Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lisäystä hirvieläinten pyyntilupiin Pohjois-Hämeessä

Suomen riistakeskus - Pohjois-Häme

Lisäystä hirvieläinten pyyntilupiin Pohjois-Hämeessä

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 10:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Pohjois-Häme

Suomen riistakeskuksen Pohjois-Hämeen toimialueelle on myönnetty syksyn metsästyskaudelle hirvenpyyntilupia 1437 kpl ja valkohäntäpeuranpyyntilupia 2716 kpl. Hirvellä pyyntilupamäärä kasvoi noin viidellä prosentilla ja valkohäntäpeuralla noin kymmenellä prosentilla viime kauteen nähden.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Pohjois-Hämeen pohjoisessa osassa sijaitsevalla PH1 hirvitalousalueella hirvikanta oli hieman tavoiteltua suurempi ja pyyntilupien määrää alueella lisättiin kannan leikkaamiseksi noin 13 prosentilla. Eteläisellä PH2 ja lounaisella SA-PH-EH hirvitalousalueella kannan arvioitiin olleen tavoitetasolla ja pyyntilupien määrä säilyi lähes edellisen vuoden tasolla. Syksyn hirvenmetsästyksessä suositellaan kaadettavaksi kokonaissaaliista yli puolet vasoja ja aikuisista hirvistä yli puolet naaraita.

Valkohäntäpeurakanta painottuu voimakkaasti alueen lounaisiin osiin Akaan, Valkeakosken, Vesilahden ja Nokian kuntien alueille, joskin peurakanta on vahvistunut myös muilla alueilla. Peuroilla pyyntilupamäärään tuli lisäystä kaikkiaan 11,5 prosenttia. Valkohäntäpeura on merkittävä riistaeläin, mutta aiheuttaa myös huomattavan määrän liikenneonnettomuuksia vuosittain. Suurin osa valkohäntäpeuran aiheuttamista kolareista tapahtuu loka-joulukuussa, joten Riistakeskus suositteleekin, että peurojen metsästys aloitettaisiin täysimittaisesti heti kauden alussa.

Hirven ja valkohäntäpeuran metsästys voidaan tänä vuonna aloittaa lauantaina 24.9.

Lisätietoja:

riistapäällikkö Jani Körhämö 029 431 2281 jani.korhamo@riista.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs