Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Joukkoliikenteessä matkustamista ja työntekoa turvataan lisäämällä läsnäoloa ja turvallisuusviestintää

HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä matkustamista ja työntekoa turvataan lisäämällä läsnäoloa ja turvallisuusviestintää

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2012 klo 10:00
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seudun joukkoliikenteen turvallisuusstrategia 2012-2016:
Joukkoliikenteessä matkustamista ja työntekoa turvataan lisäämällä läsnäoloa ja turvallisuusviestintää

Helsingin seudun joukkoliikenteen toimijat ovat allekirjoittaneet keskiviikkona 28.3. aiesopimuksen joukkoliikenteen turvallisuusstrategian toimenpiteiden toteuttamisesta vuosina 2012-2016. ”Turvallisuustyöhön tarvitaan laaja organisaatioiden ja yksilöiden verkosto”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi kuvailee aiesopimuksen merkitystä.

Helsingin seudun joukkoliikenteen turvallisuusstrategian päätavoitteena on taata matkustajille ja työntekijöille turvallinen ympäristö. HSL esittää laajennettavaksi valvontaa busseihin, raitiovaunuihin ja HSL:n ostamaan lauttaliikenteeseen. Myös päihtyneiden häiriköintiin halutaan puuttua entistä jämäkämmin. HSL lisää myös matkustusturvallisuuteen liittyvää valistusta ja viestintää. Työskentelyolojen turvallisuutta parannetaan puolestaan turvakoulutuksella ja teknisillä välineillä.

Starategia on syntynyt HSL:n ja sen jäsenkuntien, Liikenneviraston, aluehallintoviraston, poliisin, Uudenmaan ELY-keskuksen, Liikenteen turvallisuusviraston, Hätäkeskuslaitoksen, Helsingin pelastuslaitoksen, Suomen paikallisliikenneliiton, HSL:n järjestämän liikenteen liikennöitsijöiden sekä liikennehenkilökunnan yhteistyönä.

Käteisrahastuksesta luopuminen lisäisi kuljettajien turvallisuutta

Turvallisuusstrategia 2012-2016 on päivitetty vastaamaan nykyisiä turvallisuusvaatimuksia. Joukkoliikenteen kilpailuttamisen yhteydessä painotetaan turvallisuutta lisääviä laatuvaatimuksia. Tällaisia ovat muun muassa bussikalustoon asennettavat turvanapit ja turvaohjaamot sekä valvontakamerat, joiden asentaminen on jo käynnistynyt.  Liikennöitsijät valmistautuvat lisäämään myös henkilöstönsä työturvallisuuskoulutusta ja ohjeistusta hankalien asiakaspalvelutilanteiden tai väkivallan varalle. Valvonnan lisääminen on nähty tarpeelliseksi etenkin yöliikenteessä niin liikennevälineissä kuin terminaalialueilla. Suunnitteilla on myös käytännön kokeiluja kuljettajarahastuksesta luopumisesta. Syyskaudella kokeillaan käteisrahastuksen poistamista Kampista lähtevillä aamuyön linjoilla.
 
Liikennevälineiden turvavarustelun parantamisella voidaan vaikuttaa myös matkustusturvallisuuden laatuun. HSL lisää jo kuluvan vuoden aikana matkustajille suunnattua viestintää, jossa annetaan käytännön toimintaohjeita häiriötilanteisiin ennen matkaa ja matkan aikana. Strategiassa on nostettu esille myös bussiterminaalien ympäristön parantaminen muun muassa lisäämällä kameravalvontaa sekä valaistusta.

Joukkoliikenteen turvallisuus on merkittävä kulkutavan valintaan ja matkustajien tyytyväisyyteen vaikuttava laatutekijä. Vuosina 2011-2012 tehdyn turvallisuustutkimuksen mukaan sekä matkustajat että henkilöstö toivovat tiukempaa puuttumista päihteiden käyttöön. Myös aiesopimuksen solmineet osapuolet haluavat löytää keinoja ongelman pienentämiseksi. ”Tarvitsemme yhteisen turvallisuutta tukevan toimintakulttuurin”, strategiatyöryhmän puheenjohtajana toiminut HSL:n Sami Aherva sanoo.

Miten turvallisuutta mitataan?

Joukkoliikenteen turvallisuustilannetta seurataan jatkossa mittaristolla, jolla voidaan saada kokonaiskuva matkustajien ja liikennehenkilöstön fyysisestä turvallisuudesta sekä turvallisuuden tunteesta ja liikenneturvallisuuteen liittyvistä tekijöistä. HSL:n asiakastyytyväisyyskyselyyn sisällytetään turvallisuusosio ja tilanteesta raportoidaan kahdesti vuodessa. Liikennehenkilökunnan turvallisuuskysely toistetaan vuosittain. Turvallisuusmittaristossa arvioidaan myös terminaalien ja pysäkkialueiden turvallisuutta sekä kerätään tietoa järjestyksenvalvonnan tapahtumatilastoista.

Turvallisuusteemat esillä Matkarauhaa –kampanjassa

Matkustajat ovat antaneet äänensä kuulua vuoden alussa käynnistyneessä Matkarauhaa –kampanjassa. Koossa on jo yli 4 000 toivetta, joiden joukossa on paljon arjen turvallisuuteen ja matkustusviihtyisyyteen liittyviä toiveita. Kiitoksena matkustajien toiveista HSL on arponut jokaisen täyden tuhannen toiveen täyttyessä vuosilipun vastanneiden kesken. 4 000 toiveen arvonnassa vuoden matkat voitti Mirjami Kuusela. Matkarauhaa –kampanja huipentuu myöhemmin keväällä, kun kaikki toiveet ojennetaan päättäjille.

Lisätietoja:
Turvallisuusstrategia 2012-2016 (liitteenä)
Liikennepalvelut –osaston johtaja Reijo Mäkinen, HSL, puh. 040 595 0201
turvallisuustyöryhmän puheenjohtaja Sami Aherva, HSL, puh. 050 559 1929
toimitusjohtaja Juha Hakavuori, HelB, puh. 040 352 4771

Liitetiedostot

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs