Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kansallismuseon Joulukuusimetsä avautuu 5.12. – museoon rakentuu myös maailman suurin himmeli

Kansallismuseo

Kansallismuseon Joulukuusimetsä avautuu 5.12. – museoon rakentuu myös maailman suurin himmeli

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Kansallismuseo

Kansallismuseo ja sen puistoalue täyttyy tänäkin vuonna joulunalustapahtumista. Jo marraskuun puolivälistä lähtien museossa rakennetaan maailman suurinta himmeliä kaikille avoimessa työpajassa. Museon puistoalueelle rakentuu 60 yksilöllisesti koristellun kuusen Joulukuusimetsä. Sen avajaisia vietetään lauantaina 5.12. itsensä Joulupukin johdolla. Samana päivänä museossa järjestetään myös perinteiset joulumyyjäiset.

 Yksi suomalaisen jouluperinteen omaleimaisimmista koristeista on olkihimmeli, jonka uskottiin entisaikaan tuovan onnea ja hedelmällisyyttä sekä takaavan runsaan viljasadon tulevalle vuodelle. Kansallismuseon keskihalliin rakentuva maailman suurin himmeli tavoittelee samaa: mitä suurempi himmeli saadaan aikaiseksi, sitä enemmän onnea voidaan koko Suomelle odottaa vuodelle 2016.

Kansallismuseon himmeli rakennetaan pienistä moduuleista, jotka yhdessä muodostavat maailman suurimman himmelin. Himmelityöpaja on ilmainen ja kaikille avoin. Himmeliä rakennetaan museon keskihallissa 17.11.–18.12. tiistaista perjantaihin klo 12–16. Lisäksi järjestetään erillisiä työpajoja viikonloppuisin ja ryhmille.

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Joulukuusimetsä ilahduttaa kaupunkilaisia jälleen valoineen ja koristeineen. Joulukuusimetsän 60 kuusta koristellaan mm. päiväkotiryhmien, koululuokkien, perheiden, yritysten ja yhteisöjen sekä kaveriporukoiden voimin. Tyyli on vapaa ja luvassa lienee persoonallisia, kunkin koristelijatahon omaa tyyliä ja joulunviettoa kuvastavia kuusia.

Joulukuusimetsän avajaisia vietetään lauantaina 5.12. klo 12, jolloin paikalla vierailee myös Joulupukki. Kuusimetsä on avoinna loppiaiseen saakka. Yhteistyökumppaneina Joulukuusimetsän rakentamisessa ovat toimineet PEFC Suomi - Suomen Metsäsertifiointi ry ja Santa Park Oy.

Lauantaina 5.12. Kansallismuseossa järjestetään myös joulumyyjäiset, joissa tarjolla on parinkymmenen museokaupan tuotteita eri puolilta Suomea. Jo perinteeksi muodostuneet myyjäiset ovat osa Kansallismuseon joulunavausviikonloppua ja ne ovat avoinna klo 11–17.

Joulumetsän idea on levinnyt myös pohjoiseen Suomeen. Saamelaismuseo Siidassa Inarissa avataan oma, 11 puun joulumäntymetsä torstaina 3.12.

Lisätietoja
maailman suurimmasta himmelistä ja Joulukuusimetsästä:
vastaava museolehtori Hanna Forssell, puh. 0295 33 6475, hanna.forssell@kansallismuseo.fi

joulumyyjäisistä:
palvelukoordinaattori Pepita Ehrnrooth-Jokinen, puh. 0295 33 6358, pepita.ehrnrooth-jokinen@kansallismuseo.fi

Kansallismuseo on Suomen historiallinen keskusmuseo, jonka ydintehtävä on valtakunnallisesti keskeisen kulttuurihistoriallisen pääoman tallentaminen ja jakaminen.  Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu yhdeksän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Urajärven kartano, Alikartano, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs