Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Reserviläisten NATO-kannatuksessa hienoista laskua

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisten NATO-kannatuksessa hienoista laskua

Kutsu.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 08:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

NATO-jäsenyyden kannatus on reserviläisten keskuudessa hieman laskenut. Tämä selvisi Reserviläisliiton tuoreesta jäsenkyselystä, johon vastasi ennätykselliset 5.000 jäsentä. Tulokset julkaistaan perjantaina klo 11.00 Porin Sokos Hotel Vaakunassa alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Median edustajat ovat tervetulleita vajaan tunnin kestävään tilaisuuteen, jossa käydään läpi myös liiton Porissa 13. - 15.11. järjestettävää syyskokoustapahtumaa. Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlavuoden päättävässä juhla- ja kokoustapahtumassa on mukana myös Maanpuolustusnaisten liitto. Perjantaina ohjelmassa on lisäksi liittojen erilaisten hallintoelinten kokouksia sekä klo 17.00 alkava Porin kaupungin vastaanotto.

Lauantain kokouspäivän käynnistää klo 10.00 Porin lyseolla alkava Kaksi muutoksen vuosikymmentä -juhlaseminaari, jonka alustajina toimivat Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva, Eversti, VTT Pekka Visuri ja Reserviläisliiton entinen puheenjohtaja, kunnallisneuvos Aapo Saari. Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio toimii puheenjohtajana Suomen, Puolustusvoimien ja Reserviläisliiton muutosta viimeisen kahden vuosikymmenen aikana käsittelevässä seminaarissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Juhlaseminaarin aikana keskusteluja voi kommentoida Twitterissä ja jakaa kuvia tilaisuudesta Instagramissa hashtageillä #reservilaisliitto ja #juhlaseminaari. Näillä hashtageilla varustetut kommentit ja kuvat näkyvät seminaarissa reaaliajassa.

Reserviläisliiton sääntömääräinen syyskokous alkaa lyseolla klo 12.30 Vuoden Reserviläisen nimeämisellä sekä Maanpuolustustahto tänään -valokuvauskilpailun voittajien julkistamisella. Päätösasioina kokouksessa ovat esillä liiton strategia vuosille 2016 - 2020 sekä liiton ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Lisäksi tehdään henkilövalintoja ja kuullaan tiedonanto liiton hallintojärjestelmän keventämissuunnitelmista.

Perinteiseen tapaan sunnuntain ohjelman avaa klo 10.00 alkava jumalanpalvelus Keski-Porin kirkossa, jonka jälkeen Reserviläisliiton ja Maanpuolustusnaisten liiton edustajat marssivat lippulinnan johdolla läpi kaupungin.

Kolmipäiväisen kokous- ja juhlatapahtuman päättää klo 13.00 Porin lyseolla alkava Valtakunnallinen maanpuolustusjuhla. Noin tunnin kestävässä juhlassa esiintyvät mm. Laivaston soittokunta ja Lottaperinteen laulajat. Juhlapuheen pitää Reserviläisliiton kunniapuheenjohtaja, valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä. Asustesuosituksena on tumma puku tai paraatipuku ja isot kunniamerkit. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Porin syyskokous päättää Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlavuoden, joka on ollut liiton historian suurin tapahtumakokonaisuus. Porin tapahtuman ohjelmat, kokousmateriaalit ja muut tiedot löytyvät liiton syyskokoussivustolta osoitteesta www.reservilaisliitto.fi/syyskokous.

Lisätietoja:

  • Tiedottaja Lotta Hietaniemi, 040 866 7909 tai lotta.hietaniemi@reservilaisliitto.fi
  • Toiminnanjohtaja Olli Nyberg 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 344 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista yli 40 prosenttia on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs