Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Alkuvuosi näyttää ensirekisteröintien näkökulmasta positiiviselta

Trafi

Alkuvuosi näyttää ensirekisteröintien näkökulmasta positiiviselta

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2016 klo 14:36
Julkaisija: Trafi

Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat nousseet 14,7 prosentilla vuoden 2016 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin alkuvuonna 65 463 kappaletta.

Vuonna 2015 rekisteröitiin 108 812 uutta henkilöautoa. Vuonna 2016 henkilöautojen ensirekisteröintien määrä nousi alkuvuoden aikana 14,7 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. ”Jos Suomen taloudentilaa ennustaa alkuvuoden aikana ensirekisteröityjen paketti-, kuorma-, ja henkilöautojen määrällä, voisi väittää, että taloudentila on Suomessa kohentumaan päin.  Jos loppuvuosi jatkuu samalla mallilla, voimme päästä tänä vuonna merkittävään kasvuun uusien ajoneuvojen rekisteröinneissä” toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Suosituimmat henkilöautomallit olivat Skoda Octavia, Nissan Qashqai ja Volkswagen Golf.

Noin puolet henkilöautojen ensirekisteröinneistä tehtiin Uudellamaalla. Vähiten ensirekisteröintejä tehtiin Kainuussa, vain 456 kpl.  Henkilöautojen ensirekisteröintien määrä kasvoi lukumäärällisesti eniten Uudellamaalla (28718 kpl). Kasvu oli prosentuaalisesti suurinta Pohjois-Karjalassa (28,4 %).

 

Kuva: ensirekisteröinnit maakunnittain

Pakettiautoja ensirekisteröitiin viime vuonna 6686 kappaletta, mikä on 14,7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Suosituimmat pakettiautomerkit olivat Ford ja Volkswagen.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin vuoden 2016 tammi-kesäkuussa 1680 kappaletta ja vuoteen 2015 verrattuna rekisteröintimäärä jatkoi kasvuaan 23,4 prosenttia.  Edellisen kerran kuorma-autojen ensirekisteröintimäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2012. 

Uusia linja-autoja rekisteröitiin viime vuonna 183 kappaletta, joka on edellisvuoteen verrattuna 0,5 prosenttia vähemmän.

Trafi julkaisee tarkemman tiedotteen vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuolikkaan ensirekisteröinneistä vkolla 27.

Lisätietoja

Suosituimmat merkit ja mallit

Muita tilastoja

asiantuntija Karoliina Aalto, karoliina.aalto@trafi.fi, p. 029 5346 846

tietojohtaja Juha Kenraali, juha.kenraali@trafi.fi, p. 029 5347 162

Liitetiedostot

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs