Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Ranskalainen manikyyri on Orlyn keksimä 40-vuotias klassikko

Ranskalainen manikyyri on Orlyn keksimä 40-vuotias klassikko

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 09:45
Julkaisija: Miss Lis Oy

Luonnollinen kynsityyli kehitettiin elokuvanäyttelijöiden asuvaihtoja nopeuttamaan

Kynsilakkamerkki Orlyn isä Jeff Pink keksi ranskalaisen manikyyrin vuonna 1975. Luonnollinen kynsityyli kehitettiin nopeuttamaan Hollywood-näyttelijättärien rooliasujen vaihtoja. Valkokankaalta tyyli levisi pian muotimaailman uudeksi suosikiksi. Pyöreiden vuosien kunniaksi Orly lanseeraa keväällä 2016 Epix-kynsilakkoihin uudet Nudes-sävyt, joilla voi toteuttaa klassikon asemaan nousseen ranskalaisen manikyyrin. Epix-lakat kovettuvat luonnonvalon vaikutuksesta 8 minuutissa ilman UV- tai LED-laitteita. Kynnen tervettä, luonnollista ulkonäköä korostava lakkaus täydentää asun kuin asun.


Ranskalaisessa manikyyrissa kynnet lakataan läpikuultavalla sävyllä ja niiden kärjet läpikuultamattomalla valkoisella. Luonnollisen kynsityylin tuntevat lähes kaikki, mutta harva tietää, mistä se on saanut alkunsa.

Hollywoodin elokuvatuotannoissa viivästyksiä aiheuttivat näyttelijättärien hitaat pukuvaihdot. Manikyristit joutuivat vaihtamaan kynsien lakkauksen jopa monta kertaa päivässä, jotta lakat sopisivat muuttuviin rooliasuihin. Kynsilakkamerkki Orlyn perustaja Jeff Pink kehitti hienostuneen lakkaustyylin tähän tarpeeseen. Naisellinen, aikaa säästävä lakkaus sopi kaikensävyisiin vaatteisiin viemättä huomiota asuilta. Elokuvatähdet ja stylistit ihastuivat siihen ja veivät sen valkokankaalle, mistä se levisi pian muotimaailmaan.

– Nimensä ranskalainen manikyyri on saanut siitä, kun alkujaan The Natural Look -nimellä kulkenut tyyli levisi Pariisin catwalkeille. Sen kunniaksi Jeff Pink nimesi lakkauksen uudelleen ranskalaiseksi manikyyriksi, kertoo Orlyn maahantuoja Liisa Skurnik.

Uusissa Nudes-sävyissä korostuu luonnollisuus
Pyöreiden vuosien kunniaksi Orly tuo keväällä 2016 myyntiin uudet Orly Epix Nudes -sävyt, jotka on luotu ranskalaisen manikyyrin toteuttamista varten. Täysin läpinäkyviä sävyjä ovat verigreipinpunainen J’aime Natural ja roosa Bonjour L.A., joka antaa kynsille terveen punertavan värin. Persikansävyinen Chateau Chic on läpikuultava lakka, ja Fair Lady on vähän peittävämpi, läpikuultava vaaleanpunainen. Sarjan ainoa puolipeittävä sävy on hattaran vaaleanpunainen Hello Mademoiselle. Kynsien valkoiset kärjet lakataan Epix-sarjan valkoisella sävyllä Overexposed.

– Valkoiset kaaret saa lakattua kynsien kärkiin siististi, kun ottaa avuksi Orly White Tip Guide -aputarrat. Tarraliuska kiinnitetään kynteen niin, että lakattava kärki jää sen yläpuolelle. Tarran voi poistaa sitten, kun lakka on kuivunut, ettei kaaren reunaan tule valumajälkiä. Sen jälkeen kynnet lakataan kokonaan läpikuultavalla värilakalla ja viimeistellään värittömällä Epix Flexible Sealcoat -päällyslakalla, Skurnik neuvoo.

Pitkäkestoinen, naarmuuntumaton lopputulos kestää kynsissä lohkeilematta viikon ajan. Pitkäkestoisuus perustuu värilakan ja päällyslakan keskinäiseen reagointiin: lakkojen kiinnittävät ainesosat sulautuvat toisiinsa kuivumisen aikana tehden lakkauksesta erittäin kestävän. Siksi Epix-päällyslakka soveltuu käytettäväksi vain Epix-värilakkojen kanssa.

– Jos ranskalainen manikyyri tehdään puolipeittävällä värilakalla, valkoinen kärki lakataan yleensä värilakan päälle. Jos kontrastia haluaa keventää, valkoisen kärjen voi lakata värilakkakerrosten väliin, jolloin siitä tulee himmeämpi. Ranskalaisessa manikyyrissa voi myös leikitellä värejä ja mittasuhteita muuttelemalla: kärjen voi vaihteeksi lakata vaikka sinisellä tai voimakkaalla fuksialla ja kynnen valkoisella, Skurnik vinkkaa.

Orly Epix on uuden sukupolven kynsilakka, joka antaa upean kiillon ja levittyy kynnelle kevyesti. Elastisen Smudge Fix -koostumuksen ansiosta lakkauksen pinta tasoittuu itsestään kolhujen jälkeen. Lakka kovettuu luonnonvalon vaikutuksesta 8 minuutissa ilman UV- tai LED-laitteita. Korkealaatuisessa litteäksi muotoillussa siveltimessä on yli 600 karvaa. Siveltimen pyöristetyllä päällä lakan levittäminen onnistuu helposti myös kynsinauha-alueelle. Lakkaus on helppo poistaa hellävaraisesti pumpulilla ja tavallisella kynsilakanpoistoaineella.

Painolaatuiset kuvat voi ladata tästä Dropbox-linkistä:
https://www.dropbox.com/sh/bf5nnad98jgo9u4/AADkEpzS_TT_k8W4B4H7zWYta?dl=0

Kansiossa on kuvia Orly Epix Nudes -sävyistä ja -lakkapulloista sekä mallikuvat ranskalaisen manikyyrin perinteisistä ja moderneista versioista.

Orly Epix -lakkausohjeet:

1. Lakkaus tehdään Epixillä aina kuivana manikyyrina, ilman vettä tai rasvaa.
2. Kynsiä ja kynsinauhoja ei lioteta kynsikylvyssä, koska se voi aiheuttaa lakkauksen lohkeilua.
3. Kynnet viilataan muotoonsa ja  puhdistetaan alkoholipitoisella puhdistusaineella tai asetonipitoisella kynsilakanpoistoaineella.
4. Värillistä Epix-lakkapulloa kannattaa pyöritellä hetken, jotta väripigmentit sekoittuvat tasaisesti.
5. Värillistä Epix-lakkaa levitetään kynsiin kaksi kerrosta. Lopuksi päälle levitetään väritön päällyslakka, joka parantaa värin pysyvyyttä ja antaa kiillon. Aluslakkaa ei saa käyttää.
6. Kuivumisaika on noin 8 minuuttia. Puhaltelu ja käsien heiluttaminen ei vaikuta kovettumisaikaan, sillä lakan kuivuminen perustuu reaktioon ympäristön valonlähteiden kanssa. Siksi Epix-lakat on pakattu valoa läpäisemättömiin pulloihin.
7. Lakkauksen kestoa voi pidentää lisäämällä toisen kerroksen päällyslakkaa noin 2–3 päivän jälkeen.

Tuotetiedot:
Orly Epix Nudes -värilakka, hinta n. 22,90 €
Orly Epix Flexible Sealcoat -päällyslakka, hinta n. 22,90 €
Orly Epix White Tip Guide -aputarrat ranskalaiseen manikyyriin, 78 tarraa, hinta n. 10,90 €

Lisätietoja:
Miss Lis Oy, www.misslis.fi
toimitusjohtaja Liisa Skurnik, puh. 050 505 2846, liisa.skurnik@misslis.fi

Viestintä:
Rianno Communications Oy, puh. (09) 170 070
Marko Vikman, marko.vikman@rianno.fi / kuvamateriaali ja tuotenäytteet

Jälleenmyynti:
Stockmann-tavaratalot, Miss Lisin verkkokauppa: http://www.misslis.fi/verkkokauppa/

Kuluttajatiedustelut:
Miss Lis Oy, puh. (09) 634 674

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs