Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » FilmMe presenterar direktsändning-service som ska revolutionera träningens värld

FilmMe

FilmMe presenterar direktsändning-service som ska revolutionera träningens värld

Pressmeddelande.
Publicerad: 16.06.2014 kl. 14:16
Utgivare: FilmMe

Det finska företaget FilmMe Group Ltd. som hat utvecklat ett automatiskt videokamerasystem, introducerade en ny service – FilmMe Coach Live – som möjliggör direktsändning mellan tränare och hans elever.

En av de första FilmMe-ägare som har börjat använda Coach Live-service är Flyinge, ett internationellt hippologiskt kompetenscentrum i Sverige.

“Det skulle till exempel kunna innebära att Kyra Kyrklund, som ju undervisar på Flyinge, hade kunnat ligga hemma på sin soffa i England och instruera ryttarna via telefon”, säger Marianne Lilja Wittbom, VD på Flyinge.

Svenska tränaren Ann-Louise Gustafsson har redan börjat använda FilmMe Coach Live-service regelbundet med sina klienter.

Coach Live är ett fantastiskt redskap för mig som tränare, speciellt eftersom majoriteten av mina klienter bor utomlands. Pauser mellan träningssessioner kan bli längre än en månad och det är då för långt. Tack vare Coach Live har mina elever möjligheten att ha träningssessioner och coaching oavsett var jag befinner mig i världen, förutsatt att det finns en internetanslutning tillgänglig.”

Via FilmMe Coach Live har Gustafsson instruerat ryttare som bor över 1500 km bort.

“Träning blir enklare och förmånligare för ryttare när tränaren inte längre behöver flyga hundratals kilometer varje gång en träningssession äger rum.”

Med Coach Live har det längsta avståndet mellan en tränare och ryttare hittils varit Finland – Luxembourg, men i princip kan tränaren instruera sina klienter var han än befinner sig. Möjligheter med denna service är inte begränsad endast till ridning utan FilmMe-videokamerasystem och Coach Live-service kan användas i nästan vilken sport som helst, och t ex i presentationsutbildningar.  

FilmMe har utvecklat ett videokamerasystem, som följer sitt föremål och zoomar automatiskt. När användaren kommer till ett område som är utrustat med FilmMe, identifierar systemet användaren med hjälp av ett armband.

Användaren trycker på knappen på sitt armband och videokameran börjar filma. Kameran följer sitt föremål och zoomar automatiskt. Då användaren trycker på samma knapp igen, slutar filmningen och videon laddas upp automatiskt till användares eget konto på www.filmme.tv.

FilmMe har belönats med alla tiders rekordpoäng vid det internationella Money Talks – investerarevenemanget i Esbo, i oktober 2012. I Equitana, i Tyskland mars 2013, valdes FilmMe ut till kandidat för Innovation Awards bland närmare tusen utställare i världens största evenemang inom hästbranschen. År 2014 valdes FilmMe ut till en av de 30 finalisterna i Startup World Cup final i Silicon Valley USA.

De första videokamerasystemen installerades i juli förra året och nu finns system utom i Finland även i Spanien, England och Sverige. Förutom ridning och dans kan FilmMe i fortsättningen användas i vilken sport som helst där man vill filma sin prestation.

 

Bildmaterial för fri användning: www.filmme.tv/press

 

Ytterligare information och intervjuförfrågor:

Lauri Salovaara, Försäljnings- och marknadsdirektör

+358405268205

lauri.salovaara@filmme.tv

 

 

We will change the world of filming.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs