Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ajoneuvoveron perusveroon korotus vuoden vaihteessa

Trafi

Ajoneuvoveron perusveroon korotus vuoden vaihteessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2012 klo 09:26
Julkaisija: Trafi

Ajoneuvoveron perusvero nousee 1.1.2013. Muutos nostaa keskipäästöisen auton perusveroa noin 50 euroa vuodessa.

Veromuutokset ovat tulleet voimaan vuoden mittaisella siirtymäajalla ja ajoneuvoverolipulla on näkynyt kuluvana vuonna sekä uuden että vanhan veroperusteen mukaan laskettua veroa. Ajoneuvoveron perusvero määräytyy auton valmistajan ilmoittaman hiilidioksidi- eli CO2-päästöjen mukaan. Jos tietoa ei ole ilmoitettu, verotetaan autoa sen kokonaismassan mukaisesti. 

Kotimaan liikenteen päästöistä yli 90 % tieliikenteestä

Ajoneuvoveron perusveron noston tarkoituksena on kannustaa valitsemaan mahdollisimman vähän polttoainetta kuluttavia automalleja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja energian säästämiseksi.

Liikenteen osuus Suomen kaikista CO2-päästöistä on noin viidennes, josta tieliikenteen osuus on yli 90 %. Pohtimalla omia valintojaan ja ajokäyttäytymistään, jokainen voi vaikuttaa yhteisen hiilijalanjäljen kokoon. Ympäristöystävällisyys on sarja jokapäiväisiä toimia: Joukkoliikennettä kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan, liikkua jalan tai pyörällä ja välttää turhaa autoilua.

Talvella ajankohtainen ja helppo teko on esilämmittää moottori aina kun lämpötila laskee alle 5 asteen. Myös autoa vaihdettaessa kannattaa huomiota kiinnittää ympäristöystävällisyyteen. Trafin EkoTrafi-palvelusta www.trafi.fi/ekotrafi saa kattavasti tietoa uusista henkilöautoista. Sivuilta löytyy myös vastaava palvelu käytetyille henkilöautoille, joka toimii rekisterinumeron perusteella.

Tieto ajoneuvoverorästeistä nyt maksutta netistä

Erääntyneet tai pian erääntyvät ajoneuvoverot  voi tarkistaa maksutta Trafin sähköisistä palveluista www.trafi.fi/sahkoisetpalvelut. Palvelun käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset ja sieltä saa myös veron maksamiseen tarvittavat tiedot, jos verolippu on kadonnut.

Ajoneuvoveron perusveron taulukot ja lisätietoa ajoneuvoverotuksesta www.trafi.fi/tieliikenne/verotus/ajoneuvovero/veron_rakenne_ja_maara

 

Lisätietoja:

yksikönpäällikkö Nelly Rontti, puh. 029 534 7225, nelly.rontti(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs