Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Lappeenrannassa useita myyntipisteitä kansallisena siivouspäivänä 28.5.2016

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa useita myyntipisteitä kansallisena siivouspäivänä 28.5.2016

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 12:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

- ja hiukan jo ennakkoonkin

- Kansallinen siivouspäivä 28.5.2016 on jälleen saamassa aikaan mukavaa pöhinää  ympäri Lappeenrantaa, kertoo Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö. - Nyt viikko ennen tapahtumaa kansallisen siivouspäivän nettisivuille (http://siivouspaiva.com) on kirjattu jo yli parikymmentä myyntipistettä Lappeenrantaan, Haakana jatkaa tyytyväisenä ja toteaa, että määrä varmasti kasvaa vielä tulevan viikon aikana ennen H-hetkeä. – Entiseen tapaan myyntipaikkoja voi ilmoittaa julkisiin paikkoihin esimerkiksi Keskuspuistoon, kunhan muistaa huolehtia omien jälkien siivoamisesta, asukasyhteyshenkilö muistuttaa siivouspäivän myyjiä.

Torilla tavataan – joutsenolaiset yhdessä kansallisena siivouspäivänä klo 10-14

Kansallisena Siivouspäivänä 28.5.2016 klo 10-14 Joutsenon torilla tavataan! Joutsenon alueraati, Asukkaiden Lappeenranta -toiminta, yhdessä alueen yhdistysten kanssa järjestää yhteisöllisen tapahtuman Joutsenon torilla.

- Tuolloin joutsenolaiset ovat tervetulleita Joutsenon torille pitämään ilmaiseksi kirpputoria oman pöydän kanssa. Mukaan on kutsuttu myös yhdistyksiä kertomaan omasta toiminnastaan ja myymään omia tuotteitaan.  Tapahtuma alkaa klo 10 ja heti alkuun esiintyy Joutsenon musiikkiopiston viuluryhmä. Kello 11 – 13 paikalla on Kiwigon tallin ponit ja perheen pienemmillä on mahdollisuus kokeilla miltä tuntuu ponitalutusratsastus. Joutsenon MLL eli Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto järjestää lapsille katuliitupiirustusta sekä aikuisille tanssijumppaa. Lisäksi muun ohjelman lomassa torin takaosassa Manu & Mageet yhteislaulattavat mukanaolijoita tutuilla lauluilla. Paikalla on myös paikallisen urheiluseuran Kultsujuniorit 04 myymässä kahvia ja makkaraa, kertoo Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö siivouspäivän tapahtuman ohjelmasta.

Joutsenon alueraati haluaa tällä tapahtumalla kutsua joutsenolaisia yhteen, tuntemaan joutsenolaista yhteisöllisyyttä ja samalla viettämään ekologista siivouspäivää. – Kerätkää siis turhat tavarat valmiiksi ja valmistautukaa kierrättämään ne eteenpäin, innostavat tapahtuman järjestäjät niin alueraatilaiset kuin mukana olevat yhdistystenkin edustajat joutsenolaisia saapumaan paikalle ja nauttimaan yhteisestä tapahtumasta ja sen ohjelmasta.

Lauritsalan alueen siivouspäivä kutsuu alueen asukkaat kierrättämään klo 10-14

Lauritsalan alueraati, Asukkaiden Lappeenranta -toiminta, on järjestänyt parin viime vuoden aikana ohjelmallisen Lauritsalan alueen siivouspäivän. Tänäkin vuonna Lauritsalan alueraati kutsuu Koulukallionpuistoon, Lauritsalan koulun, Hallituskatu 24, viereen asukkaita mukaan viettämään ekologista siivouspäivää – yhdessä.

– Varsinaista erillistä ohjelmaa ei tänä vuonna ole, mutta Lauritsalan alueraati haluaa kutsua alueen asukkaat mukaan oman alueen yhteisölliseen toimintaan, kertoo Anne-Maija Laukas, Lauritsalan alueraadin puheenjohtaja. Alueraati on kirjannut jo kansallisen siivouspäivän sivustolle Koulukallionpuiston Siivouspäivän myyntipisteeksi.    

Mikä on siivouspäivä?

Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria, kerrotaan http://siivouspaiva.com sivustolla.

Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.

- Tapahtumalla ei yleisesti ottaen ole virallista järjestäjää, tosin Lappeenrannassa alueraadit kuten Lauritsala parin viime vuoden aikana ja nyt Joutsenon alueraati ensimmäistä kertaa toimivat koollekutsujina ja ovat merkinneet Siivouspäivän tapahtuman viralliselle Siivouspäivä nettisivustolle kohtaan myyntipaikat.

Myös jokainen yksittäinen asukas voi olla oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen myyjä, niin yhteisissä kuin yksittäisissä myyntitapahtumissa on vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Siivouspäivää vietetään vuosittain viikon 21 lauantaina ja elokuun viimeisenä lauantaina. Vuonna 2016 Siivouspäivää vietetään 28.5. ja 27.8.

21.5.2016 klo 9 – 13 Takakonttikirppis Kourulassa

Viikkoa ennen siivouspäivää on jo muutama kierrättämiseen liittyvä tapahtuma. Kierroksen voi aloittaa lauantai- aamuna 21.5. jo yhdeksän aikaan läntisestä Lappeenrannasta, sillä Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys järjestää myyjille ilmaisen takakonttikirppiksen Kourulan pallokentällä. – Koulun ja palloiluhallin välissä on myös yhdistyksemme puhvetti, jossa on makkaraa, kahvia, leivonnaisia, kertoo Anu Hämäläinen, asukasyhdistyksen puheenjohtaja ja kannustaa samalla asukkaita tekemään löytöjä takakonteista.

21.5.2016 klo 10 - 14 Wanhan Tykin kirpputori keskustassa

Läntisestä Lappeenrannasta matka voi jatkua kaupungin keskustaan, jossa myös Tykin alueella kierrätetään jo viikkoa ennen kansallista siivouspäivää. Tykin alueella järjestetään perinteinen pihakirpputoripäivä 21.5 klo 10-14.Myynti tapahtuu omilla pihoilla tai porteilla. Mukana on entiseen tapaan paljon myyjiä ja myytävää sekä myös siis ostettavaa tulevana lauantaina. - Kaikki innolla mukaan kiertelemään kirpputoreja Tykkiin lauantaina, kannustaa Kari-Matti Vuori, Tykki -seuran puheenjohtaja kaupunkilaisia.

21.5.2016 klo 10 -15 Mälkiä / Kanavansuulla Kirppis-Kierros

Keskustasta matka voi suuntautua vielä Itäiseen Lappeenrantaan. Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistys järjestää Kirppis-Kierroksen myös lauantaina 21.5. klo 10-15 välisellä ajalla. Asukkaat myyvät omia tavaroitaan omilla pihoillaan. Myyjän ja myyntipaikan osoite tulee sijaita Kanavansuulla tai Mälkiällä. - Myyjät löytyvät kartalta asukasyhdistyksen nettisivulta. Sen avulla voi lähteä kierrokselle, kertoo Sirkka Kaksonen, asukasyhdistyksen puheenjohtaja. Lisätietoa: https://malkiakanavansuu.wordpress.com/

Kansallisen Siivouspäivän vietosta Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki pitää tärkeänä kaupunkilaisten aktivoimista Siivouspäivän ja Ravintolapäivän tapaisten yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen ja siksi kaupunki haluaa edesauttaa näiden tapahtumien järjestämistä.

Lappeenrantalaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä ja Ravintolapäivänä myyntipisteensä kaupungin yleisiin ulkoalueisiin puistoihin ja aukioille ilman eri luvan pyytämistä.

Asukkaiden tulee kuitenkin huomioida seuraavia asioita;

Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspaiva.com / Ravintolapaiva.com sivustolla

Myyntipaikkojen tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä.

Nurmikoita ei saa vahingoittaa.

Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata

Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen.

Ravintolapäivän osalta pitää huolehtia elintarvikehygieniaan ja ympäristön siisteyteen liittyvistä velvoitteista Lappeenrannan seudun ympäristötoimen edellyttämällä tavalla.

Uusi lupakäytäntö ei koske alueita, joita vuokrataan yleisesti tapahtumatoimintaan, kuten torit, urheilukentät ja vastaavat. Niiden osalta vuokraus ja niiden edellyttämät lupakäytännöt hoidetaan entiseen tapaan.

http://lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Siivouspaiva-ja-Ravintolapaiva

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki,
puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs