Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Pumptrack-pyöräilyrata on Kimpisessä noin kuukauden

Lappeenrannan kaupunki

Pumptrack-pyöräilyrata on Kimpisessä noin kuukauden

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 14:52
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kimpisen kentän edustalle perjantaina 13.5. kasattu Pumptrack-pyöräilyrata on kaikkien vapaassa käytössä. Rata on kokeiltavana Lappeenrannassa noin neljä viikkoa. Täysin uudenlainen, modulaarinen Pumptrack-pyöräilyrata sopii kaikentasoisille käyttäjille. Ikäsuositus radalle on kolmivuotiaasta ylöspäin. 

Radalla voi pyöräillä kaikenlaisilla peruspyörillä, maastopyörillä ja bmx-pyörillä. Rataa voi käyttää myös skeittaamiseen, rullaluisteluun ja potkulaudalla ajamiseen. 

Nimensä mukaisesti radalla mennään eteenpäin pumppaamalla. Aluksi polkaistaan vauhti päälle. Sen jälkeen ei välttämättä tarvitse polkea vaan vauhtia pidetään yllä pumppaamalla kehoa oikeassa tahdissa kierrettäessä radan töyssyissä ja kaarteissa. Radan pinta aaltoilee noin 45 cm korkuisina aaltoina ja sen mutkat ovat kallistettuja. 

Lappeenrannan pyöräily-yhteisö ja Lauritsalan asukasyhdistys ovat talkoovoimin tehneet pumptrack-tyyppisen pyöräilyradan myös Lauritsalan urheilukeskuksen alueelle. Hanketta on ollut tukemassa Lappeenrannan kaupunki.

Pumptrack-rata on mukava lisä pyöräilyyn. Jo koulumatkapyöräily on mielekäs tapa liikkua, mutta pyörällä voi tehdä muutakin hauskaa. Radalla harjoittelu kehittää motoriikan ja tasapainotaitojen ohella myös tehokkaasti lihasvoimaa. Pyöräilyreittien kaupunkina Lappeenrannassa pyritään vahvistamaan pyöräilyn asemaa sekä luomaan kannustavia olosuhteita liikkumiseen ja samalla lisäämään lasten ja nuorten arkiliikuntaa.

Tervetuloa kokeilemaan uudenlaista pyöräilyrataa Kimpiseen! 

Lisätietoja:

Työnjohtaja Tommi Nakari p. 040 355 8410 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs