Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL:n matkakortilla alennusta yhteiskäyttö- ja vuokra-autoista

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n matkakortilla alennusta yhteiskäyttö- ja vuokra-autoista

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2012 klo 11:04
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Suosimalla joukkoliikennettä säästää rahaa ja ympäristöä. Joskus autoa kuitenkin syystä tai toisesta tarvitaan; sitä ei kuitenkaan ole pakko omistaa itse. Autoa voi kysyä lainaksi kaverilta, matkan voi taittaa kimppakyydillä tai alleen voi ottaa yhteiskäyttö- tai vuokra-auton. 

Yhteiskäytössä joukko ihmisiä käyttää autoa sovittujen pelisääntöjen ja korvausten mukaisesti. Auto varataan netissä tai puhelimitse silloin, kun sitä tarvitaan, vaikka vain muutamaksi tunniksi kerrallaan. Se noudetaan käyttöön koti- tai työpaikan lähettyviltä.

Yhteiskäyttöpalveluyritykset, kuten pääkaupunkiseudulla toimiva City Car Club, tarjoavat erilaisia automalleja asiakkaidensa käyttöön. Laskutus perustuu aika- ja kilometrikorvaukseen. HSL:n matkakortti, jolle on ladattu kautta, oikeuttaa 25 % alennukseen City Car Clubin pakettihinnoista, kun palveluun liittyy uutena asiakkaana.

Pidempiaikaiseen auton tarpeeseen, vaikkapa viikonlopun mökkireissulle, voi olla edullisempaa vuokrata auto. Pääkaupunkiseudulla toimivista autovuokraamoista Hertz, Avis, Europcar ja Sixt antavat HSL:n kanta-asiakkaille etuja palveluistaan, kun vilauttaa kautta sisältävää matkakorttia.

Julkisilla kulkeminen rutkasti autoilua halvempaa

Oman auton pitäminen on tyyristä touhua. Sen hankkiminen ja ylläpito maksavat auton hinnasta, tyypistä ja ajokilometreistä riippuen 350–1 400 euroa kuukaudessa. Helsingin sisäisen joukkoliikenteen kausilippu puolestaan kustantaa noin 44 euroa ja seutuliikenteen noin 90 euroa kuussa. Vaikka ajokortteja olisi perheessä useampikin, joukkoliikenteen käyttö tulee silti autoilua edullisemmaksi.

Auton pitäminen vaatii myös vakuutuksia, huoltoja, renkaiden vaihtoja, pesemistä… Bussin, ratikan tai lähijunan kyytiin hyppääminen puolestaan on huoletonta; oman kuskin ansiosta matka-ajan voi käyttää vaikkapa lukemiseen tai ihan vain joutilaana olemiseen.

Erityisesti kaupunkialueilla pääsee usein polkupyörällä tai joukkoliikennevälineillä nopeammin perille kuin omalla autolla. Tämä johtuu mm. ruuhkista ja pysäköintihaasteista. Matkustamalla joukkoliikenteellä vähentää myös ympäristön kuormitusta. Lisäksi julkisia käyttävät hyötyliikkuvat luonnostaan autoilijoita ahkerammin.

HSL:n liikkumisen ohjauksen tavoitteena on vähentää yksityisautoilua ja lisätä kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikenteen käyttöä, yhteiskäyttöautoilua, kimppakyytejä ja taloudellista ajotapaa.

Lisätietoja: erikoissuunnittelija Tarja Jääskeläinen, 050 3855043

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs