Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Gymnaestradan rakentaminen käynnissä

Gymnaestrada

Gymnaestradan rakentaminen käynnissä

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2015 klo 12:41
Julkaisija: Gymnaestrada

Sunnuntaina Helsingissä käynnistyvän kansainvälisen Gymnaestrada-voimistelufestivaalin järjestelyt ovat loppusuoralla. Rakentamiseen ja viimeistelyyn osallistuu ammattilaisten lisäksi satakunta vapaaehtoista. Messukeskuksessa on kolmen kiireisen rakennuspäivän aikana ollut vilinä kun katsomot 8000 hengelle ja voimisteluareenat yhdeksään eri halliin valoineen, esiintymislattioineen ja väliseinineen ovat nousseet halleihin.

Sunnuntain avajaisissa noin 21 000 osallistujaa 53 maasta kokee usean vuoden odotuksiensa huipennuksen. Viimeisten kolmen kuluneen päivän aikana osallistuvien maiden delegaatioiden johtoa on jo saapunut Helsinkiin. Osallistuvista maista on akkreditoitunut torstai-iltaan mennessä 17, loput akkreditoituvat sunnuntaihin mennessä. Vilkkain saapumispäivä osallistujien osalta on lauantaina, jolloin noin 65 % osallistujista saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle.

38 Helsingissä sijaitsevassa koulussa, 9 Vantaan koulussa ja 6 koulussa Espoossa majoittuu tapahtumaviikon aikana yhteensä 14 000 osallistujaa. Loput osallistujista majoittuvat hotelleihin tai omavalintaisiin majoituspaikkoihin. Kouluvalvonnan isäntäseurat ja vastuuhenkilöt valmistavat torstaina ja perjantaina loput koulut vastaanottamaan kansainväliset vieraat, joista suurin osa saapuu majoituspaikkoihinsa lauantaina.

Gymnaestradan päätapahtumapaikalla Messukeskuksessa on kuluneen viikon aikana rakennettu tapahtuman puitteita. Messukeskukseen rakennetaan yhdeksän hallia, jotka vetävät yhteensä 11 000 katsojaa. Messukeskuksen hallit tarjoavat samalla pienen matkan tapahtuman historiaan, sillä jokainen halli on nimetty aikaisempien Gymnaestrada-isäntäkaupunkien mukaan. Messukeskukseen on myös vastaanotettu usea rekkalastillinen voimisteluvälineitä.

Meillä on nelisenkymmentä miestä rakentamassa Gymnaestradaa Messukeskuksella ja Paavo Nurmen kentälle sijoittuvalla tapahtumatorilla. Heinäkuu on muutenkin kiireistä aikaa meille, mutta katsomorakennuksena tämä tapahtuma on suurin mitä olemme ikinä tehneet, Stoptelttojen myyntijohtaja Lassi Lamminpää kertoo Gymnaestrada-yhteistyöstä.

Voimisteluesityksien lisäksi Messukeskuksessa käy päivittäin yli 13 500 osallistujaa lounaalla. Tällaisen osallistujamäärän ruokkimiseen tarvitaan päivässä 8200 kg ruokaa ja 2000 kg hedelmiä. Ruoan jakelun on laskettu vievän 23 sekuntia henkilöltä, että kaikki osallistujat ehditään ruokkia päivän aikana. Lounaita nautitaan ainoastaan Messukeskuksella jo noin 100 000 annosta Gymnaestrada-viikon aikana. Näin massiivisen ruokailun järjestämisessä on mietitty tarkkaan myös ekologiset valinnat. Tapahtuman vihreät arvot näkyvät lounaalla. Pulloveden sijaan osallistujat saavat omat juomapullot, jotka täytetään lounailla vesihanoista, kasvisruokavaihtoehto on tarjolla jokaisena tapahtumapäivänä ja jätteiden lajittelu vähentää tapahtuman jälkeistä ympäristön kuormitusta.

Gymnaestrada-viikon aikana Messukeskus on kuin voimistelun karkkikauppa, kun nähtävillä on lähes 700 hallinäytöstä. Esillä on 232 itsenäistä esitystä 48 maasta, joista jokainen esitetään kolme kertaa viikon aikana. Hallinäytökset kestävät 10–15 minuuttia ja niitä esitetään jatkuvasti maanantaista perjantaihin klo 9.00–18.00.

Tapahtumauutuutena Messukeskuksessa on nähtävillä neljä iltapäivänäytöstä. Tšekin, Saksan, Etelä-Afrikan ja Italian isännöimät iltapäivänäytökset tarjoavat valoineen ja tunnelmineen tunnin mittaisen pakopaikan Messukeskuksen vilskeestä. Samalla näytökset tarjoavat jokaisen maan oman voimistelukulttuurin mukaisia nojatuolimatkoja, venyttäen voimistelun käsitystä aina ilma-akrobatiasta tanssiin asti.

Suomi toimii Gymnaestradan isäntämaana ensimmäistä kertaa 12.–18.7.2015. Ainakin jo vuonna 1965 on suomalaisessa lehdistössä kirjoitettu ja huhuttu Gymnaestrada-tapahtuman saapuvan Suomeen. Pitkä odotus päättyy viimeinkin kun Gymnaestrada kokoaa kansainvälisen voimisteluperheen Helsinkiin tulevaksi viikoksi. 

Lisätietoa tapahtuman virallisilta sivuilta www.wg-2015.com

Lisätietoa rakentamisesta Gymnaestradan Logistiikkapäälliköltä Kirsi Hänniseltä,
p. 0500 282 505

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio toimivat Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suojelijoina. Tapahtumaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs