Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kesätyöpaikat löydetään nyt Facebookin kautta

Duunitori

Kesätyöpaikat löydetään nyt Facebookin kautta

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Duunitori

Yhä suurempi osa suomalaisista nuorista löytää tänä vuonna kesätyöpaikan Facebookista. Työnhakupalvelu Duunitorin ylläpitämiä sosiaalisen median työnhakuyhteisöjä seuraa jo 300 000 suomalaista, joista noin kolmannes seuraa kesätyösivuja. Tutkimuksen mukaan jo neljännes kaikista työnhakijoista käyttää Facebookia työpaikkoja etsiessään.

Työnhakupalvelu Duunitorin tutkimuksen mukaan sosiaalisen median käyttö työnhaussa on kasvanut merkittävästi. Duunitorilla kesätyöilmoituksia on luettu vuoden 2016 alusta Facebookin kautta jo 400 000 kertaa, mikä on 50 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon. Duunitorin työnhakijatutkimuksen mukaan neljännes kaikista työnhakijoista käyttää Facebookia työnhaussa usein tai melko usein. Kesätyöpaikkoja on perinteisesti löytynyt suoraan yritysten nettisivuilta ja paikat täytetään nopeasti. Sosiaalisen median käyttö mahdollistaa nopean reagoinnin avoimiin työpaikkoihin.

"Kesätyönhaun ollessa täydessä vauhdissa ovat työnhakuyhteisöt nyt erityisen aktiivisia. Vaikka Facebookia pidetään enemmän vapaa-aikaan liittyvänä kanavana, myös työnhaulle on löytynyt tässä some-kanavassa tärkeä rooli", Duunitorin perustaja ja toimitusjohtaja Thomas Grönholm toteaa.

Kesätöitä tarjolla enemmän kuin viime vuonna

Viimeisimpien arvioiden mukaan keväällä 2016 on jaossa yli 100 000 avointa kesätyöpaikkaa. Kesätyöpaikkojen määrä näyttäisi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan olevan nousussa esimerkiksi liiketoimintapalveluissa, rakentamisessa ja metsäteollisuudessa. Suurimpia rekrytoijia ovat tänä kesänä jälleen kaupat ja kunnat.

Mediakäyttäytymisen muuttuessa myös työnhaku muuttuu. "Jos halutaan tavoittaa nuoria osaajia, työpaikkojen täytyy mennä sinne, missä nuoret viettävät eniten aikaa", toteaa Thomas Grönholm. Hän katsoo, että sosiaalinen media on lisännyt myös rekrytoinnin läpinäkyvyyttä: "Nuoret odottavat työnantajien kertovan avoimemmin siitä, minkälaista heidän yrityksessään on työskennellä." Edelläkävijät hyödyntävät sosiaalisen median kenttää jo laajalti: esimerkiksi Instagramissa, Snapchatissa ja Periscopessa on yhä enemmän työelämään liittyvää sisältöä.

Duunitorin sosiaalisen median verkostoon kuuluvat muun muassa 50 suurimman kaupungin omat Facebook-kesätyösivut, joihin kohdennetaan kaupungin alueen kesätyöpaikkoja. Kesätöitä Facebookissa seuraavien nuorten määrä on yhteensä jo 100 000. Yhteisöt löytää kirjoittamalla Facebookin hakukenttään Kesätyöt ja halutun kaupungin nimen. Sivuista tykkäämällä käyttäjä saa alueen uusimmat kesätyöpaikat automaattisesti uutisvirtaansa. Opiskelijoille suunnatut työpaikat löytyvät niin ikään kaupunkikohtaisesti.

Liitetiedostot

Lisätietoja:

Thomas Grönholm,
CEO / Founder, Duunitori / Skyhood Oy
thomas@duunitori.fi, +358 40 544 4523

Duunitori on Suomen suurin työnhakukone ja uudenlainen työelämään keskittyvä media. Duunitorilta löytyy suurin osa maan avoimista työpaikoista ja Facebookissa palvelun työpaikkasivuja seuraa yhteensä yli 300 000 henkilöä. Palvelussa luetaan yli 3,5 miljoonaa työpaikkailmoitusta joka kuukausi. www.duunitori.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs