Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kiskobussien lippuautomaatit käytössä

VR Group

Kiskobussien lippuautomaatit käytössä

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 13:47
Julkaisija: VR Group

​VR on ottanut taajamaliikenteen kiskobusseissa käyttöön lippuautomaatit. Testausvaihe on nyt päättynyt, ja automaattien toimintaa on paranneltu asiakkailta saadun palautteen pohjalta.

Lippuautomaatti sijaitsee junan toisen päädyn matkustajaosastossa. Siitä voi ostaa kertalipun junamatkalle, eli Eko-luokan Peruslipun. Lipun voi hankkia myös kiskobussimatkaa pidemmälle matkalle. Junien opasteet ja kuulutukset ohjaavat automaatin käyttöön.

Hiljaisia kiskobussivuoroja ajetaan 9.2.2015 alkaen siten, että junissa on vain kuljettaja, ei konduktööriä.

– Automaattien testausvaihe on kestänyt viime syksyn ajan, ja kaikki ominaisuudet on otettu vaiheittain käyttöön. Toiminnassa havaittuja puutteita on korjattu testausjakson edetessä. Seuraamme luonnollisesti sekä henkilökuntamme että asiakkaiden palautetta uudesta toimintamallista, kertoo VR:n myynti- ja markkinointijohtaja Monna Huvilinna.

Kertalippujen leimaamisesta luovuttu 

– Haluamme, että matkustaminen kiskobusseissa on mahdollisimman sujuvaa. Olemme päätyneet saadun asiakaspalautteen perusteella siihen, ettei matkustajien enää tarvitse leimata etukäteen ostettuja kertalippuja automaatin lukijalla. Tämä muutos on astunut voimaan jo helmikuun alussa, Huvilinna toteaa.

Lippuautomaatissa käyvät samat maksuvälineet kuin normaalisti junassa. Automaatissa voi maksaa pankkikorteilla ja yleisimmillä luottokorteilla, Visa Electronia lukuun ottamatta. Automaatti vastaanottaa myös kolikoita sekä seteleitä 50 euroon asti.

Matkalipun voi hankkia kiskobussin lippuautomaatin lisäksi myös etukäteen useista VR:n myyntikanavista: verkkokaupasta, VR Mobiilista, asemien lippuautomaateista, palveluasemien lipunmyynnistä, VR Asiakaspalvelusta ja myös R-kioskeilta.

Konduktöörit poistuvat hiljaisimmilta vuoroilta

Alkuvaiheessa konduktöörit ovat neuvoneet matkustajia lippuautomaatin käytössä. Helmikuun 9. päivästä alkaen hiljaisimmat, yhden yksikön kiskobussivuorot ajetaan ilman konduktööriä. Konduktööri on mukana, jos junassa on useampi yksikkö tai paljon matkustajia, etenkin sesonkiaikoina. Muutos ei aiheuta irtisanomisia.

Veturinkuljettaja auttaa liikuntaesteisiä asiakkaita ja opastaa matkustajia häiriötilanteissa. Tarvittaessa kuljettajan saa kiinni hätäpuhelimella.

Taajamaliikenteen kiskobussit liikennöivät yhteysväleillä Iisalmi–Ylivieska, Jyväskylä–Seinäjoki, Tampere–Keuruu, Karjaa–Hanko, Savonlinna–Parikkala ja Joensuu–Nurmes. Kiskobussiliikenne on pääosin kaupallisesti kannattamatonta, valtion tukemaa liikennettä.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

VR Groupin uutishuone

Yhteystiedot VR Groupin viestintään

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs