Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kesäaikataulut voimaan vasta 18.6.

HSL Helsingin seudun liikenne

Kesäaikataulut voimaan vasta 18.6.

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2012 klo 08:41
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Kesäaikataulukausi alkaa HSL:n joukkoliikenteessä maanantaina 18.6. Talven tiheämpi liikenne jatkuu tänä kesänä kaksi viikkoa tavanomaista pidempään, minkä ansiosta alkukesän vilkkaampana matkustusaikana ennen kesälomia on enemmän tarjontaa. Kesäaikataulukausi kestää vain kahdeksan viikkoa, eikä erillistä keskikesän supistusta liikenteeseen ei tehdä lainkaan. Talviaikataulujen mukaan aletaan liikennöidä maanantaina 13.8.

Päätös talviaikataulukauden jatkamisesta tehtiin sen jälkeen, kun kaikki talven aikataulutuotteet oli jo painettu, minkä vuoksi HSL:n talviaikatauluissa 2011–2012 on virheellisesti ilmoitettu aikataulukauden päättymispäiväksi 3.6. Myös pysäkeillä olevissa aikatauluissa on parin viikon ajan virheellinen päivämäärä.

Lähijunat ja bussien U-linjat siirtyvät kesäaikatauluihin jo maanantaina 4.6. Lähijunien aikataulukausi kulkee samassa rytmissä kaukoliikenteen junien kanssa, ja U-linjojen aikatauluista ja kauden vaihdoksista päättävät liikennöitsijät.

HSL:n aikataulukirjojen jakelu muuttuu

Helsingissä kokeillaan tänä kesänä aikataulutiedon jakamista pelkästään irtoaikatauluin ja sähköisesti. Helsingin aikataulukirjaa ei siis paineta lainkaan. Yksittäisten linjojen irtoaikatauluja on jaossa liikennevälineissä ja HSL:n palvelupisteissä Rautatientorilla, Itäkeskuksessa ja Pasilassa.

Helsingin talviaikataulukirja ilmestyy jälleen elokuussa, mutta sitä ei jaeta koteihin. Sen voi noutaa HSL:n palvelupisteistä ja Helsingin kirjastoista. Kirjoja jaetaan elokuussa myös Itäkeskuksessa ja Rautatientorin Kompassitasolla tilapäisissä jakelupisteissä.

Espoossa ja Vantaalla kesän aikataulukirjan voi noutaa matkakortin palvelupisteistä ja kirjastoista. Kirjoja on jaossa myös Kampin terminaalissa 7. ja 8. kesäkuuta. Kesäkirjat siis ilmestyvät, mutta niitä ei jaeta koteihin. Elokuussa Espoon ja Vantaan talvikirjat jaetaan entiseen malliin.

HSL jakaa nykyisellään yli miljoona aikataulukirjaa vuodessa. Joka kotiin jaettava kirja ei ole ekologisesti paras tapa välittää tietoa aikatauluista.  Lisäksi kirja vanhenee nopeasti ja sen luotettavuus kärsii, koska kirjaan ei ole mahdollista lisätä kesken kauden tehtäviä aikataulumuutoksia.

Ajantasaisin aikataulutieto löytyy nykyään verkosta, ja sieltä yhä useammat matkustajat sen myös hakevat. Nettipalvelut ovat suosittuja, koska ne ovat käteviä, luotettavia ja aina ajan tasalla.

Niille matkustajille, jotka eivät vielä käytä internetiä, aikataulutietoa on tarjolla pysäkkien paperiaikatauluissa ja sähköisillä näytöillä sekä liikennevälineissä ja palvelupisteissä jaettavissa irtoaikatauluissa. Aikataulukirjojen jakelun jatkosta päätetään kuluvan vuoden kokemusten perusteella.

Lisätietoja:
Joukkoliikenneliikennesuunnittelu, osaston johtaja Arttu Kuukankorpi, puh. 040 505 2226
Viestintäjohtaja Mari Flink, puh. 040 715 0440

HSL:n palvelupisteiden ja muiden matkakortin palvelupisteiden yhteystiedot:
http://www.hsl.fi/FI/liputjahinnat/myyntijapalvelupisteet/Sivut/palvelupisteet.aspx

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs