Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ensimmäiset liikennealan insinöörit valmistuvat Riihimäeltä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ensimmäiset liikennealan insinöörit valmistuvat Riihimäeltä

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2012 klo 08:36
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomen ainoa liikennealan AMK-tasoinen koulutusohjelma käynnistyi Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikössä syksyllä 2008. Kolme ensimmäistä liikennealan insinööriä valmistuu perjantaina 24.2.2012.

Yksi valmistuvista on Ilari Heiska, joka teki opinnäytetyönsä jalankulku- ja pyöräliikenteen viitoituksesta Vantaalla. Opinnäytetyö poiki hänelle myös työpaikan.

Ilari Heiska kertoo saaneensa opinnoista hyvin laajat liikennealan perustiedot. – Opiskelu avarsi näkemystäni esimerkiksi erilaisista liikennehankkeista. Myös käytäntö oli opinnoissa koko ajan läsnä: vaikkapa liikennesuunnittelun erilaisten ohjelmien käyttöä opittiin käytännön liikennesuunnittelutehtäviä tekemällä, Heiska kertoo. – Erityisen hyvä oli opiskeluun sisältynyt harjoittelu, jossa pääsi toteuttamaan opittuja asioita käytännössä ja laajentamaan tietämystään.

Heiska toivoo, että tulevaisuudessa koulutusohjelma tulisi yhä tutummaksi myös työnantajille: – Työllisyysnäkymät alalla ovat nähdäkseni ihan hyvät, joten toivottavasti tulevillekin kursseille löytyy harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. Ne antavat usein pohjan varsinaisen työpaikan löytämiselle, kuten itselläni kävi.

Työelämän edustajat mukana jo koulutuksen suunnittelussa

Liikennealan koulutusohjelmaa lähdettiin HAMKissa rakentamaan alan tarpeiden pohjalta. – Suurten ikäluokkien eläköityessä on käynyt ilmi, että monella liikennetekniikan osa-alueella on jo nyt pulaa suunnittelijoista, kertoo koulutusohjelman koulutusvastaava Nina Karasmaa.

Koulutusta suunnittelemassa oli laaja asiantuntijatyöryhmä, liikenteen neuvottelukunta, joka on edelleen toiminnassa ja kokoontuu vuosittain. Neuvottelukunnassa on jäseniä ministeriöistä, valtion virastoista ja aluehallinnosta, kaupungeilta ja kuntayhtymistä, yliopistoista, ammattioppilaitoksista ja tutkimuslaitoksista sekä konsulttiyrityksistä.  – Neuvottelukunnan tehtävänä on säännöllisin väliajoin kartoittaa koulutusohjelman tulevaisuuden sisältötarpeita ja antaa evästyksiä jatkoon.  Neuvottelukunnan ehdotuksesta on muun muassa käynnistetty opinnäytetyö liikennealan koulutuksen tarpeista Suomessa, kertoo Karasmaa.

Karasmaan mukaan tavoitteena koulutuksessa on se, että opiskelijat integroituvat työelämään jo opintojen aikana. Opiskelija Ilari Heiskan mukaan juuri yhteistyö työelämän kanssa olikin hedelmällistä. – Tutustumiskäynnit liikennesuunnittelua tekeviin kuntien, valtion ja yritysten yksiköihin sekä erilaiset yhteistyöprojektit antoivat kuvan mahdollisista työnantajista varsin kattavasti. Tutkinto antaa mielestäni monipuoliset mahdollisuudet työllistyä liikennealan eri osa-alueiden tehtäviin. Nykyisessä työpaikassani koulutuksesta on ollut paljon hyötyä, Heiska summaa.

Liikennealan koulutusohjelma on nelivuotinen, ja tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä.  Koulutus antaa monipuoliset tiedot eri liikennemuotojen suunnittelusta, lainsäädännöstä, liikenneturvallisuudesta, liikennejärjestelmistä ja strategisesta ohjauksesta aina yksityiskohtaiseen liikenneympäristön suunnittelun asti.  Erikoistua voi myös liikenteen ohjaukseen ja erilaisiin älyliikenteen sovelluksiin.

Lisätiedot
opiskelija Ilari Heiska, p. 040 73 77 538 ja sp. etunimi.sukunmi@student.hamk.fi
koulutusvastaava Nina Karasmaa, p. 050 574 5107 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Ilari Heiskan opinnäytetyö on luettavissa ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkokirjastossa osoitteessa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201202132156

--

Hämeen ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlaa vietetään Hämeenlinnassa Visamäen kampuksen D-talossa perjantaina 24.2.2012 klo 14 alkaen.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs