Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Keskimaalle myyntiin uusi korkea-etanolinen biopolttoaine EkoFlex E85

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaalle myyntiin uusi korkea-etanolinen biopolttoaine EkoFlex E85

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2011 klo 11:12
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk aloittaa Palokan ABC-liikennemyymälässä sekä Laukaan ABC-automaattiasemalla EkoFlex E85-polttonesteen myynnin.
EkoFlex E85 on korkeaseosetanolipolttoneste, jota käytetään flexfuel-moottorilla varustetuissa autoissa. Se vähentää autoilun hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %.

Keskimaa tuo Keski-Suomeen asiakasomistajiensa ulottuville tuotteen, joka vähentää merkittävästi autoilusta syntyviä päästöjä.
– Voin ilokseni sanoa, että EkoFlex E85 on nyt täällä. ­Uusi polttoneste  on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka antaa asiakasomistajillemme mahdollisuuden tehdä omassa kulutuksessaan ekologisia valintoja. EkoFlex E85-polttonestettä käyttämällä autoilija voi pienentää ekologista jalanjälkeään tuntuvasti, sillä uusi polttoneste vähentää jopa 80 % autolla liikkumisen hiilidioksidipäästöjä, perustelee Keskimaan ABC-polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

EkoFlex E85-polttoneste on kotimainen tuote, joka on kehitetty suomalaisiin oloihin. Se sisältää 80–85 % bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä siellä, missä raaka-ainetta syntyy.
Etanoli tuotetaan pienissä laitoksissa elintarviketeollisuuden jätevirtojen syntysijoilla, jolloin raaka-aineiden kuljetuksia ei tarvita käytännössä lainkaan. Etanolin tuotantokaan ei aiheuta ilmakehään hiilidioksidipäästöjä. Sen sivutuotteena syntyy rehua maatalouteen sekä vettä.
Etanoli väkevöidään 99-prosenttiseksi, minkä jälkeen se sekoitetaan bensiinin kanssa. Bensiinin osuus on 15–20 % lopullisessa tuotteessa.

EkoFlex E85-polttoneste on tällä hetkellä litrahinnaltaan selvästi edullisempaa kuin 95E 10-bensiini. Mittarikentällä sen tunnistaa EkoFlex E85-merkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta.

EkoFlex E85-polttonesteen käyttäminen edellyttää ns. flexfuel-automallia, joka on ulkoisilta ominaisuuksiltaan, hinnaltaan ja peruskäytöltään  samanlainen kuin bensiinikäyttöinen auto.
Flexfuel-autoon voi joustavasti tankata joko EkoFlex E85-korkeaseosetanolia tai perinteistä bensiiniä. Auton moottori sopeutuu aina tarjolla olevaan polttoaineeseen riippumatta siitä, missä suhteessa tankissa on bensaa ja bioetanolipolttoainetta. 

Flexfuel-autot yleistyvät Suomessa nopeasti. Malleja on tällä hetkellä markkinoilla jo 200, useilla eri merkeillä.
Tieliikenteen Tietokeskuksen mukaan flexfuel-autoja on liikenteessä Suomessa noin 4 000. Tarkkaa lukua on lähes mahdoton sanoa, sillä liikenteen turvallisuusvirasto TraFi ei tilastoi flexfuel-automalleja erikseen.

Tieliikenteen Tietokeskus on arvioinut, että ko. mallien osuus uusista bensiiniautoista on 15 % vuonna 2015 ja 50 % vuonna 2017. Saman ennusteen mukaan vuoteen 2020 mennessä käytännössä kaikki uudet bensiiniautot toimivat korkeaseosetanolipolttonesteellä.
– Ajoneuvoverotuksen muututtua päästöperusteiseksi tämän vuoden alussa ja optimaalisen polttonestekoostumuksen varmistuttua, on hyvä hetki tuoda markkinoille uusi, vähemmän saastuttava ja järkevän hintainen polttoneste. Haluamme olla etujoukoissa tarjoamassa asiakasomistajillemme vaihtoehtoja ja valinnan vapauksia sekä edistämässä autoilun biotulevaisuutta Keski-Suomessa, Heikki Tervanen kuvailee. 

Tämän vuoden loppuun mennessä EkoFlex E85-polttonestettä myy 15 ABC-asemaa eri puolilla Suomea.
– Tavoitteenamme on valtakunnallinen verkosto ensi vuoden aikana. Kaikki ABC-ketjun uudet asemat rakennetaan niin, että niissä voidaan ottaa alusta alkaen neljä polttonestelaatua käyttöön. Myös olemassa olevia mittarikenttiä uudistettaessa EkoFlex E85 lisätään valikoimiin,  kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten ABC ketjusta kuvailee.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Heikki Tervanen, 010 767 3064, Keskimaa Osk, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa
Kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten,  SOK, ABC ketjuohjaus, 050 388 3184

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 109 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs