Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lahden seudulla liikkumista kehitetään kestävämmäksi työnantajille suunnatussa työpajassa 21.9.

Lahden kaupunki

Lahden seudulla liikkumista kehitetään kestävämmäksi työnantajille suunnatussa työpajassa 21.9.

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 14:57
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa järjestetään työnantajille suunnattu työpaja, jossa ideoidaan, miten liikkumista voitaisiin kehittää kestävämmäksi Lahden seudulla.

Työmatkat muodostavat suuren osan päivittäisestä liikenteestä Lahden seudulla. Työntekijöiden liikkumisvalinnoilla on merkitystä koko seudun hyvinvoinnille. Kävelen tai pyörällä tehdyt matkat vaikuttavat positiivisesti työntekijöiden terveyteen ja jaksamiseen. Lahden seudulla noin puolet kaikista matkoista tehdään henkilöautolla. Yli kolmas osa kaikista matkoista tehdään kävellen tai pyöräillen. Sillä on väliä, miten me liikumme!

Työnantaja voi monin eri tavoin kannustaa työntekijöitä liikkumaan jalan, pyöräillä, joukkoliikenteellä taikka kimppakyydeillä.

Työpajassa ideoidaan mm. organisaatioiden liikkumisen suunnittelua, viestintää ja neuvontaa, erilaisia vaihtoehtoisia liikkumisen ratkaisuja, tiedonkulun ja koordinoinnin tehostamista tai vaikkapa kampanjoita ja kokeiluja yhdessä. Työn tavoitteena on selvittää mahdollisia keinoja ja toimenpiteitä, joilla voidaan hallita tai vähentää liikkumisen ja liikenneturvallisuuden ongelmia. Toimenpiteillä ei tarkoiteta mittavampia parantamishankkeita, vaan pienempiä ja nopeammalla aikataululla toteutettavissa olevia pienempiä toimenpiteitä.

Työpaja on osa valtatien 12 liikkumisen ohjauksen pilottihanketta. Hanke toteutetaan Lahden kaupungin, Hollolan ja Nastolan kuntien sekä Liikenneviraston ja ELY-keskuksen yhteistyönä.

Alueen työnantajat ovat tervetulleita maanantaina 21.9. klo 9-12 työpajaan ideoimaan, miten liikkumista voitaisiin kehittää Lahden seudulla.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 16.9. mennessä oheisen linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/E3A03BF4F25AC587.par

Lisätietoja:

Ryhmäpäällikkö, Erica Roselius, Ramboll, 40 736 9950 erica.roselius(a)ramboll.fi

Liikenneinsinööri, Kristiina Kartimo, Lahden kaupunki, puh.  040 559 4100 kristiina.kartimo(a)lahti.fi

Liikennejärjestelmäasiantuntija, Sonja Heikkinen, Uudenmaan ELY-keskus, 0295 021336, sonja.heikkinen(a)ely-keskus.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs