Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Laiva- ja voimalaitosmoottorien tulevaisuutta valaistaan Helsingissä kesäkuussa

Teknologiateollisuus ry

Laiva- ja voimalaitosmoottorien tulevaisuutta valaistaan Helsingissä kesäkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 14:03
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Helsingissä järjestetään kesäkuussa kansainvälinen laiva- ja voimalaitosmoottorikongressi. Finlandia-talolla järjestettävään kongressiin on tulossa lähes tuhat alan kansainvälistä asiantuntijaa, jotka edustavat moottoreiden valmistajia, asiakkaita, tutkijoita sekä energia- ja logistiikka-aloja.

Kongressin teemana on tulevaisuuden polttomoottori.

Korkeatasoinen kongressi nostaa esiin polttomoottoritekniikassa viime vuosina saavutetut merkittävät edistysaskeleet. Alan huipputekniikkaa edustaa esimerkiksi Suomessa suunniteltu ja kehitetty Wärtsilä 31 moottori. Wärtsilä 31 moottorilla on ennätysalhainen polttoaineen kulutus. Moottori on saatavana dieselmoottoriversiona, kaasumoottoriversiona ja nk. kaksoispolttoainemoottorina eli DF-moottorina. http://www.wartsila.com/products/marine-oil-gas/engines-generating-sets/wartsila-31

Kongressissa puheenaiheina ovat myös ympäristöön ja sääntelyyn liittyvät haasteet ja mahdollisuudet.

Kongressin yhteydessä on yleisölle avoin yritysnäyttely, jossa esitellään viimeisimmät teknologiauutuudet. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus osallistua teemoitetuille yrityskierroksille alan suomalaisiin yrityksiin.

Kongressin järjestäjänä toimii teknologiateollisuuden polttomoottoritoimialaryhmä yhdessä alan kansainvälisen kattojärjestön CIMACin kanssa. Suomalaisten pienten ja suurten yritysten lisäksi kongressiin osallistuvat muun muassa Aalto-yliopisto sekä Lappeenrannan ja Tampereen teknilliset yliopistot ja Vaasan yliopisto.

Kestävää teknologiaa

Polttomoottorit ja niihin liittyvät ratkaisut ovat tänä päivänä ympäristöystävällisiä high tech -tuotteita. Nesteytetty maakaasu ja biopolttoaineet ovat yhä laajemmin käytössä laiva- ja voimalaitosmoottorien polttoaineena.

Suomalainen polttomoottorien valmistus, suunnittelu ja alan koulutus ovat korkealla tasolla. Yhteistyö eri sidosryhmien, komponenttien valmistajien sekä tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa on elintärkeää uuden kestävän moottoriteknologian kehityksessä.

Elinkaariajattelu, kiertotalous sekä huollon ennakoitavuus ja globaali saatavuus myös etäohjauksena lisäävät ympäristöystävällisyyttä ja asiakkaan tyytyväisyyttä.

Median edustajat ovat tervetulleita kongressiin ja sen oheistapahtumiin, kuten yrityskierroksille.                  

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.cimaccongress.com.

Merja Salmi-Lindgren, asiantuntija, Teknologiateollisuus ry, polttomoottori ja turboteknologia -toimialaryhmä, puh. 040 516 0054, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs