Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kysely: 97 % suomalaisista valmiita lisäämään fyysistä aktiivisuutta työpäivään – alle kolmanneksen työpaikalla kiinnitetään asiaan huomiota

Heiaheia

Kysely: 97 % suomalaisista valmiita lisäämään fyysistä aktiivisuutta työpäivään – alle kolmanneksen työpaikalla kiinnitetään asiaan huomiota

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 09:07
Julkaisija: Heiaheia

 

Suomalainen liikuntaverkkopalvelu HeiaHeia selvitti suomalaisten halukkuutta aktivoida työpäiväänsä esim. suosimalla portaita hissin sijaan tai käyttämällä seisomatyöpisteitä. Tulosten mukaan työpaikoilla ollaan valmiita energisempään työpäivään, sillä 97 prosenttia suomalaisista on valmis muuttamaan ainakin joitakin tottumuksiaan vähentääkseen työpäivän liikkumattomuutta. Vajaa kolmannes vastaajista kertoo, että heidän työpaikallaan on kiinnitetty asiaan huomiota.

Liikuntapalvelu HeiaHeian tutkimuksessa kysyttiin 1089 palvelun käyttäjältä, kuinka valmiita he itse ovat muuttamaan eri työrutiinejaan työpäivän aktivoimiseksi. Tulosten mukaan työntekijät suhtautuvat erittäin myönteisesti hyvinvointia edistäviin projekteihin, ja moni valitsee oma-aloitteisesti ainakin joskus esimerkiksi portaat hissin sijaan.

Istuminen yksi suurista terveysriskeistämme

THL:n ja UKK-instituutin tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset istuvat tai makaavat keskimäärin runsaat 9 tuntia päivässä. UKK-instituutin tutkimuskatsauksen mukaan istuminen aiheuttaa kuolemanriskin, joka on samaa suuruusluokkaa tupakoinnin, lihavuuden ja liikunnan puutteen kanssa.

”Tuoreet istumista käsittelevät tutkimukset osoittavat ongelman merkittävyyden. Käyttäjätutkimuksemme mukaan ihmiset itse ovat valmiita muuttamaan työpäivänsä aktiivisemmiksi.  Yrityksillä onkin nyt erinomainen mahdollisuus olla aloitteellisia ja auttaa työntekijöitä näiden muutosten toteuttamisessa”, toteaa HeiaHeiaa kehittävän H2 Wellbeing Oy:n toimitusjohtaja Jussi Räisänen.

Teknologia apuna työpäivän aktivoinnissa

Tyypillisesti työpäivää aktivoidaan seisomatyöpisteillä, nostettavilla sähköpöydillä sekä esimerkiksi kävelykokouksia pitämällä. ”Yritykset investoivat erilaisiin välineisiin, joilla istumista voidaan vähentää. Muutoksia on kuitenkin saatava aikaan myös kulttuurissa, jotta näistä investoinneista saadaan tavoiteltu hyöty. Kulttuurimuutokset puolestaan edellyttävät motivointia ja innostamista”, toteaa Räisänen.

HeiaHeia lanseeraa syksyn kuluessa suosittuun yritystuotteeseensa uusia ominaisuuksia, joiden avulla yritykset voivat toteuttaa ja seurata myös työpäivänparannusprojektejaan. Eräät yhtiön asiakkaat ovat jo aloittaneet uudenlaisten hankkeiden suunnittelun.

Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n työyhteisöliikunnan asiantuntijan Matleena Livsonin mukaan työpäivään tarvitaan kipeästi uudistuksia: "Uskon, että toimiville ratkaisuille on tarvetta, koska kansanterveydelliset haitat passiivisten elintapojen vuoksi ovat niin merkittävät. Valo on käyttänyt HeiaHeiaa osana PK-yrityksille suunnattua työyhteisöliikunnan kehittämishanketta. Olemme yhdessä kehittäneet sopivaa versiota työpäivän aktivointipalvelusta ja sen lanseeraus hankkeen pilottiyrityksille on juuri meneillään. "

Hyvinvointihankkeista vastaava Suvi Peltomäki IT-asiantuntijayritys Solita Oy:stä näkee selvästi työpäivän aktivoinnin edut: "Olemme juuri käynnistämässä hissittömän viikon toimistoillamme. Olemme innoissamme palvelun uusista hyvinvointiin kannustavista ominaisuuksista, ja seuraavaksi toteutettava terveyskuukausikin on jo suunnitteilla."

”Yhteisöllä on valtava merkitys tällaisen muutoksen läpiviemisessä. Esimerkiksi palaverin aikana seisominen tai käveleminen voi tuntua hankalalta, jos kaikki muut istuvat. Jos taas työpäivän aktivoinnista on tehty yhteinen asia, tuolista nouseminen on merkittävästi helpompaa. Jokaisen yrityksen kannattaa valita henkilöstölleen sopivimmat tavat aktivoitua”, kertoo Räisänen.

Lisätietoa:

Jussi Räisänen, toimitusjohtaja, H2 Wellbeing Oy
050 3866 550
jussi@heiaheia.com

 

 Työpäivän aktivointi, TOP 5:

  1. Käytän portaita hissin sijaan
  2. Seison tai liikun puhuessani puhelimeen
  3. Käyn viemässä viestin työkaverilleni jalkaisin sähköpostin sijaan
  4. Tauotan istumatyötäni jaloittelutauoilla tunneittain
  5. Seison osan päivästäni tehdessäni istumatyötä

 Kysely: Valmius muuttaa tottumuksia

Kysely: Tietoisuus vs. toimet

Liitetiedostot

HeiaHeia.com on Suomen suurin liikunnan ja hyvinvoinnin yhteisöpalvelu. HeiaHeia tarjoaa muun muassa työyhteisöille ja erilaisille järjestöille nykyaikaisen, kustannustehokkaan ja monipuolisen tavan edistää jäsentensä hyvinvointia. Palvelu toimii myös kaikilla mobiililaitteilla ja se on erittäin helppo ottaa käyttöön. HeiaHeian yhteisöasiakkaita ovat mm. PepsiCo, Sonera, Pöyry, VR, Nordea, Kesko ja Fazer. Palvelu lanseerattiin 2010 ja sillä on Suomessa yli 250 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Palvelua myy, kehittää ja ylläpitää helsinkiläinen ohjelmistoyritys H2 Wellbeing Oy.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs