Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ekahau ja Nordic ID julkistavat yhteisratkaisun RFID-tunnisteilla ja viivakoodilla merkittyjen tuotteiden paikantamiseen

Ekahau

Ekahau ja Nordic ID julkistavat yhteisratkaisun RFID-tunnisteilla ja viivakoodilla merkittyjen tuotteiden paikantamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2011 klo 11:04
Julkaisija: Ekahau

Langattomiin lähiverkkoihin perustuvien sisäpaikannusjärjestelmien markkinajohtaja Ekahau julkistaa Nordic ID:n kanssa kehitetyn uuden automaattisen paikannusratkaisun. Ratkaisu sopii erityisesti edullisten kohteiden paikantamiseen ja se tunnistaa kohteet, joissa on passiivinen RFID-tunniste tai viivakoodi.

Ekahaun RTLS (Real Time Location System) -ratkaisulla on aiemmin voitu seurata ja paikantaa mitä tahansa kohteita langattoman lähiverkon alueella RTLS-tunnisteiden ja ohjelmiston avulla. Tuore julkistus laajentaa RTLS-ratkaisun käytön myös passiivisiin RFID-tunnisteisiin ja viivakoodeihin. Ratkaisu tukee kaiken yksittäistä kohdetta koskevan informaation tallentamista ja tarkastelemista samasta tietokannasta.

Ekahau-Nordic ID ratkaisu on toteutettu RTLS-ohjelmistolla, sekä Nordic ID:n Merlin ja Nordic ID Morphic -käsilukijoilla, joissa on Ekahaun lukijaohjelmisto. Ratkaisu tunnistaa lähiverkossa olevan tietokoneen sijainnin samalla kun RFID-tunnisteella tai viivakoodilla merkitty kohde tunnistetaan. Sijainti yhdistetään tunnisteesta tai viivakoodista luettuun informaatioon ja näin saatua yhdistelmätietoa voidaan hyödyntää RTLS-ratkaisun avulla. Yhdistelmätiedot ovat käytettävissä Ekahau Vision-sovelluksessa, joka näyttää eri kohteiden sijainnit karttapohjalla reaaliaikaisesti, laatii valmiita raportteja kohteista, sekä antaa haluttaessa hälytyksiä, jos yhtä ja samaa kohdetta alkaa kasautua esimerkiksi tiettyihin varastoihin.

"Aiemmin on ollut kaksi päätapaa seurata RFID-tunnisteilla ja viivakoodeilla merkittyjä kohteita, kuten yksittäisiä tuotteita tai varastokolleja. Yksi tapa on käsityönä tehty keruu ruutupaperille tai naputtelu tietokantaan. Käsityö on aikaavievää, ja siinä syntyy inhimillisiä virheitä. Toinen vaihtoehto, joka tosin toimii vain RFID-tunnisteiden kanssa, on edellyttänyt varastoihin asennettavia kalliita lukijaportteja. Ratkaisumme ei vaadi uusien fyysisten laitteiden asentamista, vaan sovelluksemme ja Nordic ID:n käsilukijat riittävät paikantamiseen", sanoo Ekahaun tuotejohtaja Arttu Huhtiniemi, VP Product Management.

"Yhteistyömme Ekahaun kanssa tekee tuotetiedon käsittelystä vaivattomampaa. Esimerkiksi uusin käsilukijamme, Nordic ID Morphic on pieni, kevyt, helppokäyttöinen ja kohtuuhintainen. Sen ja Ekahaun RTLS-ratkaisun yhdistelmä on erinomainen vaihtoehto sairaaloiden, logistiikkayhtiöiden, vähittäismyynnin, tuotannon sekä varastojen seurantaan", kertoo Nordic ID:n toimitusjohtaja Teemu Ainasoja.

Ekahaun ja Nordic ID:n ratkaisu on saatavilla tästä päivästä alkaen Ekahaulta ja sen jakelijakumppaneilta. Lisätietoja  www.ekahau.com/passive

Lehdistökontaktit:

Annina Pierson    
Marketing Director, Ekahau    
+ 358 20 743 5910    
annina.pierson(at)Ekahau.com

Mirva Saarijärvi
Marketing Manager, Nordic ID
+358 40 5204115
mirva.saarijarvi(at)nordicid.com

Ekahau Ekahau on johtava langattomien lähiverkkojen paikannusteknologiaan ja päätelaitteisiin keskittynyt ratkaisutarjoaja. Ekahaun asiakkaat, mukaan lukien useat Fortune 500 -yhtiöt, käyttävät hyväkseen langattomien lähiverkkojen paikannuspalveluita ja innovatiivisia langattomien lähiverkkojen suunnittelu- ja optimointityökaluja. Ekahaun ratkaisuja käyttävät yli 150 sairaalaa ympäri maailman sekä valmistajat, kaivos-/öljy-/kaasuyhtiöt, ministeriöt ja puolustusvoimat. Ekahaun kumppaneihin kuuluvat langattomien ohjelmistojen kehittäjät, johtavat systeemi-integraatioiden tuottajat sekä kansainväliset alkuperäisten laitteiden valmistajakumppanit, jotka kehittävät ja markkinoivat langattomia yrityssovelluksia. Ekahaun pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa, ja yhtiön toimistot sijaitsevat Kalifornian Saratogassa, Virginian Restonissa sekä Helsingissä ja Hong Kongissa. Lisätietoa Ekahausta: http://www.ekahau.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs