Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Koneurakoinnin hintaselvitys ilmestyi

TTS Työtehoseura

Koneurakoinnin hintaselvitys ilmestyi

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2013 klo 10:53
Julkaisija: TTS Työtehoseura

TTS - Työtehoseuran keväällä tekemään taksakyselyyn vastasi reilut 700 koneurakointia tehnyttä yrittäjää. Kyselyssä kartoitettiin vuoden 2012 toteutuneita urakointihintoja. Yleisin kyselyssä ilmoitettu urakointityö on lumityö, jota ilmoitti tekevänsä lähes puolet kyselyyn vastanneista. Lumitöiden tuntiveloitus on noussut noin 8 % vuodesta 2010. Tuntihinta oli vuonna 2012 keskimäärin 49,9 e/h. Yleisimmin urakoiduissa maataloustöissä, leikkuupuinnissa, kylvössä ja kasvinsuojeluruiskutuksessa, hehtaaritaksat ovat nousseet kahden vuoden aikana yhteensä noin 3,5 prosenttia.

Useimmissa töissä hinnat ovat nousseet tyypillisimmin noin 8–13 prosentin luokkaa. Erityisesti tuntitaksoissa on tuntuvampiakin nousuja, mutta keskihintojen muutokset eivät välttämättä kuvaa yleistä hintatason nostoa, jos kyseisessä työssä on vähän vastaajia. Vastaajien mahdollisen vaihtuma vuosittain voi heilauttaa hintoja reilustikin, koska taksoissa on paljon vaihtelua.

Noin puolet urakoitsijoista arvioi pystyvänsä lisäämään urakointia. Lisäämismahdollisuus hieman vaihtelee työstä riippuen. Lietteen sijoituslevitystä tekevillä lähes kahdella kolmesta olisi kapasiteettia lisätä levitysurakointia jonkin verran, vaikka nykyisetkin määrät ovat jo melko suuria. Lumitöissä sen sijaan lisäämismahdollisuuksia on hieman harvemmalla, mutta kuitenkin 40 prosentilla vastaajista.

TTS seuraa maatalouskoneurakoinnin toteutuneita taksoja joka toinen vuosi tehtävällä kyselyllä. Hintatiedustelulla kartoitetaan maataloudessa tehdyn urakoinnin ohella maatalous- ja traktoriyrittäjien muille sektoreille tekemää urakointityötä, kuten urakointia viherympäristö-, metsä-, maarakennus-, peltoenergia- ja kiinteistökohteissa. Hintakyselyn hinnat eivät ole suositushintoja, vaan toteutuneiden hintojen tilastointia. Urakoitsijan tulee aina laskea omat kustannuksensa ja hinnoitella työnsä sen mukaan.

Vuoden 2012 toteutuneet urakointihinnat on julkaistu TTS:n tiedotesarjassa:

Konetyön kustannukset ja tilastolliset urakointihinnat. TTS:n tiedote, Maataloustyö ja tuottavuus 3/2013 (645. 12 s. 12,90 € Tiedotteen voi ostaa TTS:n verkkokaupasta www.ttskauppa.fi

 

Lisätietoa: Reetta Palva, TTS, PL 5, 05201 Rajamäki, puh. 044-7143 692 etunimi.sukunimi@tts.fi

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 8000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs