Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Sonyn uudet lippulaivapuhelimet Xperia™ XZ ja Xperia™ X Compact – kummassakin mallissa kolminkertainen kuvantunnistustekniikka

Sony Mobile

Sonyn uudet lippulaivapuhelimet Xperia™ XZ ja Xperia™ X Compact – kummassakin mallissa kolminkertainen kuvantunnistustekniikka

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 14:15
Julkaisija: Sony Mobile

 

 

  • Xperia X -sarjan uudet tulokkaat ovat vedenkestävä, 5,2 tuuman näytöllä varustettu1 Xperia XZ -lippulaivamalli sekä suuresti kaivattu, kompaktin kokoinen Xperia X Compact, jossa on 4,6 tuuman näyttö.
  • Innovatiivisen kolminkertainen kuvantunnistustekniikan ansiosta puhelimet tarjoavat ylivoimaisen kamerakokemuksen – saat teräviä kuvia myös liikkeessä sekä kauniin ja luonnollisen värintoiston kaikissa olosuhteissa.
  • Uudistettu, pyöristetty muotoilu sopii mukavasti käteen.
  • Kummassakin mallissa on oppiva ohjelmisto, joka mukauttaa puhelimen sen mukaan, kuinka käytät sitä. Näin käyttäjäkokemus paranee jatkuvasti.
  • USB Type-C™ yksinkertaistaa latausta – latauskaapelia ei voi enää liittää väärinpäin.

 Xperia XZ- ja Xperia X Compact -malleilla Sony Mobile kehittää eteenpäin Xperia X -sarjaa, joka esiteltiin vuoden 2016 helmikuussa. Sarjan uudet tulokkaat tarjoavat yhä älykkäämmän ja yksilöllisesti mukautetun älypuhelinkokemuksen.

– Entistä älykkäämmän ohjelmiston lisäksi Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa on päivitetty muotoilu ja kaikkien aikojen paras kameramme. Kahden uuden kennon ansiosta kameralla otetuissa kuvissa on loistava värintoisto, ja kennot luovat uusia kuvausmahdollisuuksia myös heikossa valossa, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.

Tallenna hetket salamannopeasti luonnollisissa väreissä 

Xperia XZ ja Xperia X Compact on varustettu täysin uudella kameratekniikalla, joka tuottaa Xperia-sarjan kaikkien aikojen parhaat kuvat. Xperia XZ- ja Xperia X Compact -kameroissa yhdistyvät Sonyn hyvin todennettu kamera-asiantuntemus ja uusi digitaalitekniikka, minkä johdosta ne lukeutuvat kaikkien aikojen edistyksellisempiin älypuhelimiin. Ne varustetaan ensimmäisinä Sonyn uudella kolminkertaisella kuvantunnistustekniikalla, minkä ansiosta voit ottaa tarkkoja kuvia myös liikkeessä ja varmistaa luonnollisen värintoiston käytännöllisesti katsoen kaikissa olosuhteissa. Teknologia perustuu siihen, että jo aiemmin tunnustusta saaneella Exmor RS™ -kennolla, joka tuottaa korkealaatuisia kuvia nopean ja älykkään automaattitarkennuksen avulla sekä ennakoi ja seuraa kuvattavan kohteen liikkeitä, on nyt kaksi avustavaa kennoa: yksi laserautomaattitarkennukseen tarkoitettu kenno, jonka etäisyydenmittaustekniikka tekee kuvista teräviä myös vaikeissa olosuhteissa, kuten heikossa valossa, sekä yksi RGBC-IR-kenno2, joka tuottaa kuviin luonnollisen värintoiston säätämällä valkotasapainon entistä paremmin kuvan valoisuuden perusteella.

Pääkamerassa on huikeat 23 megapikseliä, ja se on äärimmäisen nopea: kameran käynnistäminen joko fyysisestä painikkeesta tai kamerakuvakkeesta ja kuvan ottaminen onnistuvat 0,6 sekunnissa3. Manuaaliseen tilaan on lisätty monia edistyksellisiä toimintoja kokeneemmille kuvaajille; kuvaus onnistuu nyt entistä luovemmin muun muassa muuttamalla itse valotusaikaa ja tarkennusta.

Still-kuvien ohella myös videotoiminnon kuvanvakautusta on parannettu. Sony Handycamista® peräisin olevan teknologian avulla kamera on varustettu SteadyShotilla™ ja älykkäällä Active Mode -tilalla, minkä ansiosta voit tallentaa erittäin laadukasta videokuvaa. 5-akselisen kuvanvakaimen ansiosta kuvaustulos on pehmeä ja tasainen4 myös liikkuessasi tai kätesi täristessä. Xperia XZ voi lisäksi tallentaa 4K-videokuvaa.

Xperia XZ:ssa on valoherkkä (ISO 6400) 13 megapikselin etukamera, jossa on 22 mm:n / 90 asteen laajakulmaobjektiivi. Sillä saat täydellisiä selfieitä myös heikossa valossa.

Xperia XZ värissä Forest Blue

 

Xperia X Compact värissä Mist Blue 

 

Materiaalit ja muotoilu ensiluokkaisia

Upea pyöristetty muotoilu yhdistää Xperia XZ:n 5,2 tuuman näytön ja metallisen takasivun. Muotoilu mahdollistaa täydellisen ja mukavan otteen kädelle. ALKALEIDO™-metalli antaa takasivulle kiiltoa ja syvyyttä, joka vahvistaa muotoilun premium-ilmettä. Xperia XZ on saatavana täysin uutena sinisenä Forest Blue -värisävynä, joka on saanut innoituksensa luonnon kauneudesta, sekä päivitettyinä Mineral Black- ja Platinum-klassikkoväreinä.

Xperia X Compact jatkaa Sonyn kompaktin kokoisten puhelinmallien menestystarinaa nyt Xperia X -sarjassa.

Puhelimessa on 4,6 tuuman näyttö ja pyöristetty muotoilu, joten se tuntuu erittäin mukavalta kädessä ja sopii ihanteellisesti käytettäväksi yhdellä kädellä. Xperia X Compactin korkealuokkainen rakenne näkyy selvästi sen kiiltävässä viimeistelyssä ja vankassa ilmeessä. Xperia X Compact on saatavana uutena sinisenä Mist Blue -värisävynä sekä Universe Black- ja White-versioina.

Sonyn toiminnallisen muotoilun asiantuntemus näkyy Xperia XZ:n vedenkestävässä muotoilussa, jonka ansiosta käyttäjän ei tarvitse pelätä nesteen läikkymistä lasista tai äkillistä sadekuuroa. Puhelin myös tunnistaa henkilöllisyytesi, kun vain pidät sitä kädessäsi. Yhdistetty sormenjälkilukija ja virtapainike on sijoitettu Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa mukavasti puhelimen sivulle, joten voit lukita laitteen nopeasti, turvallisesti ja helposti vain yhdellä liikkeellä.

Älykäs ohjelmisto, joka oppii käyttäytymisesi

Sekä Xperia XZ että Xperia X Compact on suunniteltu tekemään elämästä hieman helpompaa ja lisäämään käyttötehokkuutta. Xperia Tipsin avulla ohjelmisto oppii käyttäytymisesi ajan mittaan, jolloin se voi antaa sinulle henkilökohtaisia vinkkejä ja suosituksia juuri sinun käyttötapasi perusteella. Smart Cleaner poistaa sovelluksia automaattisesti välimuistista sen jälkeen, kun puhelimesi on oppinut, kuinka usein käytät niitä. Näin suorituskyky voidaan maksimoida jatkuvasti.

Uuden Battery Carenja sitä täydentävän Qnovo adaptiivinen lataus -tekniikan avulla akun kulutus pienenee ja käyttöikä jopa kaksinkertaistuu5. Qnovo adaptiivinen lataus säätää virran turhan kulutuksen välttämiseksi, mikä pidentää käyttöikää. Battery Care hallitsee puolestaan latausta juuri sinun käyttötapojesi perusteella ja keskeyttää latauksen lataustason ollessa 90-prosenttinen. Se latautuu täyteen 100 prosenttiin juuri ennen kuin normaalisti irrotat puhelimen laturista. Uutta on myös se, että Xperia XZ ja Xperia X Compact on varustettu USB Type-C™ -latauksella, joten latauskaapelia ei voi enää liittää väärinpäin.

Ensiluokkainen suorituskyky

Xperia XZ on varustettu Qualcomm® Snapdragon 820 -prosessorilla ja X12 LTE:llä puhelinlaitteen tiedonsiirtonopeuden, grafiikan, kameran ja akun maksimaaliseksi optimoimiseksi.

Tarvikkeet

Xperia XZ- ja Xperia X Compact -malleihin on saatavana monia yhteensopivia tarvikkeita, kuten seuraavat:
• Style Cover Touch (SCTF10/20) -kansi, jonka läpinäkyvän etusivun ansiosta voit käyttää tärkeitä toimintoja myös läppää avaamatta.

• Style Cover Stand (SCSF10/20) -kansi, jossa on automaattinen käynnistys-/sammutustoiminto. Voidaan käyttää myös telineenä esimerkiksi elokuvaa katsottaessa.

Älykkäitä Xperia-tuotteita

Vuoden 2016 helmikuussa Sony Mobile esitteli useita älykkäitä, Xperia-tavaramerkkiin kuuluvia tuotekonsepteja. Myös näitä esitellään IFA-messuilla.

• Xperia Ear

Xperia Ear on langaton in ear -kuuloke, joka tarjoaa täysin uuden viestintätavan. Se vastaa äänikomentoihin ja avustaa sinua luonnollisen sananvaihdon välityksellä. Sony Agent -teknologian ja liikeanturin ansiosta Xperia Ear tarjoaa sinulle hyödyllistä tietoa heti, kun asetat sen korvaasi. Se voi esimerkiksi lukea ääneen aikataulusi. Liikkeellä ollessasi voit pyytää sitä soittamaan puheluita, tekemään Google-hakuja tai muistiinpanoja sekä opastamaan liikkumisessa. Xperia Ear tulee myyntiin valituilla markkina-alueilla marraskuusta alkaen.

• Xperia Projector ja Xperia Agent

IFA-messuilla esiteltävänä on myös Xperia Projector, joka koskettamalla, liikkeillä tai äänikomennoin heijastaa interaktiivisen kuvan seinälle. Näin sisältö voidaan näyttää nopeasti ja helposti. Xperia Agent on ikään kuin henkilökohtainen apulainen. Tarkoitus on, että se saa tietoja sinusta, kiinnostuksenkohteistasi ja profiilistasi sekä kertoo niiden perusteella sinulle hyödyllisiä tietoja ja suosituksia. Näille konsepteille esitellään nyt entistä konkreettisempia käyttökohteita yhdessä Japanin Yahoon ja Japanin Nestlén kanssa.

Julkistuspäivä ja hinta

Xperia X Compact tuodaan markkinoille jo 14. syyskuuta 2016, ja sen suositeltu vähittäishinta on 449 EUR.

Xperia XZ tuodaan markkinoille 11. lokakuuta 2016, ja sen suositeltu vähittäishinta on 699 EUR.

 

• • •

 

Lisätietoja:

Rikard Skogberg, Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö, Sony Mobile Communications

rikard.skogberg@sonymobile.com, +46 (0) 705 49 49 23

 

Suuriresoluutioisia kuvia voi ladata täältä:

bit.ly/sony_ifa2016

 

Tekniset tiedot:

 

 

Xperia XZ

Xperia X Compact

Mitat

Paino
Muotoilu

146 x 72 x 8,1 mm

161 g
Sormenjälkilukija, veden- ja pölynkestävä (IP684)

129 x 65 x 9,5 mm

135 g
Sormenjälkilukija

Prosessori

Qualcomm® Snapdragon™ 820, 64-bittinen 

Qualcomm® Snapdragon™  650, 64-bittinen

Muisti

Jopa 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa microSD-kortilla, 256 Gt:hen asti)
3 Gt:n RAM

Jopa 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa microSD-kortilla, 256 Gt:hen asti)
3 Gt:n RAM

Näyttö

5,2” Full HD 1080 p

TRILUMINOUS™-mobiilinäyttö

X-Reality™ for mobile picture engine

 

4,6” HD 720 p

TRILUMINOUS™-mobiilinäyttö

X-Reality™ for mobile picture engine

Yhteydet

LTE Cat9, Wi-Fi MIMO, NFC, Bluetooth 4.1

LTE (4G) Cat6, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.1

Akku

2 900 mAh

Battery STAMINA -tila

Battery Care

Qnovo

Qualcomm® Quick Charge 3.0

2 700 mAh

Battery STAMINA -tila

Battery Care

Qnovo

Qualcomm® Quick Charge 3.0

Pääkamera

Kolminkertainen kuvantunnistus

1/2,3 tuuman ja 23 megapikselin kamera

Ennakoiva hybridiautomaattitarkennus

0,6 s käynnistyksestä valokuvan ottamiseen

Jopa ISO 12800

Sony ExmorRS™

24 mm:n G-laajakulmaobjektiivi

Mobiililaitteille suunniteltu BIONZ™-kuvaprosessori

SteadyShot™, jossa 5-akselinen kuvanvakain videolle

4K-tallennus

Kolminkertainen kuvantunnistus

1/2,3 tuuman ja 23 megapikselin kamera

Ennakoiva hybridiautomaattitarkennus

0,6 s käynnistyksestä valokuvan ottamiseen

Jopa ISO 12800

Sony ExmorRS™

24 mm:n G-laajakulmaobjektiivi

Mobiililaitteille suunniteltu BIONZ™-kuvaprosessori

SteadyShot™, jossa 5-akselinen kuvanvakain videolle

 

Etukamera

13 megapikseliä

22 mm:n laajakulmaobjektiivi
F2.0

Sony ExmorRS™

ISO 6400

5 megapikseliä

22 mm:n laajakulmaobjektiivi
F2.0
Sony ExmorRS™

Ääni ja viihde

HRA / DNC / DSEE HX / LDAC / AHC / PS4™ Remote Play

HRA / DNC/ DSEE HX / LDAC / AHC / PS4™ Remote Play

Värit

Forest Blue

Mineral Black

Platinum

Mist Blue

Universe Black

White

 

1 Xperia™ Z5 on veden- ja pölynkestävä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Et saa upottaa laitetta kokonaan veteen tai altistaa sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun. Laite on testattu IP65/68-kotelointiluokan mukaisesti. Lisätietoja on osoitteessa www.sonymobile.com/waterresistant. Huomaa, että Xperia™ XZ:ssa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen.


2
RGBC-IR on lyhenne sanoista red, green, blue, clear ja infrared.

 

3 Perustuu Sony Mobile Communicationsin sisäisiin testeihin.

 

4 5-akselinen vakain on saatavana vain Full HD -videotarkkuudessa, ja se aktivoituu vain, kun kamera tallentaa makrovideota. Muissa tilanteissa tallennus tapahtuu 3-akselisen vakaimen avulla.

 

5 Verrattuna Xperia Z2:een. Sony Mobilen ja Qnovon Xperia Z2 -puhelimelle suorittamien laboratoriotestien perusteella akun käyttöikä jopa kaksinkertaistui Qnovon mukautuvaa latausta käytettäessä. Tulos voi vaihdella.

 

Liitetiedostot

About Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications is a subsidiary of Tokyo-based Sony Corporation, a leading global innovator of audio, video, game, communications, key device and information technology products for both the consumer and professional markets. With its music, pictures, computer entertainment and online businesses, Sony is uniquely positioned to be the leading electronics and entertainment company in the world. Through its Xperia™ smartphone and tablet portfolio, as well as innovative SmartWear products, Sony Mobile Communications delivers the best of Sony technology, premium content and services, and easy connectivity to Sony’s world of networked entertainment experiences. For more information: www.sonymobile.com

 

“SONY” is a registered trademark of Sony Corporation. “Xperia” is a trademark or registered trademark of Sony Mobile Communications Inc. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners. Additional information regarding trademarks may be located on our website at: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

 

Qualcomm Snapdragon and Qualcomm Quick Charge are products of Qualcomm Technologies, Inc. Qualcomm, and Snapdragon are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries. Quick Charge is a trademark of Qualcomm Incorporated.

 

USB Type-C™ and USB-C™ are trademarks of USB Implementers Forum

 

ALKALEIDO™ is a trademark of Kobe Steel, Ltd

 

_______________________________________

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs