Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tutkimus: Vihersimpukkaöljyn rasvahapot voivat vähentää harjoituksen jälkeisiä lihasvaurioita

Polar Pharma

Tutkimus: Vihersimpukkaöljyn rasvahapot voivat vähentää harjoituksen jälkeisiä lihasvaurioita

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2015 klo 11:00
Julkaisija: Polar Pharma

Kinesiologian professori Timothy Mickleborough:n (School of Public Health-Bloomington) johtamassa tutkimuksessa todettiin, että Uuden-Seelannin vihersimpukasta peräisin olevilla omega-3 rasvahapoilla on merkittäviä myönteisiä vaikutuksia harjoituksen jälkeisen lihasvaurion ehkäisyssä.

Tutkimukseen osallistui 32 vähemmän kuin kolme kertaa viikossa noin 30 minuuttia kerrallaan urheilevaa miestä. Tutkittavat satunnaistettiin ja heille annettiin joko vihersimpukkaöljyä tai lumelääkettä 26 päivän ajan ennen lihasvaurioita aiheuttavia harjoituksia. Lisäksi he nauttivat valmistetta 96 tuntia harjoituksen jälkeen.

Harjoituksessa juostiin melko korkealla intensiteetillä 20 minuuttia alamäkeen juoksumatolla. Kehon reaktiota lihasvaurioita aiheuttavaan liikuntaan testattiin heti ja 24, 48, 72 sekä 96 tuntia harjoituksen jälkeen.

Aktiiviainetta saaneeseen ryhmään kuuluneilla miehillä verestä mitattiin merkittävästi vähemmän tulehdusaineita. Miehillä, jotka saivat vihersimpukkaöljyä esiintyi myös vähemmän lihasten arkuutta, vähemmän lihaskipua ja vähemmän väsymystä.  

Näyttää siltä, että vihersimpukkaöljystä on hyötyä kaikille, joiden harjoitteluun kuuluu lajien ja liikkeiden merkittävää vaihtelua, jolloin lihasarkuutta, lihaskipua ja lihasväsymystä esiintyy usein, kertoo Mickleborough. Vihersimpukkaöljyllä saattaa olla erityisen myönteisiä vaikutuksia esim. triathlonisteille ja moniottelijoille, joiden harjoitteluun kuuluu useita eri lihaksiin ja lihasryhmiin vaikuttavia harjoituksia.

Tutkimuksessa käytettiin Lyprinol-vihersimpukkaöljyä. Lyprinol on Uuden-Seelannin vihersimpukasta valmistettu stabiloitu 100 %:nen omega-öljyuute, joka sisältää mm. omega-3, -6, -7 ja -9-rasvahappoja.

 

Liitetiedostot

Polar Pharma Oy on ravintolisiin ja urheiluravinteisiin erikoistunut markkinointiyritys. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hart-Sport ja Gutzy kotimaiset urheiluravinteet sekä Freestream Fruitflow, EATLESS Appethyl ja Tonalin ravintolisät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs