Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » DESTIAN KALUSTO VALMIINA MAANTEIDEN TALVIHOITOKAUTEEN

Destia Oy

DESTIAN KALUSTO VALMIINA MAANTEIDEN TALVIHOITOKAUTEEN

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2013 klo 10:15
Julkaisija: Destia Oy

Maanteiden talvihoitokausi käynnistyy tiistaina 1. lokakuuta, jolloin Destian talvihoitokalusto on jälleen valmiina torjumaan liukkauden ja puhdistamaan lumen tiestöltä.

– Tiestön talvihoidossa tärkeää on keliolojen ennakointi, valmius toimenpiteisiin ja oikea-aikaisesti tehdyt toimenpiteet. Destian ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Kelikeskus ennakoi sään, ja me Destiassa yhteistyökumppaneidemme kanssa varmistamme, että tiestö pysyy hyvässä kunnossa säästä riippumatta, kertoo Destian Infrahoidosta vastaava johtaja Seppo Ylitapio.

Destian ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Kelikeskus päivystää 24 tuntia vuorokaudessa talven jokaisena päivänä. Yli 10-vuotisen yhteistyön ansiosta muuttuviin sää- ja keliolosuhteisiin voidaan reagoida hälyttämällä auraus- ja liukkaudentorjuntatiimit liikkeelle ennakoidusti juuri oikeaan aikaan.

Kelikeskuksen tuottamat tehostetut ennuste- ja hälytyspalvelut auttavat töiden suunnittelussa ja olosuhteiden ennakoinnissa, mikä vähentää vaarallisten kelitilanteiden määrää ja parantaa liikenneturvallisuutta. Analysoinnin apuna käytetään muun muassa kelikameroita, keli- ja säähavaintoja, satelliitti- ja tutkakuvia sekä tiesäämalleja.

– Hälytyspalvelujärjestelmän ansiosta liukkauden torjunta on myös ympäristöystävällisempää. Oikea-aikaisilla tiestön hoitotoimenpiteillä optimoidaan suolan käyttö ja vältytään suolauskierteeltä. Lisäksi tiestönhoitokalusto voidaan ohjata nopeammin ja tarkemmin alueille, joissa kalustoa kulloinkin tarvitaan, summaa Destian kelikeskuspäällikkö Jere Kangas.

Destian hoidossa 48 600 kilometriä tiestöä

Destian markkinaosuus Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELYt) kilpailuttamien maanteiden hoidon ja ylläpidon alueellisista palvelusopimuksista on 59 prosenttia. Urakoissa on hoidettavaa tiestöä yhteensä noin 48 600 kilometriä, josta kevyen liikenteen väyliä yhteensä noin 3 050 kilometriä. Lisäksi Destialla on muiden asiakkaiden kanssa noin 25 talvihoitourakkaa eri puolilla Suomea.

ELY-keskukset määrittelevät tiestöllä tarjottavan laatutason. Destia vastaa hoidossaan olevien teiden ympärivuotisesta kunnossapidosta – talvihoitoon liittyen liukkauden torjunnasta, lumen ja sohjon poistosta, lumi- ja jääpolanteen tasaamisesta sekä liikennemerkkien ja opasteiden puhdistamisesta laatuvaatimusten mukaisesti. Toiminnan lopputulosta seurataan jatkuvalla laaduntarkkailulla. Destia vastaa tilatun palvelutason tuottamisesta sekä toimiensa raportoinnista ELY-keskuksiin reaaliaikaisesti.

 

Lisätietoa:

Etelä-Suomi, tulosyksikön johtaja Jouni Karjalainen, p. 0400 424 925, jouni.karjalainen@destia.fi

Itä-Suomi, tulosyksikön johtaja Pasi Kailasalo, p. 0500 579 414, pasi.kailasalo@destia.fi

Länsi-Suomi, tulosyksikön johtaja Marko Vasenius, p. 0400 640 637, marko.vasenius@destia.fi

Pohjois-Suomi, tulosyksikön johtaja Seppo Ylitapio, p. 040 721 4129, seppo.ylitapio@destia.fi

Kelikeskuspäällikkö Jere Kangas, p. 040 825 8107, jere.kangas@destia.fi

Destia Oy on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Destia rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Palvelut ulottuvat kattavasta maanpäällisestä toiminnasta myös maanalaiseen rakentamiseen. Destia-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli yli 500 miljoonaa euroa, henkilöstöä on noin 1 600. Destia – Toimivampi maailma. www.destia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs