Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Uusia Tuulia Fiskarsin Ruukista

Ägräs Distillery Oy

Uusia Tuulia Fiskarsin Ruukista

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 11:37
Julkaisija: Ägräs Distillery Oy

Uusia Tuulia Fiskarsin Ruukista


Elämme kiinnostavia aikoja Fiskarsin Ruukissa ja syksyn kuluessa Ägräs Distillery on ottanut rohkean askeleen kohti uudenlaista ja siltoja rakentavaa yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Jo tislaamoa perustettaessa meillä oli unelma perustaa ”kansainvälisesti suomalainen” tislaamo, joka valmistaisi ainutlaatuisia juomia maailmanlaajuisille markkinoille yhdistäen Fiskarsin yhteisön intohimon ja kädentaidot.

Toimintamme kehittyy päivä päivältä ja olemme joka päivä lähempänä hetkeä, jolloin saamme kutsua teidät kylään.

Seuraava suuri ja konkreettinen merkkipaalu Ägräs Distilleryn toiminnan suhteen onkin tislainlaitteiden asennus ja Tap Roomin avajaiset lähi-ja luomuruokatapahtuman, Slow Foodin yhteydessä 30.9.2016 klo.14 lähtien.

 

Tap Room

Yrityksen päämaja, tuotanto ja maisteluhuone sijaitsevat Fiskarsin Ruukissa. Fiskarsin Ruukin omistajayhtiö Fiskars Oyj on antanut hyväksynnän toiminnallemme, ollut vahvasti tukenamme ja rahoittanut tislaamon kiinteistön kunnostuksen. Fiskarsiin joen varrelle on nyt noussut tämän myötä noin 50 000 litran vuosikapasiteetin käsittävä, 200 neliömetrin tislaamo, jonka viereisissä tiloissa toimii myös Rekolan Panimo.

Tislaamon yhteyteen on rakennettu maisteluhuone eli Tap Room, jossa voi tutustua tislaamotoimintaan sekä maistaa tislaamon juomia. Tap Room on 24 asiakaspaikalla vaustettu 75 neliön tila, josta on pääsy joen rannalle rakennettavalle terassille sekä suora näköyhteys tislaamoon. Olemme yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa kehittäneet monipuolisia aktiviteettipaketteja joissa herätämme tislaamokierrokset henkiin täysin uudella tavalla.  Tilassa tarjoillaan tuotemaistiaisia, makumaailmaltaan tuotteisiimme räätälöityjä catering- illallisia yhteistyössä paikallisten ravintoloiden kanssa, Rekolan panimon tuotteita, muita oheistuotteita sekä tietenkin viihdettä.

Voit tutustua näihin lähemmin kotisivuillamme tästä. http://www.agrasdistillery.com/tap-room/

Myös Tap Roomin sisustus on lattiasta kattoon paikallisten toteuttama ja mm. kalusteet paikallisten huonekalupuuseppien tekemiä. Ägräkselle mittatilaustyönä suunnitellut ja tehdyt baarijakkarat ja ravintolan pöydät ovat paikallisen hienopuuseppä Heikki Askan, T:mi Askare:n käsialaa. Kyseisiä jakkaroita, nimeltään Custom Design Ägräs Stool, voi halutessaan tilata itselleen Ägräksen Tap Roomista oman baaritiskin ympärille. Ravintolatilan tuoleiksi olemme valinneet muotoilupalkintoja Suomessa ja maailmalla voittaneet Lavitta-tuolit POIAT-yritykseltä.

Tap Roomin drinkkilista on suunniteltu yhteistyössä maailmalla baarimestari- sekä cocktailkilpailuissa menestystä niittäneen Laura Nissisen kanssa. Jokaisen drinkin taakse kätkeytyy tarina Fiskarsin Ruukin historiasta ja nykypäivästä, joka on hienosti tuotu esille makujen ja värien muodossa.

 Yhteistyö osuuskunta ONOMAn kanssa

 Tap Roomin seinillä tullaan näkemään paikallista osaamista myös kuvataiteen muodossa. Jo 20 vuotta toimineen Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan ONOMAn tekijöiden töitä ripustetaan vaihtuvan myyntinäyttelyn muodossa sekä ravintola-alueen että parven toimitilan seinille. Osuuskuntaan kuuluu tällä hetkellä 110 itsenäistä tekijää, joista kuvataiteilijoita, graafikoita ja valokuvaajia on noin kaksikymmentä.

 Ruukin toimijoiden yhteinen työllistämiskampanja

Ägräs Distillery on myös yhteistyössä Fiskarsin Ruukin eri kahvila- ja elintarvikeyrittäjien kanssa perustanut yhteisen ”keikkaripankin”. Tavoitteena työllistää yhdessä osa-aikaisia työntekijöitä mm. eri tapahtumiin ja sesonkitöihin. Mukana yhteistyössä mm. Kuura Cider, Cafe Antique, Rekolan Panimo sekä Fiskarsin juustola

Liitetiedostot

Fiskarsin Ruukista kotoisin oleva, perustajajäsenien intohimon siivittämä luomus - Ägräs Distillery, aloittaa maailmanvalloitustehtävänsä alkoholituotteilla, joista Suomi voi olla ylpeä.

Meillä on jotain, jota muualla maailmassa ei ole - valtava ja puhdas suomalainen luonto, täynnä mauiltaan ja tuoksuiltaan voimakkaita yrttejä, jotka tulevat olemaan osa tuotteitamme, antaen näille ennenkokemattomat luonteet.

Olemme monipuolinen tiimi yhteisellä tavoitteella: tuoda Suomen alkoholimarkkinoille uusia jännittäviä kokemuksia. Osa meistä on yhden Suomen ensimmäisen uuden aallon pienpanimon, Rekolan Panimon taustalla. Lisäksi tiimissämme on mm. Fiskarsin vuoden kyläläinen 2015, skotlantilainen villiyrttien ja kasvillisuuden kivenkova ammattilainen sekä maailmanlaajuisesti palkittu brändimuotoilutoimisto.Perustimme Ägräs Distillery Oy:n neljän liiketoimintakumppanin voimin vuoden 2015 syyskuussa. Yrityksen päämaja, tuotanto ja maisteluhuone sijaitsevat Fiskarsin Ruukissa. Fiskarsin Ruukin omistajayhtiö Fiskars Oyj on antanut hyväksynnän toiminnallemme ja tulee rahoittamaan tislaamon kiinteistön kunnostuksen. Fiskarsin joen varrelle nousee tämän myötä noin 50 000 litran vuosikapasiteetin käsittävä, 200 neliön tislaamo, jonka viereisissä tiloissa toimii myös Rekolan Panimo. Rakennamme tislaamon yhteyteen maisteluhuoneen eli Tap Roomin, jossa voi tutustua tislaamotoimintaan, sekä maistaa tislaamon juomia. Tap Room tulee olemaan 24 asiakaspaikalla oleva 75 neliön tila, josta on pääsy joen rannalle rakennettavalle terassille, sekä suora näköyhteys tislaamoon. Tilassa tarjoillaan tuotemaistiaisia, pientä syötävää, panimon puolen tuotteita, muita oheistuotteita sekä tietenkin viihdettä. Kesäisin Tap Roomissa järjestetään ainutlaatuisia mahdollisuuksia maistaa tislaamon tulevia tuotteita ja olla osana makutestauksia.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs