Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Energiapihit energiatekniikan opiskelijat kolmella pyörällä GP 2014 -kisoihin

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Energiapihit energiatekniikan opiskelijat kolmella pyörällä GP 2014 -kisoihin

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2014 klo 08:37
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun energiatekniikan opiskelijat rakensivat kolmipyörän kahdesta vanhasta pyöränrungosta ja aurinkopaneeleista. ”Kaikki osat ovat aikalailla itsevalmistettuja, pyöräkin sen näköinen”, kertoo Elmo Moisio.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu järjestävät kilpailut energiapiheille sähköajoneuvoille ja lihasvoimalla kulkeville laitteille. Kisat käydään Lappeenrannan satamatorin läheisyydessä lauantaina 26.4.2014.

Kyamkin tiimi kisaa Joulella pisimmälle -sarjassa, jossa rata ajetaan läpi mahdollisimman energiataloudellisesti määrätyssä ajassa. Vauhdin- ja energiantuotto lihasvoimin on kielletty. Ajon jälkeen käytetty energiamäärä tarkastetaan.

Viiden hengen tiimi on: Elmo Moisio, Tuomas Tupala, Jani Kujala, Teemu Hienonen ja Tuomas Tella. Kuskiksi valittiin ryhmän pienikokoisin henkilön eli Tuomas Tella.

”Kisassa ainut vahvuutemme on pyörämme suuri aurinkopaneeli, joka voi varata akkuja enemmän kuin ajamiseen niitä puramme, näin ainakin teoriassa. Tämä tietysti vaatii otollista säätä ja sitä että pystymme ajamaan kisan alusta loppuun mahdollisimman energiatehokkaasti alle aikamääreen”, kertoo Moisio.

Viimevuotinen kisa Kyamkin osalta kaatui siihen, että kulkuneuvo ─ muuten niin voittoisa aurinkovene ─ oli liian suuri radalle. Tänä vuonna tavoitteena on suorittaa kisa alusta loppuun ilman hylkäystä.

Sarjatuotantoon pyörä ei kuulemma tule menemään. ”Tällä budjetilla täysin omavalmisteiden kolmipyörä on vain halpa yritys päästä kisaan mukaan. Ehkä tästä voisi ensi vuonna tehdä jopa oman kurssin jollain sponsoreilla, kuten ilmeisesti jossain kouluissa nyt on”, pohtii Moisio

 

Lisätietoja

 

Elmo Moisio

energiatekniikan opiskelija

050 514 4354

elmo.moisiostudent.kyamk.fi

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs