Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Red Bull Crashed Ice palaa suurempana kuin koskaan kaudelle 2012/13

Red Bull

Red Bull Crashed Ice palaa suurempana kuin koskaan kaudelle 2012/13

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2012 klo 13:43
Julkaisija: Red Bull

Red Bull Crashed Ice World Championship palaa suurempana kuin koskaan kaudelle 2012/13! Tälle kaudelle kisa on kasvanut jo viiteen osakilpailuun, ja nykyinen Ice Cross Downhill -maailmanmestari Kanadasta tulee puolustamaan titteliään raivoisasti. Kyle Croxall, joka voitti niukasti Suomen Arttu Pihlaisen vuonna 2012, odottaa jo malttamattomana kauden avauskisaa Kanadan Niagara Fallsissa.

Alamäkiluistelu nousi aivan uusiin korkeuksiin kaudella 2012 kun yli 200 000 katsojaa oli mukana seuraamassa sarjan neljää eri osakilpailua Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kaudelle 2012/13 Red Bull Crashed Ice paisuu vieläkin suuremmaksi kaikkiaan viidellä osakilpailulla: 1. joulukuuta Niagara Falls (Kanada), 26. tammikuuta Saint Paul, Minnesota (USA), 9. helmikuuta Landgroof (Hollanti), 2. maaliskuuta Lausanne (Sveitsi) ja 16. maaliskuuta Quebec (Kanada).

Kyle Croxall oli ensimmäinen kanadalainen, joka on onnistunut viemään kokonaiskilpailun voiton tässä yleisön suosikkilajissa. Viime kauden aikana lajin suosio kasvoi räjähdysmäisesti myös USAssa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Erityisesti huikean jännittävä finaali, jossa Croxall ja Pihlainen ottivat mittaa toisistaan viime metreille asti, vangitsi katsojansa lajin pariin.

Pihlainen voitti Quebecin osakilpailun Croxall tiukasti perässään. Toinen sija kuitenkin riitti jättimäiselle kanadalaiselle palomiehelle viemään hänet koko sarjan voittoon. Croxallin kokonaispistesaalis oli 3000 pistettä, vain 40 pistettä enemmän kuin suomalaisella, joka joutui pettyneenä tyytymään toiseen sijaan tiukimmassa finaalissa mitä koskaan on nähty Red Bull Crashed Icen 11-vuotisen historian aikana. "Otan paljon paineita saadakseni yhtä hienon tuloksen kuin viime kaudella", sanoo Kyle Croxall, joka on treenannut äärettömän tiukasti koko off-season-ajan. ”Kyllä nyt on revanssin paikka, hopea pitää jälleen kirkastaa kullaksi”, kertoo Suomen maajoukkueen Arttu Pihlainen, joka on myös treenannut kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä tulevaa kautta varten.

Croxall tulee saamaan kovan vastuksen eteensä tällä kaudella. Pihlainen palaa radoille polvileikkauksen jälkeen ja kolmanneksi sijoittunut Scott Croxall, Kylen veli, on tänä vuonna mukana mestaruustaistossa määrätietoisemmin kuin koskaan. Puolustavan mestarin suurin uhka saattaakin olla hänen nuorempi veljensä. "Toivon olevani vielä joskus maailmanmestari", sanoi Scott Croxall. "Tiedän, että kisassa tulee olemaan haastavia ratoja, mutta se on vain motivoinut minua treenaamaan kovemmin."

Kanadalaiset hallitsivat sarjaa vuonna 2012 vieden jopa kolme neljästä kärkisijasta. Kokonaissijoituksissa kymmenen parhaan joukossa oli lisäksi kolme sveitsiläistä, kaksi suomalaista, sekä saksalainen ja venäläinen kilpailija. Mukana oli useita uusia tähtiä, kuten Kanadan Adam Horst joka sijoittui neljänneksi. Suomen maajoukkueen Paavo Klintropilla oli upea vuosi ja hän vei sarjan viidennen sijan, sijoittuen niukasti Saksan Fabian Melsin edelle.

Suomen maajoukkue valmiina kauteen

Suomen voitokas joukkue suuntaa jälleen maailmalle jyväskyläläisen Arttu Pihlaisen, espoolaisen Lari Joutsenlahden, oululaisen Paavo Klintrupin sekä helsinkiläisen Miikka Jouhkimaisen ja Matias Schantzen kanssa. Salla Kyhälä hakee revanssia naisten sarjassa, jossa hän sijoittui viime vuonna toiseksi. Naiset luistelevat mestaruuspisteistä Niagara putouksilla sekä Kanadan Quebecissa. Luistelijoita maailmanmestaruustaistossa on mukana 30 eri maasta.

Lisää kuvia ja videoita löydät sivuilta www.redbullcrashedicenewsroom.com

Lisätietoa:

www.redbull.fi/crashedice
www.redbullcrashedice.com

Anette Latva-Piikkilä
anette.latva-piikkila@fi.redbull.com
mob. 040 772 4124

 

Liitetiedostot

Red Bull Media House
Red Bull Media House on globaali mediayritys, joka luo kiehtovaa urheilu-, kulttuuri- ja lifestyle-mediasisältöä ja jakaa sitä eri ympäristöissä. Red Bull Media Housen mediasisältö on optimoitu kaikkeen mediaan aina täysimittaisista elokuvista, televisio-ohjelmista, printeistä digitaaliseen sisältöön ja peleihin. Lisätietoja löydät sivulta www.redbullmediahouse.com.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs