Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Allergia- ja astmaliitto: Astma ja influenssa ovat raskas yhdistelmä – pidä astma kurissa!

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto: Astma ja influenssa ovat raskas yhdistelmä – pidä astma kurissa!

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 10:19
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto kehottaa astmaatikkoja seuraamaan vointiaan tavallistakin tarkemmin influenssakauden aikana. Influenssa, kuten myös tavallinen flunssa, pahentavat astmaa. Pahentunut astma puolestaan vaikeuttaa flunssasta toipumista.

Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa lisäämään astmalääkkeitä lääkärin ohjeistamasti heti astman, influenssan tai flunssan oireillessa. Influenssa voi viedä astmaatikon sairaalahoitoon varsinkin, jos astma ei ole hallinnassa.

- Kiertävät flunssat ja influenssakausi ovat aina varoitusmerkki astmaatikolle. Lääkitystä ei kuitenkaan lisätä automaattisesti sairauksien kiertäessä, vaan omien tuntemusten ja lääkärin ohjeen mukaan, koulutuspäällikkö, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta ohjeistaa.

- Käänny lääkärin puoleen, jos astmaoireet eivät taltu lääkityksen lisäämisestä huolimatta.

Allergia- ja astmaliitto kehottaa myös aika ajoin varmistamaan, että lääkkeenottotekniikka on kunnossa. Hengitettävän lääkkeen vaikutus jää vajaaksi, jos sitä ei inhaloida oikein. Joskus astman tila huononee vähitellen, jolloin potilas tottuu tilaansa.

- Voit tarkistuttaa tekniikan helposti esimerkiksi Allergia- ja astmaliiton tai paikallisyhdistysten allergianeuvojalla tai apteekin astmahoitajalla, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta vinkkaa.

Anna lapsen lääkitä nallea
Myös astmaa sairastavan lapsen vointia pitää seurata säännöllisesti. Leikki-ikäisen lapsen on hyvä oppia tunnistamaan itsekin oireet ja lääkityksen tarve. Flunssan oireillessa hoitavaa lääkitystä lisätään myös lapsella.

- Astman pahentuessa lapsi muuttuu väsyneeksi. Hengitys vinkuu ja itku sekä nauru ovat yskänsekaisia, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa kuvailee.

- Lääkkeenottotilanteen tulee olla lapsen kanssa aina rauhallinen. Leikki-ikäistä lasta voi tutustuttaa astmalääkkeen ottoon nuken tai nallen kanssa. Lelun kanssa harjoiteltu asia tuntuu tutummalta omassa lääkkeenottotilanteessa, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Astma on yleisin lasten pitkäaikaissairaus Suomessa. Lapsista 7 – 9 prosenttia sairastaa astmaa, aikuisista 8 – 10 prosenttia.

 

Lisätietoja toimituksille 
Koulutuspäällikkö, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa, p. 040 558 3714.
Tiedottaja Elina Demir, p. 040 544 9728, email: tiedotus@allergia.fi

 

Allergia- ja astmaneuvonta
Soita ja kysy apua neuvontanumeroistamme. Numeroihin vastaavat allergia- ja astma-alan asiantuntijat.
P. 0600 144 19. Ma, ti ja ke klo 9-13, to klo 13-17. 0,87 e + pvm.

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs