Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Suuren suosion saavuttaneet Hevoset-messut laajenevat kahteen näyttelyhalliin

Tampereen Messut

Suuren suosion saavuttaneet Hevoset-messut laajenevat kahteen näyttelyhalliin

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2013 klo 21:04
Julkaisija: Tampereen Messut

UPEA ESTERATSASTUSKILPAILU NÄHDÄÄN MESSUILLA ENSI VUONNA

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus täyttyi viikonloppuna hevosten ystävistä, harrastajista ja alan ammattilaisista. Viidennen kerran toteutetut Hevoset-messut houkuttelivat ennätykselliset 13 365 messuvierasta. Määrä kasvoi edellisvuodesta 4950 kävijällä, vaikka tapahtuma oli nyt kaksipäiväinen kolmen päivän sijaan. Messujen osastotarjonta oli aiempaa monipuolisempi, sillä tapahtumassa oli ennätykselliset 150 näytteilleasettajaa. Seuraavat Hevoset-messut järjestetään 5.–6. huhtikuuta 2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tuolloin tapahtuma laajenee kahteen näyttelyhalliin. Messuilla on päätetty toteuttaa myös korkeatasoinen esteratsastuskilpailu.  

– Hevoset-messut onnistuivat erinomaisesti ja olemme iloisia tapahtuman saavuttamasta valtakunnallisesta suosiosta. Tupa oli todella täynnä molempina päivinä ja tunnelma suorastaan katossa. On loistavaa, että Tampereelle on saatu luotua tällainen hevosmessutapahtuma, jossa sekä ravi- että ratsupuolen ammattilaiset ja harrastajat voivat kohdata, verkostoitua ja kouluttautua. Lisäksi tapahtumassa nähtiin runsaasti perheitä ja muita hevosten ystäviä. Messut sytyttivät varmasti myös monelle kipinän uuden harrastuksen pariin, sanoo projektipäällikkö Veli-Pekka Rouvali Tampereen Messut Oy:stä.

Suomen Aktiivitieto Oy:n messuilla toteuttaman kävijätutkimuksen mukaan 97 prosenttia messuvieraista koki tapahtuman vastanneen odotuksia. Vastaajista 62 prosenttia kertoi viihtyneensä messuilla yli neljä tuntia. Kävijöistä 90 prosenttia totesi myös vierailevansa näillä messuilla ensi vuonna varmasti tai todennäköisesti.

– Näin suuri menestys ja kävijämäärä sekä tapahtuman uskomaton tunnelma vakuuttivat meidät siitä, että Hevoset-messut kannattaa toteuttaa ensi vuonna kahdessa näyttelyhallissa. Tänä syksynä Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen valmistuu uusi E-halli, joka tulee olemaan messujen ja muiden tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka. Hevoset 2014 -messuilla on käytössä sekä A-halli että E-halli. Messut olivat nyt kaksipäiväiset kolmen päivän sijaan, mikä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan ensi vuoden messuja, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.


Hevoset 2014 -messuilla toteutetaan korkeatasoinen esteratsastuskilpailu arvokkailla palkinnoilla

Hevoset-messuilla oli tarkoitus järjestää korkeatasoinen esteratsastuskilpailu Agrimarket Tammer Trophy, johon olivat lupautuneet mukaan Suomen kirkkaimmat tähdet ja huippuratsukot. Suomessa messuviikolla yhä laajemmalle levinnyt hevosten virustauti ja meneillään olevat tutkinnat hevosten herpesviruksesta johtivat kilpailun siirtämiseen. Kilpailun ja tapahtuman järjestäjät tekivät ratkaisun keskusteltuaan ratsastajien ja eläinlääkärien kanssa. Kilpailun järjestävän Team Eurohorses ry:n valmentajan Pekka Larsenin mukaan Agrimarket Tammer Trophy järjestetään vielä tänä vuonna myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Kilpailun siirtyminen ja hevosten virustaudista johtuvat muutkin ohjelmamuutokset olivat harmillinen takaisku messujen ohjelmasisällölle, mutta päätökset tulee tällaisessa tapahtumassa tehdä aina hevosten edun ja hyvinvoinnin mukaisesti. Tampereen Messut Oy yhteistyökumppaneineen on päättänyt, että ensi vuonna Hevoset-messuilla toteutetaan vähintään yhtä upea esteratsastuskilpailu kuin mihin tänä vuonna oli varauduttu. Agrimarket on myös lupautunut korkeatasoisen esteratsastuskilpailun sponsoriksi arvokkailla palkinnoilla. Agrimarket toimi sponsorina myös tänä vuonna pidetyssä Agrimarket-näytöskilpailussa.

– Haluamme ehdottomasti olla toteuttamassa korkeatasoista esteratsastuskilpailua Tampereelle ensi vuonna. Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailuun oli luvattu arvokkaat palkinnot, jotka jaetaan myöhemmin. Voin luvata, että ensi vuoden messuilla pidettävässä kilpailussa on vieläkin paremmat ja tavoittelemisen arvoiset palkinnot, sanoo myyntipäällikkö Heikki Kankainen Hankkija-Maatalous Oy:stä.

Agrimarket Tammer Trophyn tilalla pidettiin Agrimarket-näytöskilpailu, jossa oli jaossa 1000 euron palkinto molempina päivinä. Lauantaina Agrimarket Mastersin voiton vei Marja Tetri-Rantanen ja Chick, Tampereen Ratsastusseura. Sunnuntaina estekilpailun konseptina oli Ride&Drive eli kilpailijat paitsi ratsastivat myös ajoivat mönkijällä. Voittajaksi selviytyi Eveliina Talvio ja Sol Y Sombra, Cool Riders ry. Agrimarket-näytöskilpailun sekä Valjakkoajo-kilpailun tulokset osoitteessa www.hevosmessut.fi.
 
Messut avasi kansanedustaja Timo Heinonen. Avajaisissa Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Suomen Hippos ry:n hallitusten edustajat palkitsivat sipoolaisen Ingmanin perheen Vuoden Kavionjälki 2013 -palkinnolla. Messuilla vietettiin myös Suomen suurimpia heppasynttäreitä, kun messuväki lauloi 30-vuotisjuhliaan viettäneelle tamma Carnival Candylle onnittelulaulun sunnuntaina. Lue lisää messuista ja tunnelmista: www.hevosmessut.fi.

Mediamateriaalit sekä kuvapankki: www.hevosmessut.fi (Medialle).  Kuvia lisätään kuvapankkiin messujen jälkeisinä päivinä. Kiireelliset kuvapyynnöt: tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs