Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kesän kolme vaarallisinta: helle, humala ja huolimattomuus

Trafi

Kesän kolme vaarallisinta: helle, humala ja huolimattomuus

Julkaistu: 22.06.2010 klo 10:30
Julkaisija: Trafi

Kesän kolme vaarallisinta tekijää ovat 3H eli helle, humala ja huolimattomuus. Viisaasti vesillä -kampanja haluaa näin juhannuksen alla korostaa vastuuta lähimmäisestä, etenkin aikuisten vastuuta lapsista ja nuorista.

Kesän kolme vaarallisinta tekijää ovat 3H eli helle, humala ja huolimattomuus. Viisaasti vesillä -kampanja haluaa näin juhannuksen alla korostaa vastuuta lähimmäisestä, etenkin aikuisten vastuuta lapsista ja nuorista.

Vaikka hukkuminen on Suomessa erittäin miehinen laji, on pelastusliivien käyttö hyvin suotavaa kaikille veneessä olijoille. Tämä koskee myös soutuveneitä, joissa laki ei valitettavasti velvoita pitämään pelastusliivejä edes mukana. Vain alle 10 %:lla vesiliikenteessä hukkuneista on ollut pelastusliivit päällään.

Alkoholin osuus hukkumiskuolemissa on merkittävä: 80 % kesäaikaisista aikuisille tapahtuneista onnettomuuksista on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena. Juhannuksena kannattaa toteuttaa vanhaa sanontaa, joka pätee autoilun lisäksi kaikkiin muihinkin liikennemuotoihin, myös veneilyyn. Jos otat, et aja. Jos ajat, et ota.

Viisaasti vesillä -kiertue 2010                

Viisaasti vesillä –kiertue on käynnissä. Edellisen vuoden tapaan teemana on: ÄLÄ JÄTÄ AIVOJA NARIKKAAN. Teemalla halutaan muistuttaa vastuuta omista toimista ja valinnoista vesillä liikuttaessa. Lisäksi tulee tuntea vastuuta myös toisten turvallisuudesta. Kaikkiaan noin 30:llä eri paikkakunnalla opastetaan aidoissa olosuhteissa, miten hätään joutunut voidaan pelastaa vedestä erilaisilla apuvälineillä omaa turvallisuutta vaarantamatta. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä.

Hukkumiskuolemat laskussa

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tilastojen mukaan Suomessa on hukkunut tänä vuonna 15.6. mennessä yhteensä 36 henkilöä, mikä on 7 vähemmän kuin vuonna 2009 vastaavana ajanjaksona. Viimeisen 20 vuoden aikana on juhannuksena hukkunut keskimäärin noin 9 suomalaista.

Hukkuneet 1.1.-15.6.2010

Vesiliikenne 11
Uidessa 3
Jäihin 9
Sukellus 0
Pudonnut 5
Tuntematon syy 7
Ulkomailla 1
Yhteensä 36 (miehiä 29 ja naisia 7)

Hukkumistilastot: www.suh.fi/hukkumistilastot

Viisaasti vesillä - kampanja toivottaa kaikille suomalaisille hauskaa ja turvallista juhannusta!

Juhannuksena hukkumistilastoja koskeviin kysymyksiin vastaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) koulutussuunnittelija Anneli Toivonen (puh. 045-631 9577). Muina aikoina 09-343 6560.
Kampanjaa koskeviin kysymyksiin vastaa kampanjan puheenjohtaja, veneilyn ylitarkastaja Kimmo Patrakka Liikenteen turvallisuusvirastosta, gsm 040 867 4384.

www.viisaastivesilla.fi

Viisaasti vesillä on Liikenteen turvallisuusviraston, Terveyden edistämisen keskuksen, sosiaali- ja terveysministeriön, sisäasiainministeriön pelastusosaston, Rajavartiolaitoksen, Poliisin sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton yhteiskampanja. Yhteistyökumppaneita ovat Suomen Meripelastusseura, Suomi-veneet Oy, MultiMarine Oy ja VehoRent autonvuokraus.

 


Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs