Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Mausteet ovat tuoretavaraa: Maustekaappi siivottava kerran vuodessa

Santa Maria

Mausteet ovat tuoretavaraa: Maustekaappi siivottava kerran vuodessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 10:00
Julkaisija: Santa Maria

Monen kotikokin maustekaapissa on kirjava valikoima mausteita. Yhdelle riittävät suola ja pippuri, toinen maustaa ruokaansa rohkeasti ja monipuolisesti. Yhteistä kaikille maustekaapeille tulisi olla se, että vanhentuneet mausteet siivotaan kerran vuodessa pois.

Mauste antaa ruoalle syvyyttä, ryhtiä ja yhdistää ruoka-annoksen raaka-aineita monipuolisiksi makuelämyksiksi. Mausteiden hinnallinen osuus ateriasta on pieni, mutta makuvaikutus suuri. Kun mauste vanhenee, sen kyky luovuttaa ruokaan aromeja heikkenee. Huolella tehtyä ruokaa ja laadukkaita raaka-aineita ei siis kannata pilata vanhentuneilla mausteilla.

– Mausteet harvoin pilaantuvat kuten muut elintarvikkeet. Vanhetessaan mausteet kuitenkin menettävät makunsa. Maustekaappi pitäisikin siivota kerran vuodessa ja heittää kaapin vanhimmat mausteet suosiolla pois, kertoo Santa Maria Finlandin markkinointipäällikkö Maria Orassaari.

Hanki pienissä erissä, käytä vuoden sisään avaamisesta

Mausteet vanhenevat maustetyypistä riippuen eri tavoin. Mausteet jaetaan karkeasti ottaen yrtti- ja siemenmausteisiin. Kaikkiin mausteisiin vaikuttavat erityisesti valo, lämpö, ilma ja kosteus.

Mausteet tulisi säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa, ja mieluiten ilmatiiviissä lasipurkissa. Mausteita on lisäksi fiksuinta ostaa pienissä erissä, jotta ne tulee käytettyä ajoissa.

– Tyypillinen säilytyspaikka mausteille on maustekaapissa lieden yllä. Tämä on herkkien mausteiden kannalta huono ratkaisu, sillä jatkuvat lämpötilan muutokset, höyryt ja rasvankäry vanhentavat mausteita ennen aikojaan. Avaamattomassa pakkauksessa, kuivassa ja viileässä säilytetty mauste säilyy hyvin. Myyntipakkauksestaan avattu mauste tulisi käyttää viimeistään vuoden sisään pakkauksen avaamisesta, Orassaari muistuttaa.

Mausteet elävinä matkamuistoina

Suomalaiset ovat rohkaistuneet mausteiden käyttäjinä. Syitä tähän ovat muun muassa laajentuneet maustevalikoimat, ruokablogien suosion kasvu sekä matkailu.

Monipuolisuus mausteiden käytössä on osa Santa Marian makujen strategiaa: tarjotaan kiinnostavia, uusia ja inspiroivia tuotteita, jotka vievät ruokailijan uudelle makumatkalle tai muistuttavat omista reissuista ympäri maailman. Hyvän ruoan tulee olla elämys.

– Hyvä ruoka on monelle tärkeä osa matkustelua. Reissuissa opittuja makuja halutaan sitten toistaa kotona, mikä näkyy muun muassa thai-ruoan suosion kasvuna. Muita suomalaisilla maistuvia etnisiä makuja ovat intialaisen keittiön ruoat sekä kestosuosikki tex-mex. Nousevia trendejä ovat puolestaan meksikolaisen keittiön antimet sekä southwestern-herkut eli cajun- ja kreolimaut, Orassaari kertoo.

 

Viisi vinkkiä maistuvaan maustekaappiin

1. Säilytä mausteet kuivassa ja mieluiten viileässä paikassa valolta suojattuna.

2. Mausteiden maut ja aromit säilyvät parhaiten ilmatiiviissä purkeissa. Mausteet harvoin pilaantuvat, sen sijaan ne väljähtyvät eivätkä enää luovuta aromejaan ruokaan riittävästi. Erityisen herkkiä väljähtymiselle ovat yrtit.

3. Keittiön maustekaappi kannattaa siivota vähintään kerran vuodessa. Nyrkkisääntönä voi pitää, että avatun maustepakkauksen sisältö säilyy aromaattisena noin vuoden. Sen jälkeen se kannattaa heittää pois.

4. Vaikka suola ja pippuri ovat klassikoita, kokeile rohkeasti myös muita mausteita. Uusia mausteita kannattaa ostaa pienissä erissä, jotta ne eivät jää kaappiin seisomaan.

5. Erityisen tarkka kannattaa olla kesämökin tai vaikkapa veneen maustevarastojen suhteen: kosteus pilaa mausteen herkästi.

Lisätietoja

Santa Maria Finland Oy
Satamakaari 20 / PL 15
00980 Helsinki
Puh. 09 3198 555

Santa Maria kuluttajapalvelu: 0800 03333

etunimi.sukunimi@santamaria.fi
www.santamaria.fi

_________________________________________________________________________

Santa Maria AB on Pohjoismaiden johtava maustealan yritys ja osa Paulig-konsernin Maailman ruoka & mausteet -toimialaa. Keskeinen liikeideamme on kehittää ja johtaa toimintaa kahdella toimialalla: vähittäiskauppa ja suurkeittiö. Santa Maria -tuotemerkin alla olevat tuotekonseptit ovat Mausteet, Tex Mex, Thai, India, Spicy World ja BBQ. Tuotekehitys ja laadunvalvonta ovat toimintamme kulmakiviä. Paulig-konsernilla on lähes 2 000 työntekijää viidessätoista maassa ja liikevaihtomme on noin 870 miljoonaa euroa.

WORLD FOODS & FLAVOURING DIVISION OF PAULIG GROUP

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs