Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ensirekisteröintien määrä kääntyi laskuun

Trafi

Ensirekisteröintien määrä kääntyi laskuun

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2015 klo 14:39
Julkaisija: Trafi

Ajoneuvojen ensirekisteröinti kääntyi laskuun viime vuodesta. Vuoden 2015 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 92 506 kappaletta eli 4,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat laskeneet 3,5prosentilla vuoden 2015 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Ensirekisteröintien vähenemisestä huolimatta sähköautojen määrä jatkoi kasvuaan. Myös hybridihenkilöautoja on ensirekisteröity 29 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aikaisemmin.

Ajoneuvoja ensirekisteröitiin viime vuoteen verrattuna eniten Etelä-Pohjanmaalla. Ensirekisteröintien määrä laski lähes kaikissa maakunnissa, erityisen hiljaista oli Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Henkilöautojen ensirekisteröinnin määrän uskotaan kasvavan tulevaisuudessa

Trafi arvioi autokaupan aktivoituvan loppuvuotta lähestyttäessä.

”Yhtenä vaikuttavana tekijänä pidetään muun muassa romutuspalkkiokokeilua, jonka tarkoituksena on nuorentaa Suomen autokantaa ja lisätä liikenneturvallisuutta ja ekologisuutta”, kertoo tietojohtaja Juha Kenraali.

Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin alkuvuonna 57 085 kappaletta. Suosituimpia automerkkejä olivat Volkswagen, Toyota, Skoda, Ford ja Nissan.

Maakunnittain vertailtuna henkilöautojen suosio kasvoi etenkin Keski-Pohjanmaalla sekä Uudellamaalla. Uusien käyttövoimien osuus kaikista ensirekisteröidyistä henkilöautoista on suurin Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.

Sähköautojen ensirekisteröinti yhä kasvussa

Sähköhenkilöautoja on ensirekisteröity jo 117 kappaletta vuoden 2015 aikana.  Myös sähköpakettiautojen määrä on noussut. Vuonna 2014 sähköpakettiautoja ei ollut kesäkuuhun mennessä ensirekisteröity vielä ensimmäistäkään, mutta tänä vuonna niitäkin on ensirekisteröity jo 30 kappaletta. Ensirekisteröityjen sähköautojen ja ladattavien hybridien todennäköisen käyttäjän keski-ikä on selkeästi alhaisempi kuin perinteisillä käyttövoimilla. Bensiinikäyttöisen henkilöautojen käyttäjien keski-ikä on 55 vuotta, kun taas sähkökäyttöisen henkilöauton käyttäjän keski-ikä on vain 47 vuotta. Tietyissä merkeissä uusien käyttövoimien osuus on jo perinteisiä käyttövoimia suurempi. Esimerkiksi Lexuksen kaikki uudet mallit ovat hybridejä ja noin puolet Porschen ensirekisteröidyistä henkilöautoista ovat hybridejä. Toyotalla hybridien osuus ensirekisteröidyistä henkilöautoista on 21 %. Toyotan osuus uusista käyttövoimista on kuitenkin selkeästi suurin, yli 70 %.

Kaksipyöräisiä ja kevyitä nelipyöräisiä on ensirekisteröity viime vuotta vähemmän

Kaksipyöräisiä on ensirekisteröity vuoden 2015 alkupuolella selvästi vähemmän kuin samana ajankohtana vuonna 2014. Moottoripyöriä on rekisteröity 11,4 % vähemmän kuin vuotta aiemmin ja mopoja 16,8 % vähemmän. Myös kevyiden nelipyörien (L6, L6e) ensirekisteröintimäärät ovat laskeneethuomattavasti viime vuodesta (34 %). Suurin osa näistä on mopoautoja. Mopoautojen ensirekisteröintimäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta, mutta nyt määrä on kääntynyt laskuun sillä käytettyjä mopoautoja on nyt markkinoilla huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.

Lisätietoja

tietojohtaja Juha Kenraali, p. 029 5347 162, juha.kenraali@trafi.fi 

erityisasiantuntija Ari Väisänen, p. 029 5346 177, ari.vaisanen@trafi.fi 

Liitetiedostot

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs