Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Muista ilmoittautua agilityn maajoukkuekarsintoihin 8.7.2013 mennessä

Suomen Agilityliitto ry

Muista ilmoittautua agilityn maajoukkuekarsintoihin 8.7.2013 mennessä

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2013 klo 22:13
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Maajoukkuekarsintoihin ehtii ilmoittautua vielä 8.7. saakka! Jaossa MM-, PM- ja European Open edustuspaikat. Ilmoittaudu tästä: http://bit.ly/AgiKarsinnat2013

Muistakaa myös ilmottautuessanne laittaa rasti ruutuun, kilpailetteko vain PM-kisapaikasta vai PM ja MM-kisapaikasta! Valinta on tehtävä ilmottautuessa.

 

Maajoukkueen karsintakilpailu 2013

 

Maajoukkueen karsintakilpailut 2013 järjestetään Lakeuden Agilityurheilijat ry:n toimesta Seinäjoella 20.-21.7.2013. Kilpailun johtavana ylituomarina toimii Ritva Herrala ja arvostelevina tuomareina Anders Virtanen ja Harri Huittinen. Avustavina tuomareina toimivat Anne Huittinen ja Anne Viitanen. Karsintojen nettisivut löytyvät osoitteesta:

 https:/sites.google.com/site/karsinnat13/

 

Liiton varsinaisessa kokouksessa 21.4.2013 päätettiin, ettei SAGI lähetä joukkuetta vuoden 2013 MM-kilpailuihin Etelä-Afrikkaan. Yksittäiset koirakot voivat lunastaa maajoukkueen karsintakilpailussa oikeuden osallistua kilpailuun ja vastaavat tällöin itse matkajärjestelyistä ja –kuluista. SAGI ilmoittaa joukkueen kilpailuun ja maksaa koirakoiden osallistumismaksut.

 

MM- ja PM-edustuspaikkojen lisäksi vuoden 2013 karsinnoissa on jaossa edustuspaikka vuoden 2014 European Openiin kunkin kokoluokan viidelle parhaalle koirakolle.

 

Maajoukkueen karsintakilpailu 2013 tulosvaatimukset

 

Maajoukkueen karsintakilpailun osallistumiskriteerit pidetään ennallaan vuonna 2013.

 

Tulosvaatimukset ovat koirakkokohtaisia. Koirakon (ohjaaja ja koira) tulee täyttää jompikumpi seuraavista kriteereistä:

 

· Vuoden 2013 suomenmestari tai

 

· Koirakon tulee olla saavuttanut 3.7.2012 – 8.7.2013 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) nollavoitto ja yksi (1) tuplanollatulos*. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.

 

*) Tuplanolla: Suomessa samalla paikkakunnalla, samana päivänä, kunkin koiran peräkkäisissä kolmosluokan kilpailuissa tehdyt nollatulokset, tuplanollan nollista vain toinen saa olla hyppyradalta. Tuplanollan molemmat nollat kelpaavat vaadittujen seitsemän (7) kpl:n nollien lukumäärään. Tuplanollat tullaan todentamaan SAGI:n tulostietokannasta, joten tuplanollia ei tarvitse varmentaa koiran kilpailukirjaan.

 

Esimerkki: Jos paikkakunnalla on kolme starttia, tuplanolla toteutuu mikäli koirakko tekee nollatuloksen ensimmäisessä kilpailussa, on poissa toisesta kilpailusta ja tekee nollan kolmannessa kilpailussa (koiran peräkkäiset startit). Tuplanolla ei toteudu, mikäli kolmesta startista keskimmäisen tulos ei ole nolla.

 

Kilpailut, joissa kilpailukirjaan merkittävä tulos muodostuu kahdesta osasuorituksesta (SM-kilpailut, maajoukkueen karsintakilpailu) eivät kelpaa ns. tuplanollaksi, koska kyseessä katsotaan olevan vain yksi kilpailu.

 

Maajoukkueen karsintakilpailuun osallistuvan ohjaajan on oltava Suomen kansalainen, ja hänellä on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. Ohjaaja edustaa sitä yhdistystä, jonka kilpailulisenssillä hän kilpailee. Kilpailulisenssinhaltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä.

 

Maajoukkueen karsintakilpailussa osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin vähintään 12 kuukautta ennen MM-kilpailua. Kiimassa olevan nartun tulee käyttää juoksusuojaa kilpailupaikalla ja sen talutushihnaan tulee sitoa punainen nauha merkiksi juoksuajasta. Juoksusuoja poistetaan kilpailusuorituksen ajaksi.

 

Koira, joka on osallistunut FCI arvokilpailuun, osallistuu jatkossa FCI arvokilpailujen ja PM-kisojen karsintakilpailuun FCIn mittauksen perusteella vahvistetussa kokoluokassa siitä huolimatta, että koiran kokoluokkaa olisi kansallisesti muutettu. Karsintakriteerit on saavutettava koiran kansallisesti vahvistetussa kokoluokassa.

 

Kansallisten kilpailujen tulosten nojalla saavutettu ranking-tulos/kiintiöpaikka määräytyy koiran kansallisessa kokoluokassa, mutta koira osallistuu FCI arvokilpailuun FCIn vahvistamassa kokoluokassa.

 

X-rotuiset MM-karsinnoissa 2013

 

Liiton varsinainen kokous päätti huhtikuussa, että vuonna 2013 maajoukkueen karsintakilpailussa on jaossa PM- ja MM-edustuspaikkojen lisäksi edustuspaikkoja vuoden 2014 European Openiin.

 

Koska European Open on avoin myös x-rotuisille koirille, SAGIn hallitus päätti poikkeuksellisesti avata vuoden 2013 maajoukkueen karsintakilpailun myös x-rotuisille koirille. X-rotuiset kilpailevat kuitenkin vain EO-paikoista kilpailun ulkopuolisina osallistujina.

 

Kilpailuun osallistuakseen x-rotuisten tulee täyttää maajoukkuekarsintoihin määritellyt osallistumiskriteerit, jotka löytyvät täältä. X-rotuisia ei huomioida normaalissa pistelaskussa eikä heidän jatkopaikkojaan lauantailta sunnuntaille jaeta samassa kiintiössä MM- ja/tai PM-joukkuepaikoista kilpailevien koirakoiden kanssa. Lauantailta sunnuntaille jatkoon pääsee formaatin mukaisesti 44 kokoluokan parasta MM- ja/tai PM-joukkuepaikasta kilpailevaa koirakkoa ja niiden lisäksi ne x-rotuiset, jotka olisivat kuuluneet omien tulostensa perusteella 44 parhaan EO-paikoista kilpailevan koirakon joukkoon.

 

Lisätietoja

 

hallinto- ja kilpailusihteeri Mari Niinikoski, etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi

 

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs