhteistyönä

LOGINFO-portaalin toteutuksessa ovat olleet mukana Kymenlaakson liitto, Straightway Finland ry, Cursor Oy, Kouvola Innovation Oy, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä sen alaisuudessa toimiva NELI – North European Logistics Insitute, joka hallinnoi hanketta.

Portaalin tekninen toteutus on tehty yhteistyössä Proactum Oy:n kanssa. ”Kohteen toteutus oli meille mielenkiintoinen logistiikka-alan portaalihanke, jossa käytettiin uusia, innovatiivisia teknisiä ratkaisuja. Lähtökohtana oli laajennettavuus muille alueille sekä tekninen toimivuus päätelaiteriippumattomasti. Avoimen lähdekoodin tuoteratkaisut yhdistettynä ketteriin kehitysmenetelmiin ja tilaajan selkeään tarvekuvaukseen mahdollistivat joustavan ja kustannustehokkaan yhteistyömallin puolin ja toisin”, kertoo Mika Rahkolin Proactumista.

Tavoitteena on pilottivaiheen jälkeen laajentaa portaalin tietosisältöä kattamaan myös muiden maakuntien sivut, jotta siitä saadaan kansallisen tason tietolähde logistiikan parissa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille tahoille.

Käy tutustumassa: www.loginfo.fi.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
North European Logistics Institute
Projektipäällikkö Teija Suoknuuti
P. 044 702 8517, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.neli.fi

KyAMK:n mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs